Glutenvrije en vegan havermout pompoenmuffins
You gotta love the good stuff. En deze vegan havermout pompoenmuffins zijn good kan ik je vertellen! Ik heb inmiddels een voorraadje aangelegd in de vriezer. Deze gezonde muffins zijn namelijk niet alleen erg lekker als on the go snack, maar ook als ontbijt. Breakfast muffins dus! En heb je nog meer inspiratie nodig voor lekkere recepten met pompoen? Check dan vooral de pompoentaart met kokos en de gezonde pompoen stamppot met zoete aardappel en andijvie. Enjoy!
Wat heb je nodig?
Voor 8-10 glutenvrije pompoenmuffins
400 gr pompoenblokjes, gaar gestoomd
150 (glutenvrije) havermout, gemalen tot meel
50 gr witte amandelen, gemalen tot meel
100 ml plantaardige melk
50 ml ahornsiroop
6 Medjool dadels
1 tl koekkruiden
1 tl bakpoeder
snuf zout
een klein handje pompoenpitten
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Stoom of kook de pompoenblokjes gaar en zet deze even apart.
- Maal de havermout samen met de amandelen in je keukenmachine of blender tot meel.
- Doe vervolgens de rest van de ingrediënten erbij en mix dit samen tot een egaal beslag.
- Verdeel dit over de muffinvormpjes en strooi over iedere muffin wat pompoenpitjes.
- Bak de pompoenmuffins 30 minuten in de oven.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze vegan havermout pompoenmuffins te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Had maar 300gr pompoen dus heb een ei en 50gr kokosolie toegevoegd. Én n beetje amandelspijs in elke muffin gedaan!!! Heerlijk!
Beste,
Ik heb de pompoen muffins gemaakt. De bovenkant was lekker en crunchy, maar de binnenkant bleef veel te vochtig. Ik neem aan dat dat komt doordat de blokjes pompoen te nat waren. Wat doen jullie om die ‘droger’ te krijgen na het koken?
Oeh, dat klinkt heel goed!
Liefs Mirjam