Inspiration

Live, Love & Sparkle
Friday Favorites

Friday Favorites #107: vega lenterisotto, het recept voor saag paneer en mindful doen

Door

Deze week kwamen er veel recepten online. En vooral vegetarische recepten. Zo kun je dit weekend aan de slag met het recept vega lenterisotto, het Indiaase gerecht saag paneer of pizza met aardappel. Die laatste is typisch zo’n gevalletje ‘klinkt apart, maar smaakt onwijs goed’. En heb je wat meer zin in een mindful weekend? Dan is het artikel over jezelf niet goed genoeg voelen in deze Friday Favorites een aanrader. Enjoy!

Health & Beauty

Keep your food, skin & thoughts clean
brandend maagzuur

Last van brandend maagzuur? Bye, bye Rennies!

Door

Weet je eigenlijk wel zeker dat je een teveel aan maagzuur hebt? Brandend maagzuur is namelijk het terugstromen van de zure maaginhoud in de slokdarm, waardoor je een brandend gevoel achter je borstbeen of keel ervaart.
Maagzuurremmers remmen de productie van maagzuur en geven hierdoor tijdelijk verlichting. Gevalletje: klinkt als een oplossing, maar is het niet. Het probleem bij zuurbranden is namelijk bijna nooit te veel maagzuur, maar juist een tekort aan maagzuur.

Vitamines en mineralen

Good to know: om deze reden zijn vitamines, mineralen en sporenelementen zo belangrijk!

Door

Vitamines, mineralen en sporenelementen moet je uit voeding halen, omdat ons lichaam het grootste deel niet zelf (of niet goed genoeg) kan produceren. Sterker nog, je kunt slechts 2 vitamines zelf aanmaken. Vitamine D wordt aangemaakt in de huid onder invloed van zonlicht en kleine hoeveelheden vitamine K maak je zelf aan in je darmen. That’s it. Nu snap je meteen waarom vitamines, mineralen en sporenelementen in de categorie essentiële voedingsstoffen vallen. But there’s more! Ik heb alle ins and outs over deze onmisbare voedingsstoffen op een rijtje gezet.

hormoonvrije anticonceptie

Overstappen naar anticonceptie zonder hormonen? Dit zijn 6 hormoonvrije alternatieven!

Door

Op een zeker moment loopt iedere vrouw tegen het welbekende ‘probleem’ aan. Welke anticonceptie ga ik gebruiken? En naarmate de tijd verstrijkt wordt deze vraag alleen maar ingewikkelder. Want dan zijn wij vrouwen wel een beetje klaar met de pil, vooral omdat steeds bekender wordt dat er flink wat bijwerkingen bij het slikken van de pil komen kijken. Steeds meer vrouwen gaan dan ook op zoek naar alternatieven en stappen over op hormoonvrije anticonceptie.

Fashion & other products

Green is the new black!
yoga legging

Dit is waarom een yoga legging in iedere capsule wardrobe thuishoort!

Door

Wist jij dat als je slim je garderobe samenstelt je eigenlijk genoeg hebt aan 10 outfits in je kledingkast? Denk hierbij aan 37 items die je elk seizoen laat rouleren. Voorwaarde voor zo’n minimalistische capsule wardrobe is dat je kiest voor kleding die lang mee gaat en die je lekker kunt mixen and matchen. Bottom line: koop alleen kwalitatieve kledingstukken die je echt nodig hebt, die echt goed gemaakt zijn met respect voor milieu, dier en mens. En last but not least, koop alleen kleding die je echt mooi vindt.

Living

Green is a way of life!