Havermout plaatkoek met chocolade en pindakaas
Pindakaas en chocolade, het blijft een match made in heaven! En dat ik dol ben op havermout, dat hoef ik jullie natuurlijk helemaal niet te vertellen. Deze havermout plaatkoek met chocolade en pindakaas is dus een logisch gevolg van mijn voorliefde voor deze 3 ingrediënten.
In veel van mijn recepten gebruik ik amandelmeel en havermeel. Wist je dat je deze eenvoudig zelf kunt maken? Stukken goedkoper en net zo makkelijk. Ik gebruik hiervoor mijn Magimix keukenmachine. Deze foodprocessor, maar ook de blender van Magimix zijn voor mij echt onmisbaar geworden in de keuken. De motor is sterk genoeg om noten fijn te malen en dit is ook nog eens binnen 15 seconden gepiept. Believe me, ik heb namelijk de tijd opgenomen! Met dit recept maak je trouwens 16 stukjes en wanneer je deze invriest heb je mooi een voorraadje snacks on the go. Enjoy!
Ben jij net zo dol op pindakaas als ik? Check dan vooral deze lekkere pindakaas recepten!
Wat heb je nodig?
Voor 16 stukjes havermout plaatkoek
50 gr (glutenvrije) havermout
50 gr (glutenvrije) havermeel
50 gr amandelmeel
2 (plantaardige) eieren
een handje grof gehakte pinda’s
2 el pindakaas
50 gr pure chocolade, grof gehakt
75 ml amandelmelk
50 ml ahornsiroop
75 ml gesmolten kokosolie
1 tl wijnsteenbakpoeder
een snufje zout
Vierkant of rechthoekig bakblik
Bakpapier
Plantaardige eitjes maak je zo!
En speciaal voor de veganisten onder ons maakte ik een variant zonder eieren. Eieren kun je namelijk easy peasy vervangen. Tenminste, als je lijnzaad in huis hebt. Een ei kun je vervangen door een mengsel van gebroken lijnzaad en water. Om 1 ei te vervangen gebruik je 1 eetlepel gebroken lijnzaad en dit meng je met 2 eetlepels (kokend) water. Even goed roeren en ongeveer 5 minuutjes laten weken. Daarna kun je jouw ‘plantaardige eitjes’ gewoon gebruiken zoals in het recept omschreven staat.
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Maak 2 plantaardige eieren en zet deze even apart. Gebruik je gewone eieren? Dan kun je deze stap overslaan.
- Maal de amandelen en havermout in je keukenmachine of blender tot meel.
- Hak de pure chocolade in grove stukken.
- Meng nu alle droge ingrediënten met elkaar.
- Kluts de eieren en meng vervolgens de natte ingrediënten met elkaar.
- Voeg deze twee samen en roer nog even goed door.
- Bekleed je bakblik met bakpapier en giet het mengsel voor de havermout plaatkoek hierin.
- Bak de vegan havermout plaatkoek in 40-45 minuten goudbruin.
- Check halverwege even en mocht de bovenkant van de plaatkoek te donker worden, dek deze dan af met een stuk bakpapier.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze havermout plaatkoek met chocolade en pindakaas te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Dag Mirjam,
Ik lust absoluut geen pindakaas maar zou deze plaatkoek toch eens graag proberen, weet jij een alternatief om de pindakaas te vervangen?
Hoi Mirjam ik wil graag deze plaatkoek maken maar nu is mijn vraag: kun je ook gewone melk gebruiken ipv amandel melk?
Groetjes Karin
Yes, geen probleem!