Havermout pannenkoekjes met homemade jam
Kinderen en de 3 p’s… Vraag wat ze het liefste eten en standaard hoor je pizza, patat of pannenkoeken. Een enkele uitzondering daar gelaten natuurlijk. En heel eerlijk? Een lekker patatje, een goede pizza of pannenkoek gaat er hier ook wel in. Gelukkig zijn pannenkoekjes gemakkelijk om te zetten naar een ‘gezonde’ variant: havermout pannenkoekjes bijvoorbeeld. Met dit recept wordt pannenkoeken bakken lekker en gezond!
Wat heb je nodig?
voor 6-8 pannenkoekjes
150 gr (glutenvrije) havermout (deze maal je tot meel)
200 ml amandelmelk
1 rijpe banaan
1 tl kaneel
snuf zout
1 tl vanille-extract (die maak je natuurlijk lekker zelf)
1 tl bakpoeder
1 ei
kokosvet om in te bakken
blender of keukenmachine
Hoe maak je ze?
- Maak eerst meel van je havermout of havervlokken. Ik gebruik hiervoor mijn minikom van MagiMix. Heb je die niet? Dan kun ook je keukenmachine gebruiken.
- Mix vervolgens het havermeel, de amandelmelk, de banaan, het kaneel, het zout en het vanille- extract in je blender of keukenmachine. Het moet een egaal beslag worden.
- Blend vervolgens het ei en de bakpoeder nog even goed door het beslag.
- Voeg eventueel nog wat amandelmelk toe.
- Bak de pannenkoeken in kokosolie aan twee kanten goudbruin.
Door de banaan zijn de pannenkoekjes al heerlijk zoet. Maar wat denk je van zelfgemaakte jam?
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’