Ashwagandha: dit is hoe dit ayurvedische kruid jou kan helpen bij stressvermindering

Ashwagandha

Mirjam Blanken

3 november 2019


Ashwagandha: dit is hoe dit ayurvedische kruid jou kan helpen bij stressvermindering

Een leefstijl met voldoende beweging, een gezond eetpatroon, een goede nachtrust én balans tussen inspanning en ontspanning is essentieel om goed in je vel te zitten. Maar eerlijk is eerlijk: soms heb je simpelweg een extra steuntje in de rug nodig om je happy en en energiek te kunnen voelen. Een rustgevend kruidensupplement als ashwagandha kan jou dan helpen uit je dip te komen en lekkerder in je vel te zitten. Ashwagandha zorgt ervoor dat je je minder overweldigd voelt door prikkels en vermindert hierdoor gevoelens van angst en stress. En je raadt het al: hierdoor slaap je ook beter.

Om deze reden zijn vitamines, mineralen zo belangrijk!

Wat is ashwagandha?

Ashwagandha, ook wel Indiase ginseng genoemd, is een Indiase plant waarvan de wortels al meer dan 4000 jaar gebruikt worden in de Ayurvedische geneeswijze. De officiële naam van ashwagandha is Withania Somnifera. Door de wortels te vermalen krijg je dit bijzonder krachtige kruid.

De naam ashwagandha komt uit het Sanskriet en verwijst naar de typische paardengeur van de wortel. Asha betekent namelijk ‘paard’ en gandha ‘geur’. No worries, zodra de wortel vermalen wordt en er een voedingssupplement van is gemaakt is deze typische geur verdwenen.

Organic india ashwagandha koop je hier!

Ashwagandha

It’s all about balance

Ashwagandha is een zogeheten adaptogeen kruid. Adaptogenen brengen je lichaam in balans en vergroten hiermee onder andere jouw aanpassingsvermogen in stressvolle situaties. Simpel gezegd brenngen adaptogenen je lichamelijk en geestelijk meer in balans.

But there’s more! Zo wordt ashwagandha in de Ayurveda niet alleen gebruikt bij stress, maar ook om de algehele vitaliteit te ondersteunen. Zo kan ashwagandha het immuunsysteem een flinke boost geven, geeft het kruid je meer energie en draagt het bij aan een normale werking van het hart. Een groot voordeel van dit natuurlijke middel is dat het gebruik ervan niet gepaard gaat met allerlei bijwerkingen, zoals bij synthetische medicatie wel vaak het geval is.

Gezondheid
Gezondheid

Where focus goes, energy flows…

Lang leve het wereldwijde web waar mensen zoals Jordi met veel liefde en passie producten aanbieden die bijdragen aan meer balans en dus een vitale gezondheid. Het doel van zijn webshop www.tjuptjup.com is dan ook om mensen kennis te laten maken met de producten van Organic India.

  • Organic India produceert supplementen gemaakt van kruiden afkomstig uit India.
  • Het idee van het bedrijf was simpel: ervoor zorgen dat duizenden boeren in India inkomsten konden krijgen door de samenwerking en het ontwikkelen van speciale supplementen.
  • Organic India is een fabrikant van biologische producten, homeopathische middelen en Tulsi thee.
  • Good to know: al hun producten zijn gemaakt met biologische ingrediënten.

Better safe than sorry

Een voedingssupplement zoals ashwagandha is bedoeld ter ondersteuning en niet ter vervanging van een gezonde leefstijl. Wanneer je zwanger bent, medicatie gebruikt, een chronische ziekte hebt of simpelweg twijfelt of het product goed voor je is, dan is het raadzaam te overleggen met je (huis)arts.

Health is wealth!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Dit artikel is geschreven in samenwerking met tjuptjup.com. Lees hier mijn disclaimer.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This