Glutenvrije havermout plaatkoek met abrikozen en amandelen

havermout plaatkoek met abrikozen

Mirjam Blanken

1 mei 2018


Glutenvrije havermout plaatkoek met abrikozen en amandelen

This is so good! Aangezien ik de afgelopen weken best veel op pad was, ben ik helemaal into food food prepping. Zo heb ik altijd een voorraadje gezonde snacks voor onderweg in de vriezer liggen. Zoals deze glutenvrije havermout plaatkoek met abrikozen en amandelen. Na het bakken snijd je de plaatkoek in 16 stukjes en zo heb je altijd een healthy snack (of ontbijtje) bij de hand.

En wist je dat havermout echt ‘feel good food’ is? Haver is namelijk rijk aan tryptofaan en dit stofje is de voorloper van het gelukshormoon serotonine. Een tekort aan serotonine wordt in verband gebracht met slapeloosheid, depressie, eetstoornissen, hogere pijngevoeligheid en tekort aan slaap. Just so you know!

Dol op havermout? Check dan deze havermout ontbijtjes!

havermout plaatkoek met abrikozen

Wat heb je nodig?

Voor 16 stukjes havermout plaatkoek met abrikozen

75 gr (glutenvrije) havermout
50 gr (glutenvrije) havermeel*
een handje grof gehakte witte amandelen
50 gr amandelmeel*
50 gr gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
2 el biologische abrikozen fruitspread
2 eieren
50 ml ahornsiroop
50 ml gesmolten kokosolie
rasp van 1 biologische citroen
1 tl kaneel of koekkruiden
1 tl vanillepoeder
1 tl bakpoeder
een snufje zout

*Havermeel en amandelmeel maal je eenvoudig zelf van havermout en witte amandelen. Stukken voordeliger!

Vierkant of rechthoekig bakblik
Bakpapier

havermout plaatkoek met abrikozen

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Gebruik een fijne rasp om de schil van de citroen te raspen. Was de citroen voordat je gaat raspen met warm water.
  3. Maal de amandelen en havermout in je keukenmachine of blender tot meel.
  4. Meng nu alle droge ingrediënten met elkaar.
  5. Kluts de eieren en meng vervolgens de natte ingrediënten met elkaar.
  6. Voeg deze twee samen en roer goed door.
  7. Bekleed je bakblik met bakpapier en giet het mengsel voor de havermout plaatkoek hierin.
  8. Bak de havermout plaatkoek in 40-45 minuten goudbruin. Check halverwege even en mocht de bovenkant van de plaatkoek te donker worden, dek deze dan af met een stuk bakpapier.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze havermout plaatkoek met abrikozen te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

4 Reacties

  1. Ben gek op havermout en verzamel zoveel mogelijk recepten

  2. Vandaag gemaakt
    Heerlijk
    Dank voor het recept
    Paul

  3. Hoe groot is het bakblik dat je hiervoor gebruikt? 🙂

  4. Een beetje gek dat je alles zelf maakt, maar de abrikozen fruitspread niet. Kun je dat niet gewoon zelf in de keukenmachine maken?

    Heb ik nu gedaan met 20 gr abrikozen en een beetje water..

Trackbacks/Pingbacks

  1. Supersnacks van eigen bodem! - […] al deze heuse havermouttaart op tafel. Heb je de avond ervoor wat meer tijd, dan kun je alvast deze…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This