Gezond van mond tot kont met De Poepdokter

Gezond van mond tot kont met De Poepdokter

Mirjam Blanken

19 juni 2016


Gezond van mond tot kont met De Poepdokter

Nienke Tode-Gottenbos, beter bekend als De Groene Vrouw, is expert op het gebied van darmen en darmflora. Met een diploma voeding en gezondheid, darmfloratherapie, medische basiskennis en herborist op zak deelt zij haar kennis over darmen en darmflora. In Gezond van mond tot kont met De Poepdokter vind je geen moeilijk te begrijpen lappen tekst. Met handige tips, recepten en met een flinke dosis humor legt darmfloratherapeut Nienke in Jip-en-Janneke-taal uit wat jij zelf kunt doen om je darmgezondheid te verbeteren door middel van voeding en leefstijl. Deze humor vind je overigens terug nog voordat je bij het voorwoord van Ralph Moorman bent.

Voor Jantje, Japie, Pietje, Sien, Trijntje en alle 100.000 miljard andere bacteriën in mijn darmen. Ik had het niet zonder jullie kunnen doen.  – Nienke

Gezond van mond tot kont met De Poepdokter

Anders dan de titel doet vermoeden is Nienke geen dokter. De Poepdokter is puur bedoeld om de kennis die Nienke heeft over voeding, darmflora en gezondheid over te brengen.

Kennis is macht

In dit geval voor jouw gezondheid! Kennis over darmgezondheid en darmflora is belangrijk. Niet alleen voor je spijsvertering, maar ook voor je immuunsysteem, je energiehuishouding en je gewicht. Wist je dat zelfs je emoties worden beïnvloedt door je darmflora? En met 2,5 kilo bacteriën in je darmen is deze kennis natuurlijk geen overbodige luxe!

Voor mij zijn er 3 pijlers onder een goede gezondheid: voeding, darmflora en leefstijl. Eet je niet gezond, dan onderhoud je je darmflora niet. En gaat je darmflora onderuit, dan heb je ook geen energie meer om lekker buiten te gaan bewegen. Is je leefstijl niet gezond, dan is de kans groot dat je ook ongezonder gaat eten. Ze hebben allemaal invloed op elkaar. – Nienke

Gezond van mond tot kont met De Poepdokter

In het boek vind je recepten die naast gewoon heel erg lekker, ook je spijsvertering ondersteunen. Het recept voor de welbekende golden milk komt voorbij, net als alternatieven voor gewone aardappelen en een heerlijke prebiotische pizza. Ook dit heerlijke recept voor een meer-groenten-monkey-platter vind je in het boek.

Eten voor je darmflora

Je darmflora tevreden houden is volgens Nienke erg belangrijk. Gezonde darmen krijg je niet vanzelf. Op de lange weg ‘van mond tot kont’ kan er van alles misgaan. Naast een hoofdstuk over darmflora en wat deze allemaal voor jou doet, neemt Nienke je ook mee langs alle spijsverteringsorganen en eventuele ‘probleempjes’ die hier kunnen ontstaan. Lekkende darmen, maagzuur, poepen met een krukje, lief zijn voor je alvleesklier en info over de dunne darm. De Poepdokter legt het je allemaal kort en bondig uit.

Maar hoe zorg je dan voor gezonde darmen en darmflora? Volgens De Groene Vrouw komt een goed darmflorabeleid neer op 3 dingen:

 1. Rotzooi in de ban doen en je darmflora niet belasten met producten die het de goede bacteriën moeilijk maken.
 2. Goede voeding (voor jezelf en je bacteriën) in je dieet opnemen.
 3. Je leefstijl aanpassen zodat die je darmflora ondersteunt. Bye, bye stress!

Hoe je het ook wendt of keert: voeding is en blijft een van de belangrijkste factoren voor een gezonde darm. – Nienke

Houd je darmen gezond

Naast alle rotzooi uit je voedingspatroon gooien is het onderhouden en gezond houden van je darmen en darmflora volgens Nienke erg belangrijk. Naast heldere uitleg over het inzetten van probiotica en prebiotica, komt ook metabletica, synbiotica en aerobe probiotica voorbij. Nooit van gehoord? Geeft niets! In De Poepdokter kun je alles op je gemakje doorlezen. Kennis is macht, remember? Ook fijn: achterin het boek vind je een handig lijstje bij ‘poepproblemen’. Met tips! Last van een opgeblazen buik? Laat dan histaminerijke producten even achterwege, laat suiker staan, eet een tijdje glutenvrij en skip zuivel.

Gezond van mond tot kont met De Poepdokter

Heb je naast een opgeblazen gevoel ook buikpijn? Plan dan een bezoekje aan de huisarts. Nienke geeft in dit boek advies, maar geeft ook overal duidelijk aan wanneer een check-up bij een professional nodig is. Wel zo fijn en volgens mij ook zoals het hoort.

Win een gesigneerd exemplaar van De Poepdokter

Wil jij ook weten hoe jouw spijsvertering eigenlijk werkt, wat je darmflora allemaal voor je doet, welke voeding je kunt eten om je darmflora gezond te houden en wat je zelf kunt doen als je spijsvertering niet lekker loopt?

Wij geven namelijk een gesigneerd exemplaar van De Poepdokter weg! Het boek komt in een passend pakket, de inhoud hiervan is een verrassing. Wat moet je doen om kans te maken op dit fijne boek?

 1. Laat hieronder een leuke, lieve, grappige reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt.
 2. Spread the word! Share this post with your friends. Easy peasy met de buttons onderaan deze post.

De winnaar maak ik maandag 27 juni bekend. Succes!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? 


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

106 Reacties

 1. Britt Corens

  Geweldig dit ! Iedereen loopt ermee te sukkelen maar niet iedereen gaat er altijd openlijk over communiceren. Mijn vader had darmkanker waardoor we op korte tijd veel over voeding en spijsvertering hebben bijgeleerd. Het woord ‘poepen’ was voor ons niet langer taboe door zijn stoma, tot grote ergernis van vele anderen en vaak wel gênante momenten. Intussen is mijn vader helaas niet meer onder ons maar toen ik deze titel las moest ik gelijk weer aan deze gênante en grappige momenten denken met hem. Het zou dus een mooie herinnering zijn met extra leerstof voor de weg van mond tot kont ? Groetjes !

  Antwoord
  • Nicole

   Ik heb dit boek al zo vaak voorbij zien komen op sites, dat ik steeds nieuwsgieriger wordt. Hoop hem binnen kort te kunnen lezen want hoop er mijn voordeel mee te kunnen doen.

   Antwoord
  • Corine

   Als je dit boek echt wilt lezen, dan koop je hem natuurlijk gewoon zelf.
   Ik wil dit boek graag geven aan iemand waarvan ik denk dat hij er veel profijt van zal hebben, hij moet er alleen nog in gaan geloven dat het werkt. Ik hoop dat dit boek hem de juiste zet zal geven.

   Antwoord
  • Lesley van Rooijen

   Van mond, slokdarm, maag, dunne darm, dikke darm en uiteindelijk; PLONS!
   Een heel proces en ben er nieuwsgierig naar.
   Help: Ik kan niet; ik drink vast te weinig.
   Help: Ik kan wel enorm; ik eet vast te veel!
   Mijn ‘kakkie’ in verhouding tot mijn prakkie, ben benieuwd wathet nieuwe boek voor mij bezield!

   Antwoord
 2. Sandra van Veldhuizen

  Ik zou dit boek heel graag willen winnen, omdat ik elke dag last heb van een opgeblazen buik. Ik ben mijn leefstijl aan het verbeteren, maar het lukt me niet om mijn opgeblazen buik te verminderen. Door dit boek wil ik erachter komen wat goed is voor mijn darmen.

  Antwoord
 3. Manon Ritten

  Wat een handig boek! Ik heb sinds afgelopen zomer heel veel last van opgeblazen buik en obstipatie. Het is best genant om over het “poepen” te praten in het alledaags leven. Ik hoop dit boek te winnen zodat het me wat uitkomst kan bieden!

  Antwoord
 4. Marjolein daas

  Het hoofdonderwerp wanneer we ons jaarlijkse vriendinnenweekend hebben! Steel ik volgend jaar de show met allerlei weetjes!? Hope so 🙂

  Antwoord
 5. Wieneke

  Enorm onderschat, de darmen en het effect op de rest lichaam. Serieus, ik ben nu 33, heb de helft van mijn leven ernstige vermoeidheidklachten en geen regulier arts of wie dan ook heeft het hier eens over gehad! Ik doe graag mee en hoop dat er voor mij winst te halen valt op energie-gebied. Groet!

  Antwoord
 6. Sinja

  Ben benieuwd naar dit boek! ?Lijkt me interessant. Ook omdat ik zelf vaak last heb van darmen en buik, en veel mensen om me heen hoor ik vaak ook klagen!

  Antwoord
 7. Niki

  Dit boek lees je volgens mij in één (d)ruk uit! Haha! Ik ben geinteresseerd in dit onderwerp! Op mn werk in de zorg merk ik ook dat zoveel mensen last hebben van een opgeblazen gevoel! Ik heb ook de mooie voedselmachine gelezen en dat was ook echt zo boeiend!!

  Antwoord
 8. Suzan

  Op dit onderwerp rust zeker nog een soort van taboe. Wat zou ik hier graag meer over willen lezen. Mijn stoelgang is heel afhankelijk van wat ik eet, ik zou me hier graag meer in willen verdiepen zodat ik me van binnen helemaal goed voel en dit ook uitstraal!

  Antwoord
 9. Marijke

  Lijkt mij een goed boek voor mijn stel “crappy” darmen ? “Hoop” dat de tips in dit boek werken ?

  Antwoord
 10. Cornelia Boot

  Ik ben wel benieuwd naar een gezonde kennismaking met wat er in mijn spijsverteringskanaal gebeurt. Ik zie wat ik erin stop en dan?? Soms kijk je achterom, hm, weer dit of dat! Give me the answer!!! Graag het boek dus kado!

  Antwoord
 11. v. wil

  Nou dat zou mooi zijn als ik dit goede boek zou winnen, eindelijk een boek dat het onderwerp eens flink onder de loep neemt op een leuke manier. Ben er blij mee dat het er eindelijk is.

  Antwoord
 12. Nadine ammeraal

  Zeker nu ik pijn heb in mijn buik en rare luchtbellen voel ! Kan ik dit toffe boek maar al te goed gebruiken ? hopelijk geeft dit boek mij wat meer wijsheid over mijn darmen en helpt het mij opweg om van deze rare buikkrampen en borrels af te komen.. ! #inittowinit ❤?

  Antwoord
 13. Ella

  Ik ben einde maand jarig en kan me geen beter cadeau wensen dan rustige darmen en een buik die er niet uitziet alsof ik 5 maanden zwanger ben.
  Als ik hem niet win gaat hij dus sowieso op mijn birthday wish list! 🙂

  Antwoord
 14. Jeske

  Klinkt als een super tof boek!! Sinds enkele jaren is bij mij de diagnose Collitis Ulserosa gesteld, maar goede begeleiding wat betreft voeding is lastig omdat dit voor iedereen anders is! Goede basiskennis is natuurlijk altijd goed om van daaruit op zoek te gaan naar de juiste combinatie! Daarvoor zou ik het boek erg graag willen winnen!

  Antwoord
 15. Saskia

  Je zou me heel blij maken met het boek. Heb zelf darm problemen maar geen idee hoe het op te lossen. Weet zeker dat dit een stap in de goede richting is. Kan je me blij maken?

  Antwoord
 16. vivianne Vissers

  mijn darmflora wilt heel graag dat ik dit boek lees, zodat ze er lekker weelderig op los kunnen tieren

  Antwoord
 17. Cindy de Vries

  Dit boek staat op mijn lijstje!
  Ik hoorde op de radio iets over het boek en dacht toen; dat is iets voor mij! Nog niet aangeschaft, dus hem winnen zou helemaal tof zijn!
  Dus ik doe mee 🙂

  Antwoord
 18. Desirée Brinkhorst

  Heel graag win ik dit boek. Het lijkt me ten eerste erg interessant en ik ben a lange tijd fan van De Groene Vrouw, ze brengt moeilijke dingen op een nuchtere duidelijke manier met een flinke dosis humor, zodat het gewoon leuk wordt om met je gezondheid bezig te zijn en het over poep te hebben. Ik zou dit boek ook fijn vinden om te lezen omdat mijn darmen wel wat hulp kunnen gebruiken, als ik zo dagelijks in de toilet kijk en hoe ik me voel. Dit boek staat echt op mijn verlanglijstje en ik zal het met veel plezier lezen en toepassen 🙂

  Antwoord
 19. Helma Cornelissen

  Ik roep al jaren tegen mijn klanten. EERST je darmen oporde. Van mond tot kont gezond!! Altijd moeten ze dan wat lachen. Het zou mooi zijn als ik dan je boek kon laten zien, nog iemand die dat roept en zelfs durft op te schrijven. ?

  Antwoord
 20. Madelon

  Ik maak graag kans op dit boek! Lijkt me een erg leuk, leerzaam boek!

  Antwoord
 21. Perrine

  Sinds ik me kan herinneren heb ik al last van mijn darmen. Bijna altijd last van een opgezette buik, dagelijks buikpijn en vooral veel problemen met de stoelgang. Al verschillende doktoren hebben onderzocht wat het zou kunnen zijn, maar helaas hebben ze niet iets kunnen vinden wat te behandelen is. Al sinds een lange tijd gebruik ik medicatie om mijn stoelgang op gang te houden en om er voor te zorgen dat mijn buik niet meer zo opgeblazen is.

  Qua voeding heb ik ook al een aantal mogelijkheden geprobeerd, helaas tot op heden met weinig succes.

  Door het winnen van dit boek hoop ik dat ik eindelijk van mijn opgeblazen gevoel af ben en dat mijn stoelgang normaal gaat zijn zonder dat ik hiervoor medicatie hoef te gebruiken.

  Antwoord
 22. marloes

  Ik zag je laatst al voorbij komen bij late night en was enorm geïnspireerd! Met een man die twee maal daags movicolon nodig heeft een daardoor dus lekker dagelijks de pot vol spettert, lijkt me dit boek een ware uitvinding! Gezond eten en die darmpjes laten doen waar ze voor bestemd zijn 🙂 toi toi toi ik hoop dat ik hem win (deel ik hem met man lief !)

  Antwoord
 23. Annette Hof

  Ik denk dat alle bacterie-vriendjes in mijn buik smachten naar wat gezonds en een berg liefde. Dus kom maar op met dat boek 😉

  Antwoord
 24. Sascha

  Dit boek is denk ik precies wat we nodig hebben!
  Dochter van 4,5 heeft sinds geboorte al last van haar darmflora bij inname van bepaalde voedingsmiddelen of bij te veel van dezelfde voedingsmiddelen. Het is altijd al zoeken geweest naar wat de oorzaken kunnen zijn van haar buikpijn en diaree.
  Ik hoop dat dit boek ons op de goede weg kan helpen!

  Antwoord
 25. Mabette

  Aangezien ik regelmatig alle poepvormen voorbij zie komen (bekend met PDS, glutenvrij, glutenarm, probiotica, … ), lijkt het me geweldig om gewoon elke dag een gezonde ‘worst’ in de pot te vinden. 😀 Wat zou het leuk zijn als ik dit boek zou winnen. Leerzaam én grappig. Super combinatie!

  Antwoord
 26. Els van Gestel-Senden

  Als ik met de tips ook zo blij en ontspannen erbij kan zitten zo als jij op de cover dan ben ik een stuk gezonder dan dat ik nu waarschijnlijk ben 😀

  Antwoord
 27. Connie

  Dit boek
  Zou ik graag winnen ! Ik ben fan van de groene vrouw

  Antwoord
 28. Mirjam

  Ieder pondje gaat door mijn mondje, maar niet door mijn kontje 🙁

  Antwoord
 29. Jolanda

  Ik zou het boek heel graag willen winnen. Na een leerwerk periode van 3 ongezonde stressvolle jaren is het nu mij-tijd en wil ik gaan voor een gezonde leefstijl. Ik denk er zelfs over een opleiding op voedingsgebied te gaan doen. Een boek met veel info over het darmstelsel is dus meer dan welkom.

  Antwoord
 30. Iris Maas-Verbunt

  Dat is interessant! ?Ik hou wel van een “praatje poep”, zeker met een goede dosis humor en nu een “praatje poep met kennis”!! Geweldig. Niet alleen vanwege mijn gezondheid (én die van mn gezin, familie, vrienden en kennissen uiteraard), maar ook nog eens omdat het zo bijzonder is hoe ons lichaam in zn totaliteit functioneert. En ik zeg heel eerlijk. Ik kende dit boek nog niet. Ik ben reuzebenieuwd!!!

  Antwoord
 31. Nathalie

  Haaa dit boek wil ik wel winnen. Handig voor wanneer ik weer in de…jah..shit zit! ?

  Antwoord
 32. Annabel

  Ha, wat een geweldige naam. Gelijk waar het op staat! Ik kamp al jaren met darm problemen. Ik heb al veel geprobeerd met succes en falen, maar helaas blijven de darmen irriteren. De dokter zelf bestempeld het als het zogehete PDS..
  Hulp van de poepdokter komt dus als geroepen. Dus poepdokter wil je mij alsjeblieft helpen en informeren over mijn lieftallige darmpjes? Fingers crossed!

  Antwoord
 33. Danielle

  Dit is een zeer welkom boek!
  ik kan wel wat hulp gebruiken met mijn probleem.

  Antwoord
 34. cynthia janse

  dit lijkt mij zo handig , grappig, interresant boek voor het hele gezin!!

  Antwoord
 35. Marieke

  Aaah laat mij dochter (9jaar)en mij weer eens lekker poepen?!
  Alle nieuwe leuke info verslind ik en probeer ik over te brengen op der.
  Nieuw boek is zeer welkom.

  Antwoord
 36. Hanneke

  Het lijkt me een geweldig boek! Al meer dan 20 jaar darm”patiënt” en alles zelf goed onder controle gekregen. Maar het kan natuurlijk altijd nog beter……..

  Antwoord
 37. Gonny Aarts

  Met dit boek op onze salontafel… komen er vast leuke gesprekken op gang!

  Antwoord
 38. Mieke

  Ik heb nu al veel over dit boek gelezen. Ik ben er wel erg nieuwsgierig naar geworden. Bovendien heb ik al diverse boeiende en interessante onderwerpen voorbij zien komen, die beschreven worden in dit boek. Hopelijk is een goede stoelgang dan snel binnen bereik.

  Antwoord
 39. Desiree Minnaar

  Alle maar dan ook alle poepverhalen vind ik interessant! Als natuurvoedings adviseuse kan ik dit boek goed gebruiken en mensen adviseren en inlichten.
  Super!

  Antwoord
 40. Daniëlle

  Aah jaa, het ongemakkelijk wat zo ongemakkelijk klinkt, maar stiekem super interessant is 🙂 Lijkt me een inspirerend en leuk boek, die me vast weer een stapje verder helpt met m’n gezondheid (:

  Antwoord
 41. Arjanne

  Alledaagse praat in alledaagse taal! Als alle boeken zo waren zouden we veel beter geïnformeerd zijn! Jip en janneke taal maakt informatie bereikbaar! Bedankt!

  Antwoord
 42. Angeline

  Wat zou ik graag willen kunnen vertellen dat ik lekker kan poepen 😉 en ook mn vrienden willen kunnen vertellen hoe ik dat heb bereikt!! Het is te vaak het onderwerp van gesprek! Ik ben heel nieuwgierig!!

  Antwoord
 43. Carin Velzing

  Geweldig!! Eindelijk!! Ik ben ervan overtuigd dat ik dit boek letterlijk in “een poep en een scheet” zal uithebben. Als Ayurvedisch voedingstherapeut weet ik dat je spijsvertering (en je stoelgang) op nr. 1 komt wat betreft gezondheid. Ik zou het Super vinden Nienke haar visie en wijsheid te mogen lezen. Met hartelijke groet Carin

  Antwoord
 44. Daniëlle

  Laat ik beginnen om te vertellen dat mijn man en ik echt tegenpolen van elkaar zijn.
  Mijn man is erg geïnteresseerd in voeding en gezondheid en ik ben er helemaal niet mee bezig.
  Hij zegt altijd:”je darmen beheersen je gezondheid. Zijn je darmen gezond, dan ben je zelf gezond”.
  Ik hoor het altijd aan met een dosis wantrouwen. Ik zeg dan altijd:” Begin je weer te prediken?”

  Het is erg grappig dat er nu een boek is over de darmen en alles wat daarbij hoort, ik ben nu erg nieuwsgierig geworden naar wat de poepdokter allemaal te vertellen heeft.

  Antwoord
 45. Nicoline

  Zou dit boek zo graag willen hebben. Eindelijk eens duidelijke informatie over één van de belangrijkste organen van ons lichaam. Wie weet vind ik er ook nog tips in over ‘mijn’ proctitus Ulcerosa.

  Antwoord
 46. José Laroy

  Jaa wat een geweldige winactie dit! Ik volg Mevrouw de Poepdokter al een tijdje en heb haar boek bovenaan mijn verlanglijstje staan. Niet alleen voor mijzelf (die energie blijft maar achter mij aan sukkelen als nieuwe mama en enthousiaste levensgenieter), maar ook voor mijn man en zoontje! Vooral de kleinste met net startende darmpjes geef ik graag de allerbeste Pietjes, Trijntjes, Jantjes en Japies mee :)! Leuk om te zien dat Nienke veel gedeeld wordt en veel aandacht krijgt!
  Groetjes José

  Antwoord
 47. Ludwien

  Graag zou ik dit boek willen winnen omdat problemen met ontlasting in de familieerste lijkt te zitten. Zowel mijn moeder als mijn nichtje hebben klachten met de stoelgang en goede tips en adviezen maar vooral het begrijpen zou zo veel schelen!

  Antwoord
 48. Cathrien

  Roeper en poeper zijn zeer belangrijk in ons leven daarom ontzettend benieuwd naar dit boek.

  Antwoord
 49. Coby

  Klinkt erg interessant maar ook wel grappig… Praten over poep is toch nog steeds wel een taboe, fijn dat dit nu doorbroken gaat worden 🙂
  Ook ik kan wel wat advies gebruiken, net als alle schrijvers voor mij natuurlijk. Dit zou je al op de basisschool moeten leren, laten we daar nu dan maar mee beginnen…. Dus, graag zou ik dit boek willen ontvangen om mijn aankomende kleinkind al vroeg het e.e.a. bij te brengen over eten en hoe het zit met poep.

  Antwoord
 50. Suzan

  De titel is al te leuk! Op deze manier kan je er met iedereen veel makkelijker over praten. De ideale ” openingszin”. ” hey, heb jij dat boek van de poepdokter al gezien” Hoe grappig is dit om over het onderwerp wat toch redelijk taboe is zo te kunnen beginnen? Iedereen doet het en iedereen heeft er zo zijn probleempjes mee. Ik wil hem graag lezen, zodat ik er ook fijne gesprekken met anderen over kan hebben?. Hup! Opengooien dit onderwerp! Ik ga duimen! liefs

  Antwoord
 51. Marloes

  Ik heb al jaren PDS en ook al jaren gesukkeld met gewicht en energiebalans. 2016 is voor mij het jaar van de ommekeer! Ik word van mond tot kont gezond! Hoe meer ik kan lezen en leren, hoe beter. Ik, mijn lijf en al mijn bacteriën hopen vurig dat we dit boek mogen ontvangen:)

  Antwoord
 52. Monika

  Oh..wat n leuke mooie lieve winactie!!! Zou er erg blij mee zijn. Op een zo puur en natuurlijk en gezond mogelijke manier herstellend van een eetstoornis ben ik erg bezig met het ‘gezonde – en ook lekkere want mag óók- mond’ stuk…..en merk dat als ik heel goed luister naar behoeftes lichaam het ‘gezonde kont’ stuk ook wat meer meewerkt. Maar…nog lang niet altijd….en vooral opgeblazen gevoel is nog best lastig voor me. Dit boek zou dus heel erg welkom zijn. Zeker gezien de humor….is zo iets belangrijks en relativeert. En haalt dit onderwerp ook uit de taboesfeer waarin het helaas nog zit. Want zooooo niet nodig. Iedereen poept en laat windjes. Ik gun het iedereen die reageert om te winnen en om n gezonde kont te hebben

  Antwoord
 53. Marloes

  Ik zou graag dit boek winnen/lezen om mijn darmstelsel weer wat normaler te krijgen. Ben nu 4,5 mnd zwanger en last vd darmen is niet een kwaal waar men dagelijks over kletst maar wel bij bijna iedereen voorkomt. Wellicht kan het nu nog niet verbeteren juist door de zwangerschap Maar dan heb ik iig al informatie voor erna..en tja, dan is poep helemaal taboe met stinkluiers ?

  Antwoord
 54. Jori

  Ben sinds deze week veganist geworden. Van volledig vleeseter naar vegan is een grote stap, maar voel me er nu al geweldig bij! Het idee alleen al om leedvrij te eten is geweldig! Een mooi POEPboek zou alleen maar een KERS op de eivrije taart zijn en mij erg helpen om mijn lichaam te ondersteunen bij mijn nieuwe levensstijl! ?? Liefs Jori

  Antwoord
 55. Nettie

  Oh lijkt me echt een goed, leerzame boek!! Ben zeer nieuwschierig naar! Hoe wel ik me eetpatroon al 2 jaar heb verander heb ik toch nog last van opgeblazen buik en vaak last van me stoelgang!! En nu ga ik duimen!

  Antwoord
 56. Claudia

  Ja deze zou ik ontzettend graag willen hebben. ???Afgelopen vrijdag heb ik examen gedaan (nutritionele geneeskunde) en deze zou goed van pas komen (denk ik) voor mijn toekomstige cliënten om in Jip en Janneke taal, dingen uit te leggen. ??❤️

  Antwoord
 57. Rianne

  Ik zocht nog een boek voor op de camping ♡ kom maar op (met de) Poepdokter. Loop ik deze zomer niet alleen met een wcrol maar ook met een (poepdokter)boek over de camping! ♡

  Antwoord
 58. Cindy

  Graag zou ik dit boek winnen. Mijn tweelingzusje is 28 juni jarig en heeft al jaren darmproblemen, vaak buikpijn en een opgeblazen gevoel. Dit boek kan haar daarbij helpen…En het is een leuk verjaardagscadeautje!

  Antwoord
 59. Eline Spijker

  Ja, dat lijkt me fijn! Al jaren ben ik aan het tobben met m’n darmen en -gezondheid. Dit boek kan mooi mee op vakantie om er eens goed voor te gaan zitten 🙂

  Antwoord
 60. Karin

  Ja leuk, lijkt me een erg interessant boek! 🙂

  Antwoord
 61. Joella

  Dit boek lijkt mij fantastisch!! Ik heb altijd al een ‘poepprobleem’ gehad (max 1x per week, alleen als ik thuis ben, etc.). Nadat ik de mooie voedselmachine heb gelezen is mijn ‘poepwereld’ compleet veranderd. Ik ben daarom suuuuper nieuwsgierig naar dit boek om nog meer tips en tricks te krijgen. En heel stiekem vind ik niets leuker dan praten en lezen over poep haha (al zijn mensen in mijn omgeving daar niet altijd even gecharmeerd van..) X

  Antwoord
 62. Misha

  Ik wil mijn internist wel inwisselen voor deze altijd-bij-de-hand-samen-met-je-wcrol Poepdokter. Ik kamp sinds mijn 10de als met PDS en intoleranties. Ondanks een batterij aan medicijnen, diëten, levensstijl aanpassen, veel sporten en ga zo maar door lukt het mij niet de darmen blij te krijgen. Allerlei tips geprobeerd. Zit je dan met je goede gedrag op de wc met een krukje onder je voeten. What’s next ? Op je kop staan ? Ik probeer alles. Het blijft een puzzeltocht en volgens mij zijn we gewoon een aantal puzzelstukjes kwijt. Help.

  Antwoord
 63. Annemarie van Hemert

  Graag voor mijn dochter met haar PDS.
  Zij zit nu weer in een stressvolle situatie en heeft daardoor extra last van haar darmen.
  Dit boek zou een oppeppertje voor haar zijn:)
  Hoop dat ik haar blij kan maken!!

  Antwoord
 64. Femke

  Ja ik wil het boek heel graag! Dochtertje en ik weten helaas wat het is om altijd buikpijn te hebben en een moeilijke stoelgang. We zouden heel graag meer informatie en tips hebben!

  Antwoord
 65. Bianca

  Geweldig!! Vroeger controleerde ik mijn ontlasting geregeld: ik had op de 1 of andere manier vrij vaak last van wormpjes. Maar…. toen hadden we een wc met een tableautje, zodat ik het uitgebreid kon bestuderen. Nu hebben we een plonspot en dat is wat mij betreft toch een stuk minder: geef mij maar zo’n plateau waarop die drol even lig te stinken…. Kan ik tenminste beoordelen of het er goed uitziet of niet!

  Antwoord
 66. Cindy

  Heel welkom! Ik kan wel wat extra poepinfo gebruiken. Zelf Crohnpatient dus extra belangrijk dat de darmen gesmeerd lopen…

  Antwoord
 67. Lisanne

  Alle ‘voedselhypes’ hebben alle het antwoord wat erin moet, maar wat gebeurd er onderweg? Maar vooral waarom eet je bepaalde dingen wel of niet om die buik eindelijk ‘rustig’ te krijgen? Kortom, interessant!

  Antwoord
 68. Annette

  Kennis daar gaat het inderdaad om. Er is nog veel onduidelijkheid over dit onderwerp. Ook krijg ik soms tegenstrijdige reacties op het connsultatiebureau. Mijn dochtertje heeft ws spastische darmen. Dat is alles wat ik dan te horen krijg. Alleen voor haar zou ik dit boek al willen winnen! En de titel vinden mijn kinderen hilarisch, je kunt vast wel bedenken in welke fase wij zitten 😉

  Antwoord
 69. Nienke

  Tja… Als je dan toch dezelfde naam hebt als de schrijfster, een kind wat zijn poepjes net op de wc aan het doen is (zo trots) en in de zorg werkt met een categorie mensen die nou niet bepaald goed voor zichzelf zorgt, dan is dit boek een must have toch? Ik doe mijn best gezond te leven (dus niet a la voedingscentrum), maar heb het gevoel nog een stukje van de puzzel te missen… Dus heel welkom dit puzzelstukje 🙂

  Antwoord
 70. Stephanie Kroon

  Heel graag, heb regelmatig last van mijn darmen ondanks mn gezonde eetpatroon. Ben benieuwd hoe t nog beter kan!

  Antwoord
 71. Anita H.

  Heel benieuwd naar dit boek en nog meer naar het “passend pakket”.

  Antwoord
 72. Eveline

  Lijkt me een erg leuk en interessant boek! Ik zou het graag willen winnen om meer te leren over mijn darmklachten.

  Antwoord
 73. Renske

  Mijn man (type: zakenman, strak in pak, no-nonsense, lekker nuchter) vertelde mij over dit boek. Ik heb er enorm om gelachen, nooit gedacht dat hij zich zou interesseren voor dit onderwerp (is meer mijn ding). Zou juist hem dus willen verrassen met dit boek – en ik lees uiteraard graag mee!

  Antwoord
 74. Elien

  Ik zou het briljant vinden om het boek “de poep dokter” te winnen. Niet alleen omdat ik zelf al vanaf klein meisje met darmklachten loop maar ook voor mijn gezin.

  Het zou geweldig zijn als mijn vriend niet meer flauwvalt van de bank? ? en mijn zoontjes weer bij mama onder de deken willen liggen. Hoe mooi zou het zijn als door dit boek niet iedereen in huis met een gasmasker ? hoeft op te lopen en ik ook in de avond de knoop van mijn broek dicht kan laten.

  Ik ben benieuwd

  Antwoord
 75. Roxanne

  Haha ik moest wel even 2 keer kijken toen ik de titel las! Maar je recensie maakt me erg nieuwsgierig, ik ben benieuwd naar de reacties van bezoek als je dit boek op tafel laat slingeren 😉 Graag doe ik mee zodat mijn vriend misschien weer opgelucht kan ademhalen hahah!

  Antwoord
 76. Marianne

  Joepie de poepie,eindelijk meer openheid en hopenlijk meer duidelijkheid hoe het toch zit met winderigheid en een opgeblazen gevoel .nooit leuk maar als vrouw toch ook echt een groot probleem ??

  Antwoord
 77. barbara

  ik zou dit boek heel graag winnen

  ik voel mij al een tijd flauw, lusteloos en ik heb effectief problemen met de darmen
  met het lezen van uw artikel besef ik ineens de mogelijke link

  zou dus heel graag winnen en zo mijn gezondheid willen verbeteren

  Antwoord
 78. Martine

  Wat een leuk onderwerp 😉
  Zeker interessant en mooi boek om mee te nemen de zomer in… Heerlijk in de zon op het strand of in het park op een bankje mijn kennis vergroten en gezellig bijpraten met mensen die n.a.v. de titel ook geïnteresseerd zijn! Tips delen met huisgenoten en het boek doorgeven (en hopelijk weer terugkrijgen).

  Antwoord
 79. Louise

  Wat een leuk en leerzaam boek. Ik ben er na jaren last van buik en darm klachten , een jaar geleden achter gekomen dat ik een gluten en lactose intolerant heb. Dus nu altijd bezig met wat te eten en de darmen. Ik zou heel graag dit boek willen winnen.
  Alvast bedankt. Met vriendelijke groetjes Louise

  Antwoord
 80. Adri

  Ik zou heel graag het boek winnen omdat ik al jaren aan het tobben ben
  met m’n darmen en een heleboel niet kan verdragen
  Hoop dat ik van het boek wat wijzer wordt

  Antwoord
 81. suus

  Jeetje wat een leuk en informatief boek lijkt me dit zeg, de Poepdokter!!
  Onze dochter van 4 heeft zoveel problemen met poepen en altijd erg pijn in haar buikje.. Al zoveel doktersbezoeken, pillen en adviezen gehad… maar niks helpt helaas 🙁
  Kwam het boek gister in de boekenwinkel tegen en toen las ik ook een stukje over eerst veel water drinken en het liefst koud voor je aan je ontbijt begint om alles in je buik aan het werk te zetten…. Ben erg benieuwd naar de rest van de adviezen en tips en kan niet wachten om ze bij mijn dochter te proberen (eens iets zonder medicijnen en echte dokters waar ze naar toe moet…
  is al heel fijn :-))..
  Hoop dat deze poepdokter ons kan helpen..!!
  Plezier vandaag!

  Antwoord
 82. sophie

  Ik zou dit boek graag willen hebben voor mijn huisgenootje en lieve vriendinnetje. Met haar heb ik al vele reizen mogen maken en al veel poepverhalen te vertellen. Zo hebben we al meerdere malen op onze reizen last gehad van onze buik wat gepaard ging met veel lachen en schaamte uit de weg zetten. Ik zou maar niet in details treden, maar iedereen weet wat er met je darmen kan gebeuren als je vreemde dingen eet ;). Zij heeft alleen vaak last van haar buik met bepaalde producten helaas is zij er nog niet geheel achter door welke producten het komt en hoe het nou zit. Dit boek is daarom perfect voor haar en zou ik haar graag als verrassing willen geven op nog meer mooie reis(poep)verhalen!!

  Antwoord
 83. tanya

  Van mond tot kont gezond zal mijn slogan zijn!
  Het lijkt mij een mooi en informatief boek die voor iedereen heilzaam kan zijn zo ook bij mij.
  Ik doe graag mee met deze actie

  Antwoord
 84. Pauline Disseldorp

  Ik heb Nienke Tode-Gottenbos op tv gezien bij Umberto Tan waar ze het boek “Gezond van mond tot kont met De Poepdokter” kwam promoten. Toen heeft ze mij enthousiast gemaakt. Daarom wil ik graag het boek winnen, zodat ik kan lezen hoe ik ervoor kan zorgen dat met gezonde voeding en leefstijl mijn darmflora optimaal werkt (en niet steeds mijn ontlasting een andere vorm heeft) en ik me beter voel, mijn emoties niet meer weg eet en weer energie heb om leuke dingen te doen en de natuur in te gaan om te bewegen met als leuk gevolg wat overtollige kilo’s kwijt te raken.

  Antwoord
 85. Ine

  Mijn oudste dochter wil heel graag MDL-arts worden. Mijn jongste dochter heeft PDS.
  Dit boek is voor beide dochters vast interessant leesvoer en zijn er mooie tips te vinden. Zelf raak ik, door mijn dochters ook steeds meer geïnteresseerd in deze materie. …

  Antwoord
 86. Ine

  Mijn oudste dochter wil heel graag MDL-arts (poepdokter)worden. Mijn jongste dochter heeft PDS.
  Dit boek is voor beide dochters vast interessant leesvoer en zijn er mooie tips te vinden. Zelf raak ik, door mijn dochters ook steeds meer geïnteresseerd in deze materie. …

  Antwoord
 87. Claudia M

  Graag graag graag!!! We zijn al een aardig eind op weg met steeds gezondere voeding, maar je hoort zoveel verschillende dingen over wat gezind is, dat een duidelijk boek erg welkom is! En als het dan ook nog een exemplaar is dat grappig is geschreven en lekker weg leest maakt dat het extra fijn ☺

  Antwoord
 88. Anita - Vlijtige Handjes

  Graag wil ik een gokje wagen. Sinds anderhalf jaar eet ik suikervrij en heb veel minder last van mijn darmen. Nu nog de puntjes op de i zetten.
  Hartelijke groetjes Anita

  Antwoord
 89. Joene

  Ik wil deze heel graag winnen voor mijn moedermoeder. Zij is begin 50 en heeft al zolang als ik leef last van haar darmendarmen. Moet regelmatig voor een onderzoek en is altijd met gezond eten bezig. Denk dat dit boek een heel kado voor haar is waar ze echt wat mee kan!

  Antwoord
 90. Daisy

  Ik was op zoek naar een boek over dit onderwerp en toen kwam ik op deze site terecht! Dus ik die graag mee met de actie!
  Wat een super leuke en interessante site, heb gelijk wat recepten van je gepikt haha??

  Antwoord
 91. Sascha

  Zag het laatst op TV over dit boek. Sinds kort heb ik een chronische darmontsteking. En daardoor ben ik nu ook aan het zoeken naar informatie, tips etc. Om mijn darmflora te verbeteren. Dit boek zou erg welkom zijn.

  Antwoord
 92. Josella

  Dit lijkt me een nuttig en leuk boek. Ik ben al heel bewust bezig met gezond eten maar heb toch regelmatig last van buikklachten, ik hoop door dit boek meer achter de oorzaak daarvan te komen. Daarnaast kom ik in mijn werk als OK-assistent regelmatig in aanmerking met patienten met darmkanker en ben nieuwsgierig geworden naar de manier waarop voeding een aandeel kan hebben in het voorkomen daarvan.

  Antwoord
 93. Sabine

  Aah eindelijk een boek die op mijn eh darmen is geschreven! Als pds-er is goed eten een must. En kan nog meer tips and tricks gebruiken op dat gebied. Al jaren last van m’n darmen, met name het gevoel of mijn buik vol lucht zit. En als klap op de vuurpijl nog getrouwd met een riolering medewerker hahaha, het boek zal dus zeker een leuk plaatsje in huis krijgen 😉

  Antwoord
 94. Bernice

  Ooh geweldig. Zit boek hoort ook in mijn collectie hahahaha. Ik kan echt dagelijks open over poep praten en leer toch elke keer nieuwe dingen. Dit boek lijkt me echt geweldig!

  Antwoord
 95. Cathrien

  De roeper en de poeper zijn ontzettend belangrijkin ons leven. Nu een boek over de poeper geweldig . Ben erg benieuwd naar de inhoud van het boek kan ik niet alleen van genieten maar ook de bacteriën in mijn darmen.?

  Antwoord
 96. Linda Schrurs

  Al jaren had ik last van buikkrampen, opgeblazen gevoel, onregelmatige stoelgang, obstipatie en winderigheid die op gifgasaanvallen leken. Via de huisarts kreeg ik poedertjes voorgeschreven. Volgens de specialist had ik geen coeliaki. Maar toen ik mijn voedingspatroon veranderde, veranderde alles. Het is nog niet helemaal wat het moet zijn. Maar ik ben al een heel eind op weg. Ben heel benieuwd wat het boek me voor inzichten zou kunnen geven…

  Antwoord
 97. gea

  Goed nieuws! Ik heb 3 kinderen,wat extra tips is mooi meegenomen.
  het bbq seizoen is begonnen, vakantie komt eraan, met de poepdokter ruiken-zien & “voelen” nah vooral je ogen gebruiken!

  Antwoord
 98. Marian

  Ik heb geen problemen met mijn darmen voor zover ik weet maar het lijkt me gewoon een superinteressant boek om te hebben.

  Antwoord
 99. Sarah

  Ooh wauw zou geweldig zijn!
  Mijn poepie is al heel lang niet goed. Als ik dan weer lang op het toilet zit kan ik een passend boek lezen.

  Antwoord
 100. Corien

  Net als iedereen hier -anders zit je hier nu niet te lezen- heb ik ook ondanks een gezond dieet vaak ‘vage problemen’.
  Ik varieer van nr.1 tot 7 op de stool-chart; jazeker ik heb op de site van de Groene Vrouw zitten lezen.
  Op zaterdagavond; het is nu over half 2. 🙂
  Met alle tips en evt. een keer een cursus -handig dat skypen ook een optie is- ben ik al een eind op weg!
  Toch lijkt het me een handig naslagwerk om in huis te hebben (ja, ik lees nog boeken van papier) want er zijn net zoveel adviezen als klachten…
  Daarnaast vind ik de Groene Vrouw érrug leuk schrijven alleen daarom al zou ik het boek graag winnen.
  Op mijn laptop staat Nienke al genoteerd als favoriet want ik moet nu echt naar bed hoewel.. nog even snel inschrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief.
  Dan gaan de duimen draaien hier, wie weet!?!
  Sowieso dank voor al de gratis kennis op het blog, blij mee!! 🙂

  Antwoord
 101. Babs

  Mijn darmen zijn altijd al een probleempje geweest maar na een GBP 11 jaar geleden is het echt regelmatig drama ??? standaard altijd wapiti in huis dus ik ben wel erg nieuwsgierig naar het boek!

  Antwoord
 102. Kathleen

  Al heel men leven werken men darmen niet mee. Misschien is diet boek wel de oplossing….

  Antwoord
 103. nathalie

  Over poep en pies praten doen wij nederlanders niet zo gauw, maar desondanks willen denk ik veel mensen toch wel weten wat moet ik doen om te zorgen dat mijn darmen zo gezond mogelijk zijn en dus een goede ontlasting heb.
  Super interessant en ik ben heel erg nieuwsgierig wat zij te vertellen heeft want ondanks dat ik m’n stinkende best doe is m’n ontlasting nog steeds niet wat het moet zijn. Van dun naar dik van dik naar dun van veel naar weinig van weinig naar veel 🙁

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This