Groene pannenkoeken voor gezonde kids!
Aangezien de 3 P’s bij kinderen toch favoriet zijn, is het vaak een uitdaging om kinderen gezond te laten eten. Groenten verstoppen is een van de trucjes die je kunt proberen. Courgette is een veelzijdige groente met een neutrale smaak, ideaal om te verstoppen dus. Uiteraard ben ik ook groot voorstander van gewoon courgette eten zoals hij eruit ziet. Maar let’s face it, dat valt niet altijd mee. Wil je toch de vitamientjes ongemerkt naar binnen sluizen dan zijn deze drakenpannenkoekjes een goed idee. Groene pannenkoeken voor gezonde kids!
10 Gouden tips om je kind gezonder te laten eten
Wat heb je nodig?
voor ongeveer 12 pannenkoekjes
3 eieren
500 ml plantaardige melk (ik gebruik amandelmelk of havermelk)
250 gr boekweitmeel
1 courgette in blokjes gesneden*
snufje zout
*Wil je echt groene pannenkoeken? Dan gebruik je in plaats van courgette verse spinazie of spinaziesap!
kokosolie om in te bakken
koekenpan
blender of keukenmachine
Zo ga je te werk
- Was de courgette en snijd de courgette in kleine blokjes.
- Doe de courgette samen met de melk, de boekweitmeel, de eieren en een snufje zout in de blender (of keukenmachine).
- Laat je blender draaien tot je een egaal beslag hebt.
- Is het beslag te dik? Voeg dan gerust een scheutje melk of water toe.
- Zet je koekenpan op het vuur en laat de pan warm worden. Doe nu de kokosolie in de pan.
- Giet wat beslag in de koekenpan en bak je green pancakes aan beide kanten goudbruin (of ‘goudgroen’). Maak de pannenkoekjes niet te groot, ze breken dan te snel met omdraaien. Ik gebruik formaat soeplepel, dat ging prima!
Enjoy!
Wat is jullie favoriete ‘verstop’ recept voor kinderen? Laat het ons weten in de comments!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest