Havermout pannenkoekjes met homemade jam

ontbijten zonder brood

Havermout pannenkoekjes met homemade jam

Kinderen en de 3 p’s… Vraag wat ze het liefste eten en standaard hoor je pizza, patat of pannenkoeken. Een enkele uitzondering daar gelaten natuurlijk. En heel eerlijk? Een lekker patatje, een goede pizza of pannenkoek gaat er hier ook wel in. Gelukkig zijn pannenkoekjes gemakkelijk om te zetten naar een ‘gezonde’ variant: havermout pannenkoekjes bijvoorbeeld. Met dit recept wordt pannenkoeken bakken lekker en gezond!

havermout pannenkoekjes

Op dit moment zijn havermout pannenkoekjes met banaan zijn favoriet bij de kleine man hier in huis. Deze American pancakes zijn een heerlijk ontbijtje voor schoolgaande en opgroeiende kids. In dit pannenkoekenrecept gebruik ik bakpoeder. Op deze manier krijg je lekker stevige en dikke pannenkoekjes. Een voedzaam en snel recept. Ideaal met hongerige kids!

Wat heb je nodig?

voor 6-8 pannenkoekjes

150 gr (glutenvrije) havermout (deze maal je tot meel)
200 ml amandelmelk
1 rijpe banaan
1 tl kaneel
snuf zout
1 tl vanille-extract (die maak je natuurlijk lekker zelf)
1 tl bakpoeder
1 ei
kokosvet om in te bakken

blender of keukenmachine

Hoe maak je ze?

  1. Maak eerst meel van je havermout of havervlokken. Ik gebruik hiervoor mijn minikom van MagiMix. Heb je die niet? Dan kun ook je keukenmachine gebruiken.
  2. Mix vervolgens het havermeel, de amandelmelk, de banaan, het kaneel, het zout en het vanille- extract in je blender of keukenmachine. Het moet een egaal beslag worden.
  3. Blend vervolgens het ei en de bakpoeder nog even goed door het beslag.
  4. Voeg eventueel nog wat amandelmelk toe.
  5. Bak de pannenkoeken in kokosolie aan twee kanten goudbruin.

Door de banaan zijn de pannenkoekjes al heerlijk zoet. Maar wat denk je van zelfgemaakte jam?

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’

5 Reacties

  1. Lekker receptje, just love havermout! Echt een weekend ontbijtje, mmm 🙂

    Antwoord
  2. Dat smeuïge lichtroze spul wat op het plaatje tussen de pannenkoekjes zit: dat is toch niet die chia-jam?

    Antwoord
    • Hi Eva,
      Volgens mij heb ik bij dit recept gewoon frambozen in de blender gedaan. Maar eerlijk gezegd weet ik het niet meer zo goed haha. Het in ieder geval niet de chia jam van de website.
      Liefs Mirjam

      Antwoord
  3. Hoi,
    Kun je het ei ook vervangen of weglaten?

    Antwoord
  4. Graag zou ik je nieuwsbrief willen ontvangen

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *