Havermout plaatkoek met frambozen en kokos
This is so good! En deze havermout plaatkoek met frambozen is ook nog eens de ideale foodprep. Ik heb hier standaard een voorraadje healthy snacks in de vriezer staan. Een van de vele voordelen van foodblogger zijn! Van deze plaatkoek snijd je zo’n 16 porties dus dan kun je even vooruit. Wil je de vegan variant van deze plaatkoek maken? Laat dan de witte chocolade achterwege of vervang deze voor een pure chocolade reep die vegan is.
De eieren kun je easy peasy vervangen door een mengsel van lijnzaad en water. Om 1 ei te vervangen gebruik je 1 eetlepel gebroken lijnzaad en dit meng je met 2 eetlepels warm water. Even goed roeren en ongeveer 5 minuutjes laten weken. Je kunt deze eivervanger vervolgens gewoon volgens het recept verwerken in de plaatkoek.
5x de lekkerste glutenvrije wafels!
Wat heb je nodig?
- 50 gr (glutenvrije) havermout
- 50 gr (glutenvrije) havermeel*
- 50 gr amandelmeel*
- een handje grof gehakte amandelen
- 50 gr witte chocolade, grof gehakt
- 2 eieren
- 50 ml kokosmelk
- 50 ml ahornsiroop
- 125 gr frambozen
- 75 ml gesmolten kokosolie
- rasp van 1 biologische citroen
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- een snufje zout
- optioneel: 50 gr witte chocolade, au bain marie gesmolten als topping
*Havermeel en amandelmeel maal je eenvoudig zelf van havermout en witte amandelen. Stukken voordeliger!
Vierkant of rechthoekig bakblik
Bakpapier
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Was de citroen voordat je gaat raspen met warm water. Gebruik een fijne rasp om de schil van de citroen te raspen.
- Maal de amandelen en havermout in je keukenmachine of blender tot meel.
- Meng nu alle droge ingrediënten, inclusief de gehakte witte chocolade met elkaar.
- Kluts de eieren en meng vervolgens de natte ingrediënten met elkaar.
- Voeg deze twee samen en roer goed door.
- Voeg de frambozen toe aan dit mengsel en roer nog even goed door.
- Bekleed je bakblik met bakpapier en giet het mengsel voor de havermout plaatkoek hierin.
- Bak de vegan havermout plaatkoek in 40-45 minuten goudbruin. Check halverwege even en mocht de bovenkant van de plaatkoek te donker worden, dek deze dan af met een stuk bakpapier.
- Smelt de overige witte chocolade au bain marie en giet deze over de afgekoelde plaatkoek.
- Snijd de havermout plaatkoek in stukjes.
Je kunt deze havermout plaatkoek in de koelkast enkele dagen bewaren. Of doe zoals ik en vries wat stukjes in. Zo heb je altijd een healthy snack bij de hand!
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze havermout plaatkoek met frambozen te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Hey Mirjam, dit recept gaat op mijn to bake lijst, het ziet er heerlijk uit. Vraagje: hoe groot is het bakblik wat je voor dit recept gebruikt?