Aromatherapie – de kracht van geur

Mirjam Blanken

1 juni 2017


Aromatherapie – de kracht van geur

We kennen allemaal wel het effect wat bepaalde geuren op ons hebben. De geur van verbrand hout brengt mij terug naar die heerlijke, zwoele zomeravond aan de Waal met een kampvuur, omringd door vrienden. De geur van benzine brengt mij weer terug naar vakanties in Franktijk met de Lada. Ruzie maken met je broer en zus op de achterbank, de stops aan de Franse snelwegen waarbij we stokbroodjes met heel veel Nutella aten, het opzetten van de tent en genieten van een wereld zonder zorgen. Volgens mij was het enige zorgpuntje tijdens deze vakanties wanneer ik aan de beurt was voor het Tetris spelletje.

Onze reukzin is een van de oudste zintuigen en direct verbonden met het limbisch systeem in de hersenen. In dit gedeelte van de hersenen worden ook herinneringen opgeslagen en onze emoties geprikkeld. Dit verklaart waarom herinneringen en emoties verbonden zijn aan bepaalde geuren.

Aromatherapie - de kracht van geur-1

Aromalogica: de toepassing van essentiële oliën

Het toepassen van essentiële oliën, aromatische stoffen uit planten en bomen voor gezondheid en welzijn wordt aromatherapie genoemd maar de term aromalogica past beter. Naast het therapeutisch inzetten van essentiële oliën zijn er namelijk nog talloze andere logische manieren om ze te gebruiken. Niet alleen via warmte komen deze 100% natuurlijke geuren vrij in de ruimte. Ook oefenen ze hun werking uit via inhalatie en massages, baden, shampoos, kompressen en specifieke huid- en lichaamsverzorging.

Essentiële oliën worden uit geurige, geneeskrachtige planten gewonnen waardoor de levenskracht in de vorm van olie kan worden overgedragen. Vooral om lichaam en geest in evenwicht te houden of om het lichaam tot zelfgenezing aan te sporen. Ze activeren het immuunsysteem en herstellen het evenwicht.

Elke olie bezit specifieke eigenschappen en toepassingen die ook nog individueel verschillend uitwerken. We kennen allemaal wel de kalmerende en ontspannende werking van lavendel. Maar wist je dat lavendel ook insectenverdrijvend is en zorgt voor betere leerprestaties. Zelf heb ik inmiddels op het randje van mijn laptop een geursteentje met een mix van citrusoliën staan. Naast de heerlijke geur, brengt deze ook een frisse energie op mijn werkplek. Voor mij dus geen deadline stress meer, maar energiek achter de laptop.

CHI Levensenergie

Mijn favoriete merk is Chi Natural Life. Dit merk ontwikkelt en verkoopt eerlijk en natuur zuivere producten. Bovendien zijn ze al sinds 1979 specialist in aromatherapie. Deze gezondheidsproducten, die zoveel mogelijk biologisch en met EKO keurmerk zijn geproduceerd, bevorderen de natuurlijke balans tussen lichaam en geest en zorgen voor meer Chi, oftewel levensenergie.

Geurblokjes met een goed verhaal

Aromatherapie - de kracht van geur

Chi draagt letterlijk zijn steentje bij aan de maatschappij. Deze geurblokjes worden sinds 2000 gemaakt door Stichting Amarant Tilburg, een zorgverlener voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De geurblokjes bestaan uit gebakken klei met een gekleurde onderkant. Het bovenstuk is poreus en absorbeert gemakkelijk de gedruppelde essentiële of etherische olie. Op deze manier geeft de olie haar geur af aan de omgeving.

De mogelijkheden van de aromasteentjes zijn eindeloos. In de kinderkamer, hotelkamer, badkamer, kasten, auto, naast je laptop of op je nachtkastje. Een aromasteentje begeurt 1 tot 2 m2. Wil je grotere ruimtes begeuren dan zul je meer steentjes neer moeten zetten of een andere manier van verdampen moeten kiezen, zoals een aromaverdamper. Mijn favoriet!

Aromaverdamper: Chi Aromalogica Dreams

En er is natuurlijk een goede reden waarom mijn luchtzuiverende aromaverdamper zich verplaatst van de woonkamer naar de slaapkamer om vervolgens ’s ochtends weer in mijn werkkamer te belanden. De verdamping is trouwens instelbaar: wanneer ik overdag aan het werk ben zet ik hem wat harder en wanneer de verdamper ’s avonds op de slaapkamer staat zet ik hem op een zachte verdamping. Daarnaast kun je ook kiezen voor een interval verdamping, maar deze functie heb ik tot nu toe niet nodig gehad. Het sfeerlicht daarentegen zet ik vaak aan. Want kleuren doen natuurlijk ook veel voor je gemoedstoestand.

In een notendop:

 • De aromaverdamper verdampt essentiële oliën, waardoor een aromatherapeutisch effect ontstaat, afhankelijk van de gebruikte essentiële olie.
 • De aromaverdamper is een uitstekende luchtbevochtiger.
 • De aromaverdamper heeft een ioniserende werking; de luchtkwaliteit verbetert door meer negatieve ionen in de lucht.
 • Door ultrasone techniek wordt het water met de essentiële olie verdeeld in miljoenen micro deeltjes. Een zeer fijne waterdamp ontstaat en komt als een soort van mist bovenuit de aromaverdamper.
 • De aromaverdamper werkt elektrisch en kan in tegenstelling tot een aromabrander met waxine, veilig aan blijven staan.
 • De aromaverdamper is ideaal om een ruimte (woonkamer, werkruimte, praktijkruimte of slaapkamer) te begeuren en mensen in de gewenste stemming te brengen.

You may say I’m a dreamer. But I’m not the only one.

Win een Aromalogica Dreams aromaverdamper

In samenwerking met Chi mag ik iemand blij maken met een elektrische aromaverdamper Aromalogica Dreams met daarbij een Happiness olie, samen ter waarde van 98,50 euro! Meedoen is easy peasy. Wat moet je hiervoor doen?

 1. Laat hieronder een leuke, lieve, grappige reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt.
 2. Spread the word! Share this post with your friends. Easy peasy met de buttons onderaan deze post.

De winnaar maak ik zondag 18 juni bekend. Succes!

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volg jij Eat.Pure.Love al op social media?


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

42 Reacties

 1. Riekie Bos

  wat een verwennerij….. daar word ik helemaal happy van!
  Ik like Chi Natural Life en EatPureLove allebei en ga onwijs hard duimen.
  Ik hou ervan als het lekker ruikt, daar krijg ik energie en goede zin van!
  doeiiii
  Riekie

  Antwoord
 2. Miranda

  Ik zou deze super graag willen winnen, heb een hond en een kat, niet dat deze stinken, maar wil graag een lekkere geur in huis houden.

  Antwoord
 3. maartje

  oh dat zou super zijn voor de kamer van mijn autistische zoontje met adhd. kan hij lekker down timen met een relaxgeur

  Antwoord
 4. Sinja

  lijkt me super om te winnen, en zien er leuk uit. Dan zou ik eindelijk die stekkers met geur is weg kunnen doen

  Antwoord
 5. Judith Gielis

  Lijkt me heerlijk om te winnen!

  Antwoord
 6. Anita H.

  Ik maak al gebruik van geursteentjes (niet de hier afgebeelde overigens), maar inderdaad: het bereik is beperkt. Zo’n aromaverdamper zou heel welkom zijn voor in mijn woonkamer.

  Antwoord
 7. Myrthe

  Wauw wat een geweldige actie! Ik doe graag mee.
  Een geur kan zoveel met je doen. Het helpt me door stressvolle periodes en sommige geuren maken me erg gelukkig. Momenteel staat ons huis in de verkoop. Ik heb daar twintig jaar gewoond. Misschien dat ik de laatste weken een bepaalde geur kan laten verdampen. Wanneer ik dit in het nieuwe huis dan ook doe, dan kan ik me herinneren hoe prettig dit huis was.

  Dankjewel voor deze winactie

  Antwoord
 8. v. wil

  Ik ben hooggevoelig en ook gevoelig voor geuren, ik weet dat ze invloed hebben op mijn humeur en gesteldheid en om die reden hoop ik echt dit kleinood te winnen!

  Antwoord
 9. Gonny

  Iedere dag een vleugje Happinessssss…
  Wie wil dat nu niet?
  Ik in ieder geval wel… en doe dus heel graag mee voor zo’n DROOM van een diffuser…

  Antwoord
 10. Lana

  Ik heb al enkele olietjes, maar nog geen verdamper! Lijkt me super om allerlei geuren te kunnen verspreiden over het huis!

  Antwoord
 11. Wilma Mentink

  Een aromaverdamper dat zou een mooi cadeau zijn, voor mijzelf maar ook zeker voor op mijn werk, lekker geurtje met rustgevende muziek erbij het kan niet beter.

  Antwoord
 12. Jennifer

  oohh jaaaa 🙂 Om me elke dag in de sfeer van de yoga-studio te wanen. Relaxed en happy!

  Antwoord
 13. Frances

  J A A A A A A A… graag… 🙂

  Antwoord
 14. Sandra

  ik ga voor puur natuur. Heerlijke geuren zonder chemische troep. Daar word ik gelukkig van ❤️

  Antwoord
 15. iris

  Mmmmmmmmmmmmmmmmm

  Antwoord
 16. Franka

  Ooo, ik ga heel hard duimen! Ik ben dol op lavendel en het zou erg fijn zijn om een goeie verdamper te hebben zodat het hier in huis helemaal lekker gaat ruiken.

  Antwoord
 17. Danielle

  Lijkt me heerlijk te ontspannen met een muziekje en een heerlijke geur van de aromaverdamper en dat allemaal op een natuurlijke wijze!

  Antwoord
 18. marilyn

  O dat zou ik wel fijn vinden!
  Ben net verhuisd en mijn huis moet nog een ‘eigen’ geur krijgen!

  Antwoord
 19. Vivianne

  Hier nog zo’n Chi-fan! 🙂
  Zo’n prachtige Aromalogica Dreams is heel welkom in mn toekomstige behandelkamertje. Wil er al heel lang eentje, maar je geen budget he 😉 De Happinezz olie heb ik net op mn lijstje gezet om iemand kado te doen, toeval? of een goed teken hihi

  Geweldig idee trouwens dat steentje op je computer. Heb ik ook gelijk gedaan, maar dan met rozemarijn, ook lekker activerend en verhelderend. Ik vind de citrus mix heerlijk, maar wat sterk voor zo dicht bij.

  Chi ‘like’ ik al heel lang…jou nu ook! Leuke site heb je
  Een hard duimende warme groet,
  Vivianne

  Antwoord
 20. Hanneke van den Berg

  I.v.m. mijn burnout, die helaas al 10 mnd duurt, wil ik deze heerlijkheid wel heel graag winnen!
  Belangrijk bij ontspanning, maken van keuzes waar ik nog voor sta (afmaken opleiding of stoppen e.d.). Het zou me werkelijk heel blij en Zen maken!

  Antwoord
 21. Nathalie de Rooij

  Ooh, wat een geweldige prijs om te winnen! Zo’n apparaat zou perfect zijn om een lekkere geur te verspreiden in mijn yogastudio voordat de les begint… Of tijdens de eindontspanning… Of allebei!

  Antwoord
 22. Carola van den Broek

  Dit klinkt heerlijk ontspannend! Ik volg naast mijn 40urige werkweek ook nog een zware studie. Af en toe ontspannen met een heerlijke geur, daar zou ik echt naar uit kunnen kijken!

  Antwoord
 23. marijksels

  Wauw aromatische gezondheid en welness…klinkt goed!! Ik doe graag mee!

  Antwoord
 24. Lotte

  Een prachtig sieraad voor je huis.

  Antwoord
 25. ineke

  Dat lijkt mij helemaal heerlijk in huis

  Antwoord
 26. Cim

  Super graag! Ik kan vaak niet tegen geuren omdat het van die chemische rotzooi is. Ik wil natuurlijk graag kans hier op maken. Pure natuur! En met 2 honden in huis en me keuken aan de woonkamer zeer welkom.

  Antwoord
 27. Nicole

  Tja zo’n kans laat ik niet gaan!! Dus like en duimen

  Antwoord
 28. H. van den Berg

  Voor mijn lieve zus… zij is 31jr en heeft dit jaar haar kanker overwonnen! Ze heeft een vreaelijk jaar achter de rug, op de verjaardag van de jongste (werd 1 jr.) onderging ze een grote operatie om de tumor weg te halen. Helaas moest ze lang wekelijks aan de zware chemo om haar genezingskans te verhogen. Voordat ze ziek werd was de jongste (toen nog geen 1) ernstig ziek, en lag aan de beademing op de baby IC in Utrecht vanwege een ernstig RS-virus. Dit jongste ventje was er 1 van een tweeling, waarvan zijn broertje helaas is overleden tijdens de zwangerschap.
  Inmiddels is mijn zus kankervrij (nog heel lang, hopen we!) en alles aan het verwerken. Met 3 jonge kinderen erbij is dat heftig. Ik gun haar dit zó van harte!! Ze heeft zich al die tijd zó dapper gehouden, zo bijzonder!
  Ik hoop dat ik dit voor haar win, zodat ze even kan ontspannen en bij kan komen van haar enorm turbulente afgelopen jaar.

  Antwoord
 29. saskia

  Ik zou ‘m supersuper graag willen winnen! Fan!!

  Antwoord
 30. Ruth Joosten

  Ik vind het een super mooi kado en zou het ons met 4 ruw harige teckels in huis echt wel gunnen. Het ruikt soms echt naar hondjes lucht
  En voor een mooie natuurlijke geur aanvulling …
  Maar toen leesde ik de blog hierboven van H.van den Berg en werd ik er onder het lezen er toch wel heel erg stil van en wil eigenlijk de zus van H. mee nomineren. Mooie dag toegewenst en veel succes.

  Antwoord
 31. kat

  Heel graag! Ik wil heel graag de kracht van geur ervaren.

  Antwoord
 32. Lydia

  Allereerst wilde ik niet meedoen met deze winactie, omdat ik de kans toch erg klein schat dat ik zou kunnen winnen. Maar toen kwam het voorbij op Instagram, Facebook, Bloglovin en ook nog eens in mijn mail. Stiekem ben ik echt ontzettend benieuwd hiernaar en reageer ik ook heel sterk op geuren. Ruikt iemand niet lekker? Dan knap ik daar bijvoorbeeld direct op af. Vergeleken met mijn familie/vrienden ruik ik bijna altijd iets eerder dan hen. Dus een juiste geur kunnen creëren in mijn (kleine) kamertje zou ik echt super vinden!

  Antwoord
 33. Wendy

  Ik ben gek op (natuurlijke) geuren! Kan de aromalogica dreams zeer goed gebruiken in mijn hectische bestaan en drukke baan. Vaak kom ik thuis met een overvol systeem. Het kost me uren om te ontladen en te ontspannen. Dus chi kan daar zeker een bijdrage aan leveren.
  Ook wil ik mijn huis een boost gaan geven, en ook daar bij past ’n aromalogica dreams helemaal! Keeping my fingers crossed:-)

  Antwoord
 34. Femke

  misschien dat ik dan eindelijk weer eens goed kan slapen

  Antwoord
 35. bianca

  Ow, lekker!

  Antwoord
 36. Iris Hanssen

  Super-leuke actie! Ik doe graag mee! 🙂

  Antwoord
 37. Madelief

  Deze wil ik heel graag winnen! Dol op de geur van de lente. Het geeft mij zo’n blij gevoel 🙂

  Antwoord
 38. Miss Happinez

  Hopelijk ben ik nog op tijd! Ik doe namelijk erg graag mee. Lijkt me heel leuk om in mijn nieuwe kamer te gaan gebruiken 🙂

  Ik like beide facebookpagina’s (leila)

  Antwoord
 39. Vivianne

  Ik ben ook groot Chi fan! Gebruik veel van hun producten, van etherische olie tot shampoo, spirulina, leem, creme, huidolie en nog veel meer. Het is voor mij echt een vast onderdeel/merk van mn dagelijks leven en je komt het in mn hele huis tegen.
  Een dreams voor in mn praktijkruimte is nog wel een hele grote wens. Erg leuk dat de happines olie er bij zit, die gebruik ik meestal als ik clienten krijg omdat die opent en zacht is, en maakt dingen net wat lichter. Als medium therapeut krijg ik regelmatig mensen met een pittig stuk waar we aan mogen werken, en dan is dat een erg fijne ondersteuning

  Antwoord
 40. Vivianne

  wie is de gelukkige geworden Mirjam? ik ben volgens mij de enige die op je vernieuwde prijsvraag heeft gereageerd *hint-hint* hihi
  fijn weekend
  warme groet, vivianne

  Antwoord
 41. Isabelle van Beusichem

  Ik zou hem de hele dag met me mee slepen. Van huis naar kantoor en weer terug. Naar de slaapkamer, de keuken, de woonkamer en zelfs naar de badkamer. Alleen buiten op stal wordt wat lastig 😉

  Antwoord
 42. Isabelle van Beusichem

  Ik zou hem de hele dag met me meeslepen! Van huis naar kantoor en weer terug. In
  de slaapkamer, in de keuken, in de woonkamer en in de badkamer. Alleen hoe ik dat buiten op stal bij de paarden doe dat weet ik nog niet. 🙂

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This