Groene smoothie bowl met spinazie
Een groene smoothie, maar dan net even anders? Simpel! Met dit groene smoothie recept maak je jouw smoothie net even wat dikker waardoor je een gezonde smoothie bowl krijgt. Je smoothie oplepelen heeft ook wel iets. Bovendien is je smoothie kauwen beter voor je spijsvertering. En wat ook een lekker pluspunt is: je kunt jouw gezonde smoothie bowl versieren met allerlei lekkere toppings. Maak er gewoon een kunstwerk van, het oog wil tenslotte ook wat! Vers fruit, noten, zaden, pitten, Een smoothie bowl maken lijkt ingewikkeld en onnodig veel werk, maar ik verzeker je dat dit reuze meevalt. Hierbij het recept voor een groene smoothie bowl met spinazie.
Zo maak je de perfecte groene smoothie!
Groente uit de diepvries?
Ik ben geen fan van groente uit de diepvries. In het rijtje van goed, beter, best kies ik het liefst voor verse, biologische groenten uit het seizoen. Zelf invriezen kan natuurlijk ook, maar door het ontdooien verliest een groente zoals spinazie zijn structuur. Wel zijn ingevroren groenten perfect voor groene smoothies! Ook biologische diepvriesgroenten zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Bovendien geven deze groenten je smoothie bowl een stevigere structuur dan verse groenten. En je smoothie kauwen, dat is een pluspunt.
In it to win it?
Deze groene smoothie bowl komt uit het nieuwste boek van The Green Kitchen. Wil je kans maken op 1 van de 3 exemplaren? Laat dan onderaan deze blogpost een leuke, lieve of grappige reactie achter. De winnaars maken we vrijdag 7 oktober bekend!
Wat heb je nodig?
voor 2 groene smoothie bowls (of 1 grote)
Smoothie
1 middelgrote peer, klokhuis verwijderd
1/2 rijpe avocado, pit verwijderd
50 gr broccoliroosjes, uit de diepvries
50 gr spinazie, uit de diepvries
2-4 zachte dadels zonder pit
1/2 tl gemberpoeder of verse gember in stukjes
1/2 tl spirulinapoeder* (of chlorella, tarwegras, gerstegras)
250 ml (kokos)water
sap van een halve limoen
*Voor extra voedingsstoffen en een mooie groene kleur aan jouw spinazie smoothie voeg je eventueel wat algenpoeder, zoals spirulina toe. Begin met een half theelepeltje, want de smaak overheerst snel.
Topping
fijngehakte pistachenoten
geroosterde boekweit
kokosrasp
hennepzaad of bijenpollen
een fijngesneden kiwi
passievruchtenpulp of een fijngeprakte gele kiwi
Blender
Zo ga je te werk
- Snijd de peer in grove stukken.
- Doe deze samen met het vruchtvlees van de avocado en de rest van de ingrediënten in de blender.
- Pureer op een hoge stand tot het een gladde smoothie is.
- Proef en pas als het nodig is de zoetheid en kruidigheid aan door meer dadels of gember toe te voegen. Of extra spirulina als je dat wilt.
- Schenk je dikke groene smoothie in 2 schaaltjes (of 1 grote).
- Maak af met de noten, boekweit, kokos, zaden en fruit.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’