Glutenvrije zadencrackers
Lunchen en glutensensitiviteit gaan niet samen. Punt. Maar ik heb een ondekking gedaan! Ik gooide ze altijd al met verve door de yoghurt – bij wijze van muesli – en daar doen ze het ook bijzonder goed. Ik heb het over pitten en zaden. En dan in crackervorm. Glutenvrije zadencrackers!
Ook lekker! Deze havermout crackers!
Wat heb je nodig?
150 gr (gebroken) lijnzaad
60 gr pompoenpitten
60 gr zonnebloempitten
30 gr sesamzaad
200 ml water
5 gr grof zeezout
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 175°C
- Als je een vijzel hebt kun je zelf het grove zeezout platstampen, zo niet kun je ook prima een zoutmolen of fijn zeezout gebruiken.
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom, mix ze goed door elkaar heen, giet er water overheen en laat minimaal 20 minuten staan.
- Zet een ovenplaat met bakpapier klaar en deponeer je mengsel hierop.
- Spreid alles evenredig uit op de bakplaat – ongeveer 3 mm dik – en plaats in het midden van de oven. Eventueel kun je het mengsel afdekken met folie en met een deegroller uitrollen. Geen plakkerig gedoe! Verwijder het plastic voordat je de bakplaat in de oven schuift.
- Bak deze kant in 25 min gaar.
- Verwijder de plaat uit de oven en snijd kleinere crackers uit de enorme cracker.
- Haal de crackers voorzichtig van elkaar los en draai ze om.
- Doe ze terug in de oven en bak nog eens 18 minuten.
- Haal ze weer uit de oven en leg ze met enige zorg op een rekje om goed af te koelen.
Enjoy!
Liefs Anouk
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’
0 reacties