Daytox – In 7 dagen gezond door yoga en lekker eten

het boek daytox

Mirjam Blanken

18 juli 2015


Daytox – In 7 dagen gezond door yoga en lekker eten

De invloed van voeding op je lichaam en je gezondheid merk je vaak pas goed op tijdens een detox. Door het elimineren van bewerkte producten en juist te kiezen voor ‘echte voeding’ reinig je je lichaam en stimuleer je je gezondheid waardoor je je energieker en fitter voelt. Hierbij de review van Daytox – In 7 dagen gezond door yoga en lekker eten.

Way of life

Natuurlijk berust gezondheid niet alleen op een gezond en uitgebalanceerd voedingspatroon. Het is een optelsom van je hele way of life. Mentale, sociale, financiele en relationele stress wegen soms nog zwaarder dan de stress van ‘verkeerde’ voeding. As usual draait het ook hier om balans.

Een detox is de perfecte manier om opgehoopte stress kwijt te raken. Stress vertaalt zich in het lichaam als afvalstoffen die vastgezet worden in de spieren, de gewrichten en het bindweefsel. Ook slechte voeding en een onvolledige spijsvertering hebben dat effect. Detoxen doe je dus zowel fysiek als mentaal.

mediterende vrouw in de zon

Detox & Yoga

Al eeuwenlang staat yoga bekend als een efficiënte manier om het lichaam te reinigen en optimaal gezond te worden. Door yoga word je met je lijf geconfronteerd. Je voelt waar de spanning zit en je kunt deze spanning verhelpen door oefeningen en ademhaling. Je leert technieken zodat, ook wanneer je niet op je mat zit, je deze kunt toepassen in het dagelijks leven.

Detoxen is het indrukken van de pauzeknop. Het geeft je de rust en de ruimte om tot jezelf te komen.

yoga pose kyra de vreeze

Daytox

Daytox biedt een praktisch haalbare, inspirerende en efficiënte manier om te detoxen die je kunt toepassen in de veiligheid van je eigen omgeving. In Daytox worden 7 dagen beschreven die je achter elkaar, maar ook afzonderlijk kunt inpassen.

Het is een milde vorm van detoxen waarbij je wel eet, maar je beperkt tot reinigende en simpele voeding. Hierdoor is het goed vol te houden voor mensen die werken of hun leven niet helemaal op hold kunnen zetten.

Kyra geeft in haar boek een uitgebreide uitleg over detoxen en reacties van het lichaam. Hiernaast staan er fijne  stap-voor-stapfoto’s van yogaoefeningen in volgt er per dag een ideale indeling met heerlijke, gezonde recepten en inspiratie om gezonder te leven.

Heel fijn is het toegevoegde boodschappenlijstje. Overigens staan hier naast groenten en fruit ook ondersteunende kruiden en specerijen en supplementen op het lijstje.

salade van avocado

Salade van avocado

Leverpakking

De lever werkt hard tijdens de detox. Een leverpakking is niets meer dan een warme kruik op de plek van de lever. Die plaatselijke warmte geeft een kleine temperatuurstijging en wakkert de verbrandingsoven aan. Zo kan de lever zo goed mogelijk het lichaam van afvalstoffen ontdoen. De beste tijd is rond 13 uur, dit is het tijdstip dat de lever het meest actief is. Een leverpakking duurt zo’n 30 minuten tot een uur.

Pretox – Daytox – Retox

De pretox is bedoeld als voorbereiding op het detoxen. Door geleidelijk af te bouwen kan het lichaam wennen aan de nieuwe manier van eten. Klachten zoals hoofdpijn, misselijkheid, irritatie en vermoeidheid komen minder voor en zijn minder heftig. Bovendien gaat je lichaam efficiënter werken, waardoor je je ook na de detoxperiode fitter en gezonder voelt.

Breathe, keep calm or… call Batman.

De retox is een essentieel onderdeel van de detox. Zou je het einde van je detox vieren met een fles champagne of een hamburgermenu dan weet je lichaam gewoonweg niet wat het aan moet met die overdaad aan verzadigd vet, suiker, zout, chemicaliën en alcohol en schiet in de stress. Daar gaat het frisse, fitte en gezonde gevoel!

De retox is eigenlijk een omgekeerde pretox. Geleidelijk introduceer je weer producten die niet detox zijn, waardoor je na een week terug bent bij je normale eetpatroon.

Daytox je mee?

Onder de volgers van Eat.Pure.Love verloot ik een exemplaar van Daytox. Wat moet je hiervoor doen?

 1. Laat hieronder een leuke, lieve, grappige reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt.
 2. Spread the word! Share this post with your friends. Easy peasy met de buttons onderaan deze post.

De winnaar maak ik woensdag 22 juli bekend. Wanda is de winnares van het boek. Gefeliciteerd!

Liefs Mirjam

Volg jij Eat.Pure.Love al op social media? 


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

51 Reacties

 1. Jolien

  Leuk!! Ga vooral zo door want volg je blog met plezier 🙂 ik ben de afgelopen en komende weken zo druk met werk (6 dagen per week is helaas eerder regel dan uitzondering) dat ik wel wat extra energie kan gebruiken!

  Antwoord
  • Wanda

   Gek op lekker eten, groenten, fruit en verse sapjes..
   Maar nooit echt structureel een week lang alles uitgebalanceerd als projectje toegepast in mijn drukke leventje!
   Nieuwsgierig hoe me dat zou bevallen!
   Wil graag nog voor ik op vakantie ga verse blosjes op mijn wangen!

   Antwoord
 2. marijksels

  Jaaaaa…hier schreeuwt mn lichaam om! Een detox, maar niet te heftig met enkel sapjes en water. Dit klinkt geweldig en een relaxte en verantwoorde manier om weer lekker schoon te worden van binnen.

  Antwoord
 3. Jette

  Eat.Pure.Love.Read Daytox ben benieuwd naar het boek! Keep calm and read Daytox….. De zomer goed beginnen en even tot mezelf komen en leren detoxen whoehoeee

  Antwoord
 4. Sanne-Renee

  Dit boek staat al een tijdje op mijn verlanglijstje! Ik kan hem nu wel goed gebruiken nu ik het spoor helemaal bijster ben met alle goede en minder goede voeding in combinatie met sporten. Een mooie frisse start voor m’n lichaam en geest! En Kyra heeft altijd zulke mooie ideeën en recepten!

  Antwoord
 5. Susanne

  Het lijkt me zo fijn om dit boek mee te nemen op vakantie….yoga doe ik al gezond eten soms meer soms minder en mijn vakantie is de perfecte gelegenheid om deze investering in mezelf te doen….

  Antwoord
 6. Kirsten

  Oh wat leuk! Dit boek zou ik supergraag willen gebruiken om weer helemaal fit te worden. Wat leuk en lief dat je er eentje weggeeft! Bedankt voor de mogelijkheid hieraan mee te doen. Ik ga je post delen! Liefs en voor nu… slaap lekker… Voor morgen een heerlijke dag gewenst!

  Antwoord
 7. L.

  Precies wat ik nu in mijn leven zou kunnen gebruiken! Een tijd die in het teken staat van acceptatie, verandering en vechten!

  Antwoord
 8. linda

  wauw dat dit boek nu op mn pad komt dat moet gewoon zo zijn!! nog fantastischer dat je de mogelijkheid biedt om m gratis te ontvangen. echt super lief en mooi dat je dit doet. dank je wel daarvoor !

  Antwoord
 9. Linda

  Wow de combi van lekker gezond eten met yoga spreekt mij enorm aan. Ik heb alleen zelf altijd geen idee hoe en waar te beginnen. Zoals ik lees nu alles handig in 1 boek. Dus heel graag!! Ik kan de energie en ontspanning goed gebruiken als alleenstaande moeder

  Antwoord
 10. Angela

  Wat een interessant artikel én boek. Ik ben onlangs met body stress release begonnen en sta inmiddels alweer bijna een half jaar met regelmaat op de yogamat. Het heeft me al veel gebracht. 🙂 Nu het volgende stapje; voeding. Ik volgde al een food support programma via de sportschool, maar daar ben ik snel mee gestopt wegens suikers en e-nummers. Tot nu toe niks kunnen vinden mét lijstjes. Ik ben benieuwd! Fingers crossed.

  Antwoord
 11. conny

  Ga effe op vakantie, maar daarna schreeuwt mijn lichaam om een detox. Ik ben al enige tijd aan de lijn, maar bijna 50 jaar werkt helaas niet mee, jouw boek gaat mij daar toch wel doorheen helpen???

  Antwoord
 12. Anne

  Wat leuk! Ik heb bijna vakantie en wil dan graag detoxen van alle stress.
  Het liefst krijg ik vriendlief ook zo ver en met een mooi en duidelijk boek moet dat wel lukken!
  Succes met je blog

  Antwoord
 13. nijenhuis

  Nou dat is nou nog eens leuk om te lezen.. heerlijk lijkt me een heerlijke combi!!!!

  Antwoord
 14. Ruth

  Je enthousiasme is voelbaar en erg aanstekelijk. Het laatste zetje om nu ook werkelijk eens een keer te gaan detoxen.

  Antwoord
 15. Cathelijne

  Hi Mirjam,

  Sinds een jaar sta ik iedere week meerdere keren op mijn yogamat! En is yoga een extra toevoeging binnen mijn way of life! In combinatie met gezonde voeding, voel ik me daar heel goed bij. Dit prachtige boek zou een mooie toevoeging en aanvulling zijn in mijn nieuwe lifestyle. Ik ben heel benieuwd naar nieuwe inspiratie en hoop alles uit dit boek binnenkort zelf uit te kunnen proberen. Namasté!

  Antwoord
 16. Brigitte

  Ik ben een enthousiaste volgster van jouw blog en vindt de recepten altijd heel erg fijn: lekker, gezond en ook nog es eenvoudig te maken.
  Ik heb al een aantal malen een lever- en galreiniging gedaan maar dit is nogal heftig en ingrijpend. Daarom zou ik graag jouw boek lezen over de “daytox”!

  Antwoord
 17. Fiona

  Zou zo graag willen winnen eatpurelove.
  En dan kan ik een gezondere life-style krijgen.
  Na een aantal vervelende jaren nav een ongeluk probeer ik me gezondheid op de rit te krijgen. Maar met wat extra hulp zou ik zo blij zijn
  Ik hoop dat jullie deze prijs met mijn willen delen
  Grts fiona

  Antwoord
 18. marion

  Oeh…ziet er mooi en prettig uit, mijn lijf wil wel meedoen…
  Mooie foto’s!
  Als ik t lees krijg ik er goed zin in!!
  X

  Antwoord
 19. Nathalie

  Ben dol op je site, je recepten, je tips, je artikeltjes! Ben dol op lekker en gezond eten en dol op yoga; zogezegd Eat Pure Love and Breathe Pure Love!

  Antwoord
 20. barbara

  ik herken me helemaal in de beschrijving

  supergestresseerd, met alle gevolgen van dien : spierpijn, slecht slapen, slechte spijsvertering, absoluut geen leuk persoon om in je omgeving te hebben

  en bij tijden een echte bitch voor mijn meest dichte omgeving

  dus zij zouden zeker voordeel hebben moest ik dat boek winnen !

  Antwoord
 21. Angela

  Ik ben dol op je blog. Lijkt me super om dit boek te winnen. Laatste tijd niet helemaal topfit, moe en nergens zin aan. Door dit boek kan ik mezelf een flinke boost geven.

  Antwoord
 22. Doutzen

  Joehoeee, een winactie waar ik ook aan mee kan doen omdat je geen facebook nodig hebt
  De zomervakantie is voor mij een tijd van bezinning, bedenken wat anders zou moeten zodat ik er daarna weer volop tegenaan kan. Dit boek kan me helpen om na m’n vakantie wat beter voor mezelf te gaan zorgen en dingen los te laten en dat met lekkere recepten. Ik ken paar recepten van Kyra de Vreeze en die zijn super lekker, dus zou het leuk vinden om het boek te winnen.

  In ieder geval veel plezier met het weggeven van het boek, aan de reacties hierboven te lezen zul je zeker iemand erg blij maken!

  Antwoord
 23. Suuz

  Afterwards I feel great: I’m awake, stretched out, happy. I have killer focus the rest of the day. No matter how shitty my day may get, I already took the time for myself and my favourite work-out and active meditation. I already gave that to myself.

  Alleen het probleem is,, mezelf er toe zetten! ik hoop door Kyra net even dat zetje te krijgen door haar inspirerende woorden!! Wat een mooie vrouw is dat, ben zo benieuwd naar haar boek!!!

  Antwoord
 24. Soorien

  Dit lijkt mij heel interessant om te ervaren en mee te doen. In mijn wereld van 4 dagen werken, sporten en met als hobby koken (natuurlijk veel lekker eten) is dit voor mij de uitdaging om het te proberen. Lees veel over eten, gezond te leven en hoe ik meer energie zou kunnen krijgen. Nu is het tijd om mijzelf echt aan te pakken en jij bent de eerste waarvan ik dacht, ja wanneer kan ik beginnen.

  Antwoord
 25. sanne

  Oeeh die zou ik graag weg Willen geven aan mijn zus die haar hele zomer besteed aan hun klushuis. Kan ze naast stofhappen ook wat gezonds maken.

  Antwoord
 26. Bianca

  Wat een leuke en inspirerende blog heb je!! Volg hem met plezier en haal er veel inspiratie vandaan!
  Liefdevol zijn voor je lichaam en geest is de basis… Hierop sluit dit boek ook mooi aan! Bijzonder om te ervaren wat voeding voor je lijf kan betekenen en wat de geest kan bewerkstelligen. Keep on going!!

  Antwoord
 27. Stephanie Kroon

  Wauw heel graag, mijn lichaam en geest zijn op t moment erg van slag doordat mijn schildklier niet goed functioneert dus een weekje detoxen zou een aangename manier zijn om alles weer wat beter te laten functioneren.functioneren en me ook beter te voelen!

  Antwoord
 28. Gonny Aarts

  Mijn lever kan wel wat warmte gebruiken. 😉
  Trouwens mijn hele lijf wel… want heb het altijd koud.
  Behalve toen het 38 C was. Toen kwam ik de hitte niet kwijt!!!
  Lijkt me een fijne detox. Die niet te zwaar is.

  Antwoord
 29. Boudewijntje

  Graag zou ik dit boek aan mijn dochter willen geven. Zij doet het supergoed: werken, een gezin, sporten en ook nog tijd voor familie, vrienden!

  Antwoord
 30. Daphne Neutelings

  Wauw wat zou dit mooi zijn om te winnen. Na een tijd flink ziek te zijn geweest (acute alvleesklierontsteking) ben ik mijn energie helemaal verloren. Momenteel vind ik het ook moeilijk om het weer terug te vinden terwijl dit zo belangrijk is voor mij en mijn gezin.

  Antwoord
 31. Ellen Veugelers

  Wat ’n inspirerende blog. Na het lezen meteen tijd voor actie!!!

  Antwoord
 32. Els

  gezond en heerlijk ons lichaam verwennen dat kan dus in 7 dagen.

  Antwoord
 33. Eveline

  Wat een interessante combi van gezondheidstips, yoga en recepten! Ik ben heel benieuwd naar het boek.

  Antwoord
 34. Carla van Daelen

  WoW , geweldig dat je een exemplaar weggeeft!
  Dit kan ik heel goed gebruiken om mijn cliënten , die vaak last hebben van vergiftiging , door bijvoorbeeld vaccinaties, roken, amalgaam vullingen en antibiotica kuren, betere informatie te kunnen geven over voeding en beweging . Lijkt me een TOP boek.

  Antwoord
 35. Charlotte

  Hoi!

  Superleuk dit! Nog een aantal weken hard werken en dan mag ik in september van mijn vakantie genieten. Het lijkt me goed als ik daarvoor de detox heb gedaan zodat ik optimaal met een leeg hoofd kan genieten van mijn vakantie 🙂 Ik begin alvast met de pretox (in kleine stapjes :-))

  Antwoord
 36. Vivianne

  Dit is mij op het ‘vervuilde’ lijf geschreven!

  Zo lezende kan ik me heel goed voorstellen mijn fysieke klachten (deels) te maken hebben met opgehoopte afvalstoffen in mn lichaam: chronische pijn vanuit mn spieren, gewrichten en bindweefsel, darmproblemen en mogelijk daar aan gekoppeld eczeem, vermoeidheid en zo nog wat dingen.

  Heb ook al even het gevoel dat na mn grondige mind & energetische reiniging mn lichaam ook behoefte heeft aan een reiniging, maar weet niet zo goed hoe zonder al te radicaal aan de slag te gaan en gelijk failliet te zijn 😉

  De zachte totaal aanpak van dit boek trekt me wel…en vooral dat het een milde detox is! Dat ik dus wel wat kan blijven eten en het op een redelijk normale manier is in te passen.
  Krijg ook de indruk dat het een redelijk gezond-allerdaags boodschappenlijstje heeft, wat het ook betaalbaar maakt.

  Kom maar op met die heerlijke schoonmaak!

  Antwoord
 37. Miriam Kuppers

  live(r) or let die…….met dank aan James Bond!

  Antwoord
 38. Meggie

  Erg benieuwd naar yoga en detoxen!

  Antwoord
 39. Bianca

  Lijkt me heerlijk…. ben dan ook hartstikke benieuwd!. Ben het afgelopen jaar waanzinnig afgevallen door ‘puur’ de knop om te zetten, op mijn eten/drinken te letten én meer te bewegen en voel me zó veel beter. Zou dit dus ook wel graag willen proberen!

  Antwoord
 40. Heidi Claassen

  Na een paar maanden zware pijnmedicatie is een Detox een waar cadeautje voor mijn lichaam én geest!

  Antwoord
 41. Esther

  Dit zou helemaal super zijn. Dan kan ik voor onze bruiloft nog even lekker alle afvalstoffen kwijtraken en zit ik weer helemaal lekker in mijn vel.

  Antwoord
 42. Welmoed

  Geweldig! Net terug van vakantie, ik bekijk mijn berichten en ik lees over de daytox, hoe mooi kan het zijn. Lekker genoten van la dolce vita en nu weer rustig beginnen met de start voor een schoon lijf, want dat voelt toch het beste……dus hoe fijn deze verloting!!!

  Antwoord
 43. Susanne

  Ik zou dit boek heel graag willen winnen! Nu het vakantie is sluipt het verkeerde eten er weer een beetje in. Over 2 weken wil ik weer 100% goed eten. Hiervoor volg ik Paleo met aanvulling van Eat Pure love. Want wat een heerlijke blog om te volgen. Zo blij deze ontdekt te hebben! Die daytox kan ik wel gebruiken om mijn lijf weer op orde te helpen.
  Yoga doe ik ook wel eens, maar dit mag zeker wel opgefrist worden. Voel ik me door de daytox, beweging en voeding, weer beter, fitter, minder pijn, in balans! En wie weet krijg ik mijn vriend nu ook om 😉

  Antwoord
 44. teha

  Oh wat zou ik dit graag willen winnen.
  Ben net begonnen met online yogalessen en kan er helemaal niks van maar ik voel dat het goed voor me is.
  Het gezonde eten doe ik al een jaar maar ik zou wel weer een update kunnen gebruiken!

  Antwoord
 45. Esther Veenstra

  Oooh super dit alles in een boek. Met een werkweek van 70 uur lijkt me dit geweldig om te winnen.

  Antwoord
 46. Emy

  In de zomermaanden heb ik geen yogales en vind ik het lastiger om goed te eten (bbq’s, festivals etc . … ), dus het boek zou een goede stok achter de deur zijn! 🙂

  Antwoord
 47. Jolanda

  Zou goed zijn om samen met mijn oudste dochter “schoon” en met een opgeladen batterij aan het nieuwe collegejaar te beginnen.

  Antwoord
 48. Suzan

  Ik houd van eten! Maar dan wel van lekker en gezond eten. Wat zal dit boek een mooie verrijking zijn in mijn boekenkast! Lekker eten met als afsluiter een goede yoga oefening om in mijn drukke leven helemaal tot rust te komen! Met dit boek kan ik ook echt beginnen aan een detox! Mijn onzekerheid over mijn huid wordt alleen groter en ik ga nu de uitdaging aan om me van binnen ‘schoon’ te maken zodat mijn huid en ik weer gaan stralen!

  Antwoord
 49. yolanda brinkkemper

  Ik ben op zoek naar een reset knop in mijn lijf maar kan m niet vinden. Misschien dat t boek mij kan helpen om weer een nieuwe start te krijgen. Zit nu vier jaar in de medische malle molen en wil dolgraag van mijn klachten af. Cvs is misschien geen erkende ziekte maar wel behoorlijk lastig. Als mama van twee kleintjes hoor je een goed voorbeeld te zijn. Nou dat is ver te zoeken en ik doe echt mijn best. Hoop die reset knop te kunnen vinden xxx yolanda

  Antwoord
 50. Elise

  Wat een super leuk boek! Een goede start zo voor de zomervakantie. Persoonlijk is het voor mij een boost om nog even te detoxen. Ik heb net mijn baan opgezegd zodat ik volledig voor mijn eigen praktijk kan gaan knallen en ik ga over 3 weken trouwen. Hoe fijn is het om de laatste dagen mijn stress kwijt te raken, afvalstoffen los te laten zodat er ruimte komt voor meer energie.
  Dit boek zou ik ook kunnen gebruiken in mijn praktijk, dus het is een win-win situatie!

  Veel liefs
  Elise Brugman

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This