Inspiration

Live, Love & Sparkle
digital dinner detox

Digital Dinner Detox: gezelliger tafelen zonder mobiele telefoon

Door

Picture this: een tafel vol met pizzadozen, tien mensen die hiervan aan het smullen zijn en er wordt ondertussen druk geswiped op mobieltjes. Zo zag het avondeten er zo’n beetje uit op zoonlief zijn verjaardag. Nu heeft een gemiddelde tiener er sowieso een handje van om zijn mobiel in een straal van maximaal 50 centimeter bij zich te houden. Want stel je voor dat je iets mist? En eerlijk is eerlijk: in deze setting deden de volwassen personen aan tafel gewoon lekker mee. Hoog tijd voor een digital dinner detox dus!

Friday Favorites

Friday Favorites #107: vega lenterisotto, het recept voor saag paneer en mindful doen

Door

Deze week kwamen er veel recepten online. En vooral vegetarische recepten. Zo kun je dit weekend aan de slag met het recept vega lenterisotto, het Indiaase gerecht saag paneer of pizza met aardappel. Die laatste is typisch zo’n gevalletje ‘klinkt apart, maar smaakt onwijs goed’. En heb je wat meer zin in een mindful weekend? Dan is het artikel over jezelf niet goed genoeg voelen in deze Friday Favorites een aanrader. Enjoy!

Health & Beauty

Keep your food, skin & thoughts clean
goed slapen met warm weer

Goed slapen met warm weer? Met deze tips ben je zo in dromenland!

Door

Goed slapen met warm weer (lees: tropische temperaturen) is voor veel mensen een probleem. Sterker nog, ik moet de eerste persoon nog tegenkomen die goed slaapt tijdens een hittegolf. Wist je dat een paar nachtjes minder goed slapen al effect heeft op je gezondheid en niet te vergeten je humeur? Goed slapen is dus een must, ook met warm weer. En met een hittegolf in aantocht heb ik 7 tips op een rijtje gezet om goed te kunnen (in)slapen met warm weer. Slaap zacht!

koolhydraatarm dieet

Slim boodschappen doen tijdens een koolhydraatarm dieet, zo doe je dat!

Door

Tijdens een koolhydraatarm dieet valt het soms niet mee om boodschappen te doen. In de supermarkt kom je namelijk bloot te staan aan allerlei verleidingen die je lastig kunt weerstaan. Hierdoor verval je al snel in oude patronen en is de kans groot dat je voor de verkeerde voeding kiest. Om dit tegen te gaan is het goed om ergens anders boodschappen te doen. Zo verdwijnt jouw associatie en kun je gemakkelijker de juiste keuzes maken. Zie het als een psychologisch trucje.

Fashion & other products

Green is the new black!
yoga legging

Dit is waarom een yoga legging in iedere capsule wardrobe thuishoort!

Door

Wist jij dat als je slim je garderobe samenstelt je eigenlijk genoeg hebt aan 10 outfits in je kledingkast? Denk hierbij aan 37 items die je elk seizoen laat rouleren. Voorwaarde voor zo’n minimalistische capsule wardrobe is dat je kiest voor kleding die lang mee gaat en die je lekker kunt mixen and matchen. Bottom line: koop alleen kwalitatieve kledingstukken die je echt nodig hebt, die echt goed gemaakt zijn met respect voor milieu, dier en mens. En last but not least, koop alleen kleding die je echt mooi vindt.

Living

Green is a way of life!

5 tips voor een duurzame capsule wardrobe (en vergeet de voordelen niet!)

Door

Een uitpuilende kledingkast inclusief dat ene stapeltje T-shirts en broeken achterin je kast die je nauwelijks draagt omdat ze net niet lekker passen. Of wat denk je van dat ene jurkje wat je bewaart onder het mom van ‘misschien pas het ooit weer’. Om nog maar niet te spreken over al die (mis)koopjes waar de kaartjes nog aanhangen. Herkenbaar? Dan is een duurzame capsule wardrobe iets voor jou! Wat een capsule wardrobe precies inhoudt, wat de voordelen zijn en hoe je dit easy peasy aanpakt lees je hier.