Havermout mug cake met banaan
Deze havermout mug cake met banaan is kids proof! Hoe leuk is het om havermout cake te eten als ontbijt? Je maakt het beslag ’s avonds klaar, zodat je hem ’s ochtends zo de oven in schuift. Wedden dat die kids hun bed uitspringen als ze de heerlijke geur van cake ruiken?
Liever pompoen dan banaan? Dan kies je toch voor deze mug cake met pompoen.
Wat heb je nodig?
voor 1 persoon
3 el havermout
1 ei
1 el havermelk
1 banaan
1 el kaneel
snufje zout
kokosolie
Optioneel: voeg wat kokosbloesemsuiker of honing toe aan het cakebeslag of giet wat honing of ahornsiroop over je mug cake wanneer deze klaar is.
oven
grote mok
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Klop het ei met de eetlepel havermelk los in een kom.
- Prak driekwart van de banaan door het eimengsel. Snijd het overgebleven stukje banaan in plakjes.
- Voeg de havermout (maal deze eventueel tot meel), de kaneel en het zout toe en roer alles goed door elkaar. Voeg eventueel wat zoetmiddel naar keuze toe.
- Vet je mok in met kokosolie.
- Doe vervolgens het cakebeslag in de ingevette mok.
- Bak de havermout mug cake in een klein half uurtje goudbruin.
- Leg de overgebleven plakjes banaan op je mug cake.
Houd je van een lekkere bite? Voeg dan wat gehakte walnoten toe aan het beslag. Jammie!
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’
Wat is jouw favoriete ontbijtje? Laat het ons weten in de comments!