Deze 7 handige health apps verdienen een plekje op jouw telefoon!

health apps

Mirjam Blanken

3 januari 2018


Deze 7 handige health apps verdienen een plekje op jouw telefoon!

Apps voor je gezondheid, die download je tegenwoordig easy peasy met een simpel bezoekje aan de App Store. Verwacht trouwens in dit artikel geen lijstje met health apps om al je maaltijden om te zetten in calorieën of jezelf dagelijks in het zweet te moeten werken voor een (vaak onbereikbare) killerbody. Mijn visie op gezondheid is namelijk holistisch. En om die reden vind je in dit rijtje verschillende gezondheidsapps voor mind, body and soul. Van The Breathing App waarbij je door middel van verschillende begeleide ademhalingsoefeningen jouw digitale rustpunt vindt tot mijn favoriete mediatie app, Buddhify. Maar ook apps als Workflow Timer, Moment en de app Sweat van de Australische Kayla Itsines. In deze laatste health app vind je niet alleen mooie workout video’s, maar ook fijne yoga sessies. Kortom, deze 7 handige health apps verdienen een plekje op jouw telefoon!

Mijn 5 favoriete meditatie en mindfulness apps vind je hier!

health apps

1. Workflow Timer

Ken je dat? Voordat je überhaupt begonnen bent met werken heb je al 3 keer op je telefoon gekeken. En tijdens het werk ben je op zijn zachtst gezegd nogal snel afgeleid door alle push berichten die via jouw laptop en telefoon omhoog poppen. In mijn situatie is vanuit huis werken helemaal vrijheid, blijheid. Maar het geval wil ook dat deze vrijheid nog weleens omgezet wordt naar een combinatie van werken, boodschappen doen, huishoudelijke taakjes, moeder zijn en de hond uitlaten. Niets mis mee natuurlijk, maar sommige dagen doe ik al deze dingen door elkaar. Gevolg? Aan het eind van de dag heb ik nog een aantal losse eindjes doordat mijn focus ver te zoeken is.

De Workflow Timer app helpt je op 1 taak tegelijk te focussen. Zo creëer je rust en krijg je als fijn extraatje meteen een beter overzicht. Hierdoor kun je beter omgaan met stress, simpelweg omdat je het overzicht niet meteen verliest. En laten we eerlijk zijn, iets afmaken en weg kunnen strepen van je to do list geeft een lekker gevoel toch? De gratis versie is wat mij betreft meer dan voldoende, maar wil je inzicht in statistieken en toegang tot net even wat meer instellingen? Dan kun je de app voor € 3,49 upgraden naar de betaalde versie van FlowTimer.

Je kunt de app hier downloaden

2. Moment

Deze app valt in de categorie: ietwat confronterende uitkomst. Noem het een slechte gewoonte, noem het verveling of zelfs een verslaving. Feit blijft dat we dagelijks massaal een flink aantal momenten naar onze telefoon grijpen. Het motto van de app Moment? Put down your phone and get back to your life! De app meet de tijd die je dagelijks spendeert aan je geliefde smartphone. Gevalletje in your face, want net als de rest van alle first time gebruikers van deze app dacht ik ook dat dit getal lager uit zou vallen. Ietwat flabbergasted staarde ik dan ook naar het getal, dat snap je. Om nog maar te zwijgen over het aantal keren dat ik mijn telefoon pak. 

Wil jij ook inzicht in jouw telefoongebruik? Dan is Moment een aanrader. Wellicht stimuleert het je om je telefoon eens wat vaker links te laten liggen. En heb je daar nog wat moeite mee? Dan stel je eenvoudig een tijdslimiet in. De premium versie van deze app kost € 4,49. Hiermee krijg je toegang tot tiny reminders en kun je ‘smartphone vrije tijd’ instellen. Wanneer je jouw telefoon tijdens je werk veel gebruikt om te bellen, dan kun je in deze versie dus aangeven dat de app slechts enkele delen van de dag trackt.

Je kunt de app hier downloaden

3. Done

Natuurlijk heb je niet zomaar een nieuwe gezonde gewoonte aangeleerd. Om dit nieuwe gedrag eigen te maken moet je allereerst gemotiveerd zijn en moet de gewoonte in je dagelijkse leven passen. Ook moet je de mogelijkheid hebben om deze nieuwe gewoonte überhaupt te kunnen uitvoeren én moet er een reminder zijn die jou herinnert aan je nieuwe routine. Je kunt je huis natuurlijk volplakken met triggerende post-its en een alarm instellen op je telefoon. Maar wist je dat er ook handige apps zijn die jou kunnen helpen?

Aangezien ik natuurlijk niet achter kan blijven met een nieuwe gezonde gewoonte heb ik de app Done op mijn iPhone geïnstalleerd. Deze gewoonte-app helpt je bij het maken en volhouden van dagelijkse routines. Het enige wat je hoeft te doen is jouw nieuwe gewoonte omschrijven, aangeven of je een reminder wilt hebben en een motiverende notitie voor jezelf achterlaten. De app stuurt je vervolgens een dagelijkse reminder en je kunt in een duidelijk overzicht jouw voortgang zien. Een fijne app voor een extra steuntje in de rug bij het aanleren van gezonde gewoontes.

Je kunt de app hier downloaden

4. Buddhify

Zo simpel gaan zitten en je ogen sluiten is mediteren niet. Kwam ik ook pas achter toen ik braaf in kleermakerszit op mijn duurzame, blauwe kussen zat en mezelf continue aan het afvragen was wat ik eigenlijk aan het doen was. Het leek wel of ik zittend op mijn kussentje meer gedachten had, dan werkend achter mijn computer. Zit ik wel in de goede houding? Wat is mijn kussentje toch mooi. Wat zal ik eens gaan koken vanavond? Hoe lang zou ik nu al zitten?

Geleide meditaties zijn voor mij de ideale manier om te mediteren. De meditatie app Buddhify is heel gebruiksvriendelijk. Met het kleurrijke play wheel kies je simpelweg wat je aan het doen bent of wat je voelt.  Vervolgens krijg je een geleide meditatie die hierbij past. Het zal je dan ook niet verbazen dat je in deze app meer dan 80 meditaties kunt vinden. Van meditaties voor als je niet kunt slapen tot meditaties voor een ontspannende work break. Buddhify kun je een aantal dagen gratis proberen, daarna kun je de app kopen en betaal je eenmalig  € 4,99.

Je kunt de app hier downloaden

5. Nike+ Run Club

Met stip op 1 staat de hardloop app van Nike. Deze gebruiksvriendelijke app houdt je gelopen afstanden, de route, je tempo en tijd bij. Zo heb je al je runs handig op een rijtje en kun je in 1 oogopslag je vooruitgang en persoonlijke records zien. Voor iedere run kun je aangeven wat je wilt. Zo kun je lopen op afstand, maar ook op tijd. Ook leuk: wedstrijdjes houden met je vrienden of kies voor een persoonlijke schema waarbij je kunt kiezen uit verschillende doelen. Houd je van een muziekje onderweg? Koppel de hardloop app dan met 1 druk op de knop aan je Spotify account.

Je kunt de app hier downloaden

6. The Breathing app

Let’s face it: in ons dagelijkse leven worden we continue blootgesteld aan maatschappelijke druk, een steeds hoger tempo van leven en een immense overload van informatie. Steeds meer mensen voelen zich vaak overprikkeld en ervaren stress. Daarom lanceerden de gerenommeerde yogi Eddie Stern (onder andere yoga teacher van Gwyneth Paltrow, Madonna en Chris Martin) en New York Times bestseller Deepak Chopra in samenwerking met Moby een gratis ademhalings-app: The Breathing App.

The Breathing App is gratis te downloaden in iTunes en door verschillende begeleide ademhalingsoefeningen is dit een waar digitaal rustpunt. Wist je dat door de app met enige regelmaat te gebruiken, je meer balans, mentale kalmte en inner peace kunt bereiken? Door middel van de app kan iedereen leren mediteren als een monnik, met niets anders dan je eigen ademhaling. Inmiddels is de app trouwens ook te verkrijgen voor Android.

Je kunt de app hier downloaden

7. Sweat: Kayla Itsines fitness

De combinatie van workouts en yoga is er eentje waar ik iets mee kan. De Australische personal trainer Kayla Itsines sloeg de handen ineen met yoga docent Sjana Earp en lanceerde een app waar alles in zit. Sweat is trouwens wel een betaalde app. Voor een tientje per maand heb je toegang tot de verschillende programma’s. Ga jij liever voor krachttraing? Dan heb je keus uit verschillende programma’s. En zelfs aan jonge moeders is gedacht. In deze app vind je namelijk ook post-zwangerschap trainingen. Sweat geeft ook toegang tot weekmenu’s met boodschappenlijstjes en recepten. Je kunt eenvoudig aangeven of je vegetarisch bent of veganist. En tip van de dag: de curry met gekruide bloemkool en kikkererwten is een must try hoor!

Je kunt de app hier downloaden

Health is wealth!

Welke health apps gebruik jij?

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This