Glutenvrije pastasalade met groene pesto
Deze glutenvrije pastasalade is mijn ’to go signature dish’. Barbecue of etentje met vrienden of familie? Standaard komt de vraag of ik dan weer die ene lekkere salade wil maken. Ik heb wel even moeten zoeken naar glutenvrije pasta die ook na het afkoelen een lekkere al dente bite houdt. Na de laatste versie waarbij ik een kleffe bonk pastasalade overhield, begon ik me af te vragen of er überhaupt lekkere glutenvrije pasta bestaat. Spoiler alert: ik heb hem gevonden hoor!
En hoe fijn is het dat supermarkten tegenwoordig een ruim assortiment glutenvrije producten hebben? Dit komt natuurlijk ook omdat steeds meer merken een glutenvrije variant hebben. De glutenvrije fusilli van Grand’Italia is perfect voor deze koude pastasalade. Deze pasta is trouwens gemaakt van witte en volkoren rijst, mais en quinoa. Ter vergelijking: de meeste glutenvrije fusilli wordt gemaakt van 100% maismeel. Daarnaast vind je op de verpakking het NCV-keurmerk, zo weet je zeker dat dit product echt veilig is voor mensen met glutenintolerantie (coeliakie). Nice to know! Niet alleen de pasta is trouwens glutenvrij, maar ook de groene pesto! Manlief is niet zo’n keukenprinses en vindt het nog best een dingetje om glutenvrij te koken. Hoe fijn is het dan dat hij mijn favoriete glutenvrije pastasalade in een handomdraai op tafel kan zetten?
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
een zak glutenvrije pasta van Grand’Italia (75-100 gr per persoon)
5 el glutenvrije groene pesto van Grand’Italia
een half bakje biologische cherry tomaatjes
150 gr (vegetarische) spekreepjes
bakje biologische mozarella, in stukjes gescheurd
een potje biologische zwarte olijven
50 gr geroosterde pijnboompitjes
klein zakje rucola sla
grof geraspte pecorino
verse basilicumblaadjes
Zo ga je te werk
- Kook de pasta volgens volgens de aanwijzingen op de verpakking. In het geval van Grand’Italia 9-10 minuten voor een al dente bite. Spoel de pasta af met koud water en zet even apart om af te koelen.
- Rooster de pijnboompitjes op laag vuur goudbruin in een droge koekenpan.
- Halveer de tomaatjes en rasp de pecorino.
- Bak de spekreepjes in een koekenpan knapperig.
- Heel veel simpeler wordt het niet: roer de groene pesto door de afgekoelde pasta en voeg de rest van de ingrediënten toe. Even husselen en klaar is Kees!
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Weer eigenwijs de tomaatjes vervangen door zongedroogde en de (vegetarische) achterwege gelaten; ik begrijp dat deze pasta geliefd is bij friends & family! Uiteraard wel jouw pesto gemaakt ipv die van Grand’ Italia…
Ben ook benieuwd of het lekker is om hier een beetje tonijn door te doen, dus dat testen we de volgende keer!