De Poepdokter Bakt ze bruin

De Poepdokter Bakt ze bruin

Mirjam Blanken

10 november 2016


De Poepdokter Bakt ze bruin

Je darmflora is belangrijk! Na het succes van De Poepdokter boordevol informatie over gezonde darmen kon een kookboek natuurlijk niet uitblijven. Et voilà! In De poepdokter Bakt ze bruin leer je hoe je kunt koken, eten en leven om de bacteriën in je darmen gezond te houden. Dat hoeft namelijk helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Nienke laat in dit boek met simpele tips en trucs zien hoe je binnen no time een gezonde maaltijd op tafel zet, waar niet alleen jij en je tafelgenoten, maar ook je darmbewoners van smullen!

About Nienke Tode-Gottenbos

Nienke is darmfloratherapeut en voedingsdeskundige. In haar praktijk behandelde ze veel mensen met uiteenlopende (darm)problemen. Ze schreef de bestseller De Poepdokter – Gezond van mond tot kont en blogt als De Groene Vrouw over darmflora, voeding en gezondheid.

De Poepdokter Bakt ze bruin

Het boek

In dit boek vind je:

 • meer dan 45 snelle & makkelijke recepten voor een gezonde darmflora
 • geen gedoe met milliliters en grammen
 • oefeningen voor een rustige buik
 • kennis over een gezonde spijsvertering
 • leuke tips en weetjes over je darmen en darmflora
De Poepdokter Bakt ze bruin

Met het handige voedingsdagboek leer je op welke voedingsmiddelen jij goed of juist minder goed reageert. Op deze manier kun je zelf jouw eigen optimale voedingspatroon samenstellen.

De recepten

Hou jij van recepten waarin alles tot op de seconde, graad en gram nauwkeurig wordt beschrijven? Helaas peanut butter! Dat ga je in dit kookboek niet vinden. Nienke gaat voor gemak: makkelijke en goed te volgen recepten die ook voor een beginnende kok te volgen zijn. Praktisch en lekker! Wel zo fijn toch?

Dit boek leert je dus koken. Niet zoals in een restaurant, maar gewoon voor in je eigen keuken. Snel en lekker genoeg voor iedere dag, gezond voor een blije darmflora. En daarmee een rustige buik, meer energie en dat soort prettige zaken!

Ik nam de proef op de som en maakte de gevulde paprika uit het boek. 

Win een exemplaar! (winactie gesloten)

Meedoen is easy peasy!

 1. Laat hieronder een leuke, lieve, grappige reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt.
 2. Spread the word! Share this post with your friends. Easy peasy met de buttons onderaan deze post.

De winnaar maken we vrijdag 18 november bekend! De winnares is Margot. Zij heeft inmiddels bericht ontvangen. Gefeliciteerd Margot!

Succes!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

59 Reacties

 1. Miranda

  Hahaha ik moest eerst een paar keer lezen voordat de titel tot me door drong? Geweldig! Wat een orginele leuke grappige naam☺️Super dat het eerste boek zo’n succes was en dat je doorgaat met schrijven. Gefeliciteerd. Ik ben gek op kook boeken en hoe mooi is het meegenomen dat het ook nog goed is voor je darmen? Mijn darmen werken door de pds niet optimaal en dit merk ik met tekortkoming van vitamientjes.. hopelijk mag dit boek mij hierbij helpen en kan ik dit voor jullie testen?

  Antwoord
 2. Hanneke

  Oh leuk! Heb net haar eerste boek op mijn feestdagen-verlanglijstje gezet, dit zou een hele leuke aanvulling zijn!
  En die titel is geniaal ;-).

  Antwoord
 3. Denise

  Wat een goed boek, lijkt me super om uit te proberen. Ik heb al een last van onrustige darmen maar heb nog niet echt gevonden waardoor ik ze tot rust mee kan brengen. Gefeliciteerd met het boek en hoop dat ik de recepten mag uit proberen.

  Antwoord
 4. Anita H.

  Het “theorieboek” heb ik (nog) niet, maar ik denk dat ik dit “praktijkboek” nog wel nuttiger / interessanter vind. Ik ga hier even niet uit de doeken doen wat mijn darmproblemen zoal zijn. Maar ik kom dus graag in aanmerking voor deze prijs.

  Antwoord
 5. Angelique

  Wat een geweldige titel!????
  Ik wil het boek eigenlijk heel graag voor mijn oude moedertje winnen en er voor haar uit koken. Zij heeft zo’n nare historie met darmproblemen, enge operaties, chronische obstipatie ellende en altijd pijn. Wat zou ik het fijn vinden hiermee iets praktisch voor haar te kunnen doen!

  Antwoord
 6. Nadine Ammeraal

  Like always #inittowinit

  Geen idee meer wat ik voor leuke motivatie kan schrijven..? Dit keer maar gewoon hopen op een beetje geluk ❤?

  Xx

  Antwoord
 7. Marijke

  Hahaha die titel! Funny shit 😉
  Ik kan wel wat goede recepten gebruiken voor mijn af en toe vervelend borrelende buik.

  Antwoord
 8. Annoushka

  Sinds dat ik nu wekelijks mijn bevalling opnieuw herleef – maar net even anders… kan ik alle tips voor een goede darmflora erg goed gebruiken. 🙂

  Antwoord
 9. Madelon

  Ik doe graag mee! Lijkt me super interessant om hier meer over te leren en weten ?!!

  Antwoord
 10. Jessica Rooze

  Ik zou dit boek graag voor mijn zusje Katie willen winnen, die weer terug in de schoolbanken zit, gestart met een opleiding tot voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Dit boek lijkt mij een perfecte aanvulling voor haar 🙂

  Antwoord
 11. AnnaB

  benieuwd naar de 45 snelle & makkelijke recepten voor een gezonde darmflora

  Antwoord
 12. Denise

  Hilarisch! Weg met de gene poepen doen we allemaal ? Geweldige aanvulling, sinds kort begonnen met veel meer gezonde voeding tot me te nemen en de darmen horen daar natuurlijk bij, soms best even lastig. Dus wat hulp van de poepdokter kunnen we hier wel gebruiken?

  Antwoord
 13. Vivianne

  DAt klinkt als een boek voor mij! M’n darmen rommelen er weer ‘vrolijk’ op los de laatste tijd en m;n huid doet ‘gezellig’ mee…. Geloof dat ik wel wat hulp kan gebruiken van de poepdokter. DAt het gelijk praktisch toepasbaar is met recepten, oefeningen en info spreekt me erg aan. Zeker omdat het zonder gedoe is, maar ze gewoon voor t gemak gaat. Da’s mij op t lijf geschreven!
  Enneuh had ik al gezegd dat ik de 20e jarig ben? zou een geweldig verjaardagskado zijn 😉

  Antwoord
 14. Suzan

  Ik heb een vrij drukke buik, die maar al te graag reageert op voedsel. Ik weet wat ik wel of niet moet eten om dit gevoel tegen te gaan, maar ik zou er graag eens wat meer over willen lezen. Wellicht zijn er nog wat tips waar ik zeker iets mee kan en dat ik weer een rustige darmflora krijg.

  Antwoord
 15. Melanie

  Genoten van deel 1, het 2e deel mag natuurlijk niet uitblijven. Als echte keukenprinses sta ik te popelen om Nienke’s recepten uit te proberen! ? Fingers crossed!

  Antwoord
 16. Charlotte

  Ik heb nogal veel en vaak last van de poeperij.
  Altijd op zoek naar wc’s maakt me echt niet blij 🙁
  Zou dolgraag weten wat er met m’n darmen is.
  Niet langer die onzekerheid en genante ergenis.
  Hoop dat de poepdokter me daarbij helpen zal.
  Zodat ik met plezier ga poepen, je raad het al.
  Ik ga opscheppen over een perfecte functie en darmflora.
  Praat met passie over nr 2, doe me dat maar eens na 😉

  Antwoord
 17. AnnaB

  het lijkt mij een interessant en nuttig boek. Ik ben er benieuwd naar en wil het graag lezen.

  Antwoord
 18. Jo's Daughter

  Ik heb al jaren last van een toverbuik. Hij blaast na het eten of bij stress, op als een luchtballon. Mijn kleding past dan niet meer, en ik ben al overgestapt op broeken met elastiek.

  Ben voor het gigantisch opzwellen al vaak naar de dokter geweest, maar die zegt dat mijn darmen “gewoon” prikkelbaar zijn. En dat er eigenlijk niets aan te doen is, ja geen bonen of ui eten…

  Ik wil niet langer gefeliciteerd worden met een niet bestaande zwangerschap. Of van mensen te horen krijgen dat ik echt gezonder moet gaan eten omdat ik dik ben geworden. Dat doet naast de fysieke pijn en ongemakken zó ontzettend zeer!!

  Zou de poepdokter me raad kunnen geven?? Ik hoop het heel erg, want ik ben die buikpijn letterlijk en figuurlijk meer dan zat 🙁 !!

  Antwoord
 19. Hanane Rebha

  Wat een titel! Die maakt je wel nieuwsgierig. Ik ben heel nieuwsgierig geworden naar dit boek omdat het onderwerp mij erg aanspreekt.

  Antwoord
 20. Margot

  Ik doe heel graag mee 🙂

  Antwoord
 21. Marian zw.

  Ik maak heel graag kans op dit boek, merk door hormoonschommelingen dat het niet altijd allemaal even gemakkelijk gaat, met wat tips en lekkere recepten gaat het misschien een stuk makkelijker.

  Antwoord
 22. Nina

  Dit boek staat zeker op mijn verlanglijstje voor Sinterklaas! Ben heel benieuwd naar de tips in dit boek en of ik er ook iets aan zal hebben!

  Antwoord
 23. Anita te Gussinklo

  Ik zou graag meer over dit onderwerp willen weten.
  Dus ik loot graag mee.

  Antwoord
 24. Anna

  Oooh wat een coole winactie ik doe heel graag mee

  Antwoord
 25. Lottie

  Wat een grappig en informatief boek: zou het erg graag willen lezen! Ik hoop dat ik de andere lezers een ‘poeppie kan laten ruiken’ door met dit boek ervan door te gaan 😉

  Antwoord
 26. Annelies Pietens

  wat een goed boek en wat een hillarische titel.. Ik zou het graag als aanwinst in mijn keuken hebben staan.. en natuurlijk als een bezitster van de spastische darm graag de recepten uit willen proberen.. miss krijg ik dan ipv slappe hap op de wc een echte aanwinst 😉

  Antwoord
 27. Jacoba

  Lijkt me hartstikke interessant.. ik ben heel nuchter en geloof niet in wondermiddeltjes, maar dit boek zou ik graag willen lezen!

  Antwoord
 28. Adriana

  Ik kan niet koken. Daarom zou ik het boek graag willen winnen. Mijn moeder zou het me voor kunnen lezen. Mijn vader zou het eten dan voorproeven. Mijn broertjes zouden watertandend naar het eten kunnen kijken. Mijn vriend zet ik dan aan het werk om het eten te bereiden. Ondertussen heb ik last van mijn buik. Namelijk omdat ik niet weet welke producten gezond zijn voor mijn darmen. Daarom eet ik het liefst alles wat zoet is. Ook al lijkt het alsof ik niets doe, ik denk dat ik baat heb bij dit kookboek met alle hulp van mijn omgeving ☺️

  Antwoord
 29. Dneke Wiersema

  Ik hou erg van lekker eten maar een goede stoelgang is eigenlijk nog belangrijker. Ik ben erg benieuwd naar het boek.

  Antwoord
 30. lottie

  Lijkt mij een onwijs leuk, grappig en informatief boek! Hopelijk kan ik de andere lezers ‘een poepie laten ruiken’ door er met dit boek van door te gaan 😉

  Antwoord
 31. Dina Neutel

  Wat een smakelijk onderwerp 🙂

  Antwoord
 32. Maria

  Broodnodig!

  Antwoord
 33. Els

  Als ik in de wc kijk kan ik wel wat tips gebruiken, ik waag dus graag een kansje voor dit boek!

  Antwoord
 34. Aniek

  Voor het eerst zal ik me na het winnen van dit boek bezig gaan houden met mijn gezonde darmflora!

  Antwoord
 35. Ingrid

  Ik heb gevoelige darmen en meestal gaat het niet zo goed. Was opzoek naar een boek zoals deze en benieuwd of hier handige tips in staan die niet veel moeite kosten om mijn darmen weer op pijl te krijgen.

  Antwoord
 36. SophiaG

  Gerechten die zorgen voor een gezondere darmflora is altijd welkom en zeker interessant.

  Antwoord
 37. julia van empel-stamate

  Ik doe graag mee! Ik kan het boek goed gebruiken

  Antwoord
 38. Jan

  Misschien is dit boek wel een hulpmiddel voor de komende feestdagen !

  Antwoord
 39. Nancy

  mijn darmen zijn nu er rusteloos en op hol geslagen. En met deze boek hoop ik dat mijn darmen rustiger worden zodat ik een fijne grote boodschap op een goede manier kan hebben.

  Antwoord
 40. Angelique Gijsbertse

  Denken en voelen met mijn buik. Lekker in je vel zitten en meer weten over goed voor je darmen eten. Zet mijn gezondheid niet langer te kakken. Ga deze informatie in mijn systeem inpakken.

  Antwoord
 41. Will

  De poepdokter van mond tot kont.
  Dat zijn de drie woorden die ik dagelijks hoor als oppasoma.(poep, mond en kont)
  Wel grappig dat die woorden samen nu een kookboek vormen.
  Ik ben geen ster in de keuken , maar dit kookboek wil ik wel eens uitproberen, natuurlijk voor de gezondheid van mijn kleinkinderen.

  Antwoord
 42. Will

  Wat hilarisch, dit boek, alleen de titel al.
  Poepdokter, gezond van mond tot kont.
  Die drie woorden hoor ik regelmatig als oppasoma.
  (Poep, mond en kont) Ben daardoor wel wat gewend.
  Zou dit kookboek graag willen winnen , om gezond te koken voor mijn kleinkinderen, zodat zij een regelmatige “kinder”stoelgang hebben.

  Antwoord
 43. Bastiaan van der vree

  Ik vind het belangrijk om gezond te eten ikzelf heb overgewicht en hoop via dit boek gezonder te gaan eten en mijn darmen rust te gunnen.

  Antwoord
 44. Nina Mol

  Een heel origineel boek! Maar lijkt me wel nodig. En het doorbreekt een taboe.
  Ik maak graag kans!

  Antwoord
 45. Barbara

  Lijkt me geweldig, koken wat goed is voor mijn moeilijke pijnlijke darmen! Lijkt me erg leerzaam.

  Antwoord
 46. Esther Potters

  “De poepdokter bakt ze bruin” en dat allemaal voor in mijn eigen keuken, klinkt een beetje raar maar ik heb er wel oren naar, ik wil er wel mee aan de slag want wie wil er nou niet een gezonde en blije darmflora elke dag:) #ideaal

  Antwoord
 47. Joseph

  Mijn darmen werken niet bepaald mee. De problemen begonnen in mijn tienertijd. En ik ben een “jonge vent” van bijna 70 jaar. Het komt me wat moeilijk over de lippen maar ’t is één grote ellende wat er uitkomt. Begint met borrelen, brommen en tja blazen zal ik maar zeggen. Om over de rest nog maar te zwijgen… Enfin, ik zou graag willen testen of er op mijn leeftijd nog iets te verbeteren/verminderen is door een ander voedingspatroon! Ook al is mijn probleem al decenia lang aanwezig, ik zou er heel erg graag verbetering in zien. Je weet immers maar nooit, ik kan wel honderd jaar oud worden.

  Antwoord
 48. Anne

  Poehpoe(p) wat een retegoeie actie! Ik ga m’n stinkende best doen om dit prachtige boek te winnen. 😉 Topcadeau!

  Antwoord
 49. Remco

  Bevatten de gerechten feecalorieen?

  Antwoord
 50. A

  Ik hoop eerlijk gezegd dat in dit boek staat dat scheetjes laten NIET gezond is. Dan heb ik eindelijk bewijs dat mijn partner ze maar eens in moet houden. Maar ik ben bang dat dit boek het tegendeel gaat zeggen. Dat je ze juist moet laten vliegen. Dat dit oh zo gezond is voor je darmen. Als ik dit boek win zal ik het dus maar beter voor mijzelf moeten houden. Ben ik nog niet verlost van die stinkscheten.

  Antwoord
 51. Claudia de Kok

  Fijn boek om met gezonde en lekkere recepten met het hele gezin van te genieten, kids doen sportopleiding en moeten gezond eten en het liefst niet voor schutstaan vanwege scheetjes en andere ongemakken

  Antwoord
 52. Lisa Mulder

  Hahaha met zo’n titel wil mijn zoontje ook gelijk helpen koken! Geen betere grappen dan met “poep” erin wat hem betreft. Maar met de vele voedselintoleranties hier in huis, zijn we wel erg geinteresseerd in een boek om de darmflora weer een beetje healthy en happy te krijgen.

  Antwoord
 53. Linda K.

  Poepgoed boek, voor stront eigenwijs persoon

  Antwoord
 54. Margo

  Ik doe graag mee. Een gezonde darmflora is erg belangrijk en ik heb het eerste boek in mijn bezit 😉 Zou fantastisch zijn om het vervolg te lezen.

  Antwoord
 55. Bea

  Poep is niet iets waar we graag over praten. Fantastisch boek dus!

  Antwoord
 56. JvdH

  Ik las laatst dat poepen in Belgie een totaal andere betekenis heeft, nl. vrijen! Hoeveel misverstanden kun je dan hebben…:-) Ik loot graag mee

  Antwoord
 57. Anita te Gussinklo

  Ik heb al zoveel gelezen over dit boek, zou het heel graag willen lezen.
  Ik heb deze actie via Facebook,Google+ & Twitter gedeeld

  Antwoord
 58. Marja

  Iedereen moet eten en poepen, dus een geniaal boek dat ik graag zou winnen

  Antwoord
 59. CJM de Kok

  Heerlijke titel en gewoon lekker eten maken met hulp van dit boek en met mijn gezin van genieten!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This