Snurkt jouw partner? Dan is dit ananasplantje misschien de oplossing!

Snurkt jouw partner? Dan is dit ananasplantje misschien de oplossing!

Mirjam Blanken

4 mei 2017


Snurkt jouw partner? Dan is dit ananasplantje misschien de oplossing!

De Bromelia Pineapple staat namelijk ook wel bekend als een heuse anti-snurkplant. Dit tropische ananasplantje produceert namelijk ’s nachts zuurstof. Dit in tegenstelling tot de meeste andere kamerplanten, die dat juist overdag doen. Doordat er tijdens het slapen meer zuurstof beschikbaar is in de slaapkamer slaap je niet alleen een stuk beter, maar snurk je ook stukken minder! Bye, bye snurkende echtgenoot!

Natuurlijk zijn er verschillende oorzaken waardoor jouw partner nogal luid ligt te snorren. Overgewicht, medicatie, hooikoorts, op je rug liggen, een te grote tong, een wijntje teveel of een simpele verkoudheid kunnen allemaal de oorzaak zijn van snurken. Wist je dat trouwens dat vrouwen na de menopauze door hormonale veranderingen kunnen gaan snurken? Vrouwelijke hormonen beschermen het slijmvliesweefsel tegen vroegtijdige verslapping en those days are over zogezegd. Mannen winnen het trouwens met snurken: ongeveer twee keer zoveel mannen als vrouwen snurken.

Green up the bedroom!

Ondanks al deze oorzaken is het misschien gewoon eens tijd om de slaapkamer wat groener te maken. Want meer groen in huis is wat mij betreft sowieso een goed idee. De NASA deed hier in de jaren ’80 al onderzoek naar en kwam tot de conclusie dat sommige planten de luchtkwaliteit in binnenruimtes flink konden verbeteren. Zo ontdekten ze dat sommige planten zelfs in staat zijn om 70 tot 80% van de schadelijke stoffen uit de lucht te halen! Deze luchtzuiverende planten zorgen dus niet alleen voor meer zuurstof, maar ook voor een betere luchtkwaliteit.

De 10 beste luchtzuiverende kamerplanten!

Plantastisch!

Wist jij dat de ananas behoort tot de tropische en ik mag wel zeggen kleurrijke Bromelia plantenfamilie? De ananasplant heeft allemaal kleine bloemetjes. Uit elke bloem ontstaat één vruchtje. Wat je ziet op de schil zijn al deze kleine vruchtjes, die met elkaar vergroeid zijn tot één grote vrucht: de ananas. Dit is toch de meest plantastische plant ever?

Snurkt jouw partner? Dan is dit ananasplantje misschien de oplossing!

Green up your life!

Ondanks mijn hoge groene muts gehalte heeft dit ‘groen zijn’ mijn vingers toch overgeslagen. En dat is nu juist zo tof aan dit ananasplantje. Ook al heb je geen groene vingers, de Bromelia Pineapple is een heel makkelijk plantje: af en toe water geven en je hebt er tot wel zes maanden plezier van. Heb jij hem al in huis? 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This