Vaccinaties vervangen door homeopathische profylaxe

Vaccinaties vervangen door homeopathische profylaxe

Mirjam Blanken

31 mei 2017


Vaccinaties vervangen door homeopathische profylaxe

Een reis voorbereiden is leuk! Totdat er naalden aan te pas komen… Tijdens het plannen van onze reis naar Thailand kwam het zo af en toe al ter sprake. Vaccinaties halen bij de GGD. Los van het feit dat ik niet echt happig ben op naalden, ben ik nog minder gecharmeerd van ‘klakkeloos’ inenten. Sterker nog: zoonlief zijn kindervaccinaties zijn inmiddels met succes ‘ontstoord’. Naast kiezen voor vaccinaties is er dus nog een mogelijkheid. Namelijk vaccinaties vervangen door homeopathische profylaxe. Ik kon al mijn vragen kwijt aan homeopaat Patricia Jansen.

De aanbevolen vaccinaties voor Thailand

De algemene aanbevolen vaccinaties voor een kort verblijf in Thailand zijn DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Afhankelijk van je gezondheidssituatie, hoe lang en waar je verblijft in Thailand kunnen nog andere vaccinaties worden aangeraden. In sommige gebieden van Thailand komt malaria voor. Malariapillen gebruiken is niet nodig, wel wordt aangeraden om je goed te beschermen tegen muggen. Naast malaria wordt knokkelkoorts (denque) namelijk ook overgebracht door muggen.

Vaccinaties vervangen door homeopathische profylaxe

Wat is het doel van homeopathische profylaxe?

Homeopatische profylaxe heeft als doel het voorkomen van ziekte. Deze homeopatische kuur geldt voor zowel reguliere vaccinaties, griepvaccinaties als tropenvaccinaties. Zowel met vaccinatie als met homeopatische profylaxe bestaat er een klein kans om toch ziek te worden. Het voordeel van homeopatische profylaxe? Het verloop van de ziekte zal milder zijn, minder klachten geven en bovendien zul je sneller herstellen.
Hier lees je meer over homeopatische profylaxe!

Wat zijn de overeenkomsten tussen homeopatische profylaxe en regulier enten?

Door vaccinatie maak je een specifieke afweer door middel van antistoffen sterker. Maar tegelijkertijd verzwak je de algehele afweer. Daardoor ontstaan vaak klachten. Met homeopathie versterk je het afweersysteem juist waardoor ziekte minder kans heeft, of sneller opgelost wordt door het lichaam. De beste manier om afweerstoffen te ontwikkelen is overigens door een ziekte door te maken.

Zijn er landen die voorlopen op Nederland wat betreft homeopathische profylaxe? Ik las dat Australië in het vaccinatieprogramma de keus geeft aan ouders.

Allereerst: vaccineren is in Nederland ook niet verplicht! Die tijd is wel geweest maar nu niet meer. Hier wordt door het RIVM weinig ruchtbaarheid aan gegeven. Veel, ook jonge ouders, denken nog steeds dat vaccinatie verplicht is. En dit is dus niet waar. Dat mag wat mij betreft beter gecommuniceerd worden. Buiten dit zijn er zeker landen die voorlopen op Nederland.  Met name landen zonder economisch belang. Isaac Golden, een Australiër heeft heel veel onderzoek gedaan en meegewerkt aan een proef in Brazilie waar vele duizenden homeopatische profylaxe gekregen hebben met opmerkelijk resultaat. Ik heb scholing bij hem gevolgd, hij weet razend veel.

Is het mogelijk om toch te kiezen voor enten en daarnaast de gevaarlijke stoffen uit de inentingen te neutraliseren? Hoe gaat dit in zijn werk? Doet de vaccinatie zijn werking dan nog wel?

Als je kiest voor vaccineren dan kan dat preventief begeleid worden met homeopathie rondom de vaccinatie. Toxische en/of energetische belasting van de vaccinatie (c.q. hulpstoffen) in het vaccin, worden hierdoor minder doordat het lichaam de input beter kan verwerken. De werking van de vaccinatie blijft bestaan. Ook na afloop, dus als er na vaccinatie klachten ontstaan, kunnen deze met een homeopatische ontstoringskuur, zelfs na jaren,  vaak opgelost worden.

Heb je nog tips om zo gezond mogelijk op reis te gaan? Op welke manieren kunnen we onze afweer een boost geven?

 • Door nemen van extra vitamine C, ook in de weken vóór je op reis gaat. Eventueel aangevuld met zink en omega-3.
 • Door probiotica kauwtabletten mee op reis te nemen om je darmen te beschermen.
 • Onderdruk je klachten zo min mogelijk met antibiotica, antihistaminica en/of koortsverlagers.
 • Eet gezond: weinig (liefst geen suiker), geen junkfood. En verder ook geen of zo weinig mogelijk geraffineerde producten. Ga dus voor pure, onbewerkte en biologische voeding.
 • Drink voldoende water.
 • Zorgen voor voldoende rust en ontspanning.

Go places!

Wat zijn jouw ervaringen met inenten en/of homeopatische profylaxe? 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

4 Reacties

 1. liza

  Hallo Mirjam, had al een berichtje gestuurd, maar zie het nergens, maar goed.

  Ik kwam dit bericht van jou tegen toen ik alles over vaccinatie’s zocht, dit middel lijkt mij helemaal super in plaats van die prikken.

  In september ga ik voor de eerste keer naar India ( Rishikesh, met Ayurveda groepsreis )

  Ik begrijp uit jou verhaal dat je zelf ook homeopatische profylaxe heb gebruikt?

  Hoe is dit bevallen, ik zit hier dus ook echt aan te denken.

  Liza

  Antwoord
  • Mirjam Blanken

   Hi Liza,

   Wat een heerlijk voorzicht!

   Wij zitten as we speak in Sri Lanka en hebben ook dit jaar weer gekozen voor homeopathische profylaxe. Het bevalt ons heel goed. Wel hebben wij altijd een lichte reactie tijdens de kuur. Maar ik zou even contact opnemen met een homeopaat in de buurt. Snel doen, want tussen elke kuur moet een pauze ingelast worden 😉

   Liefs Mirjam

   Antwoord
 2. Margriet

  Hallo Mirjam,

  Wij gaan in augustus met onze 3 kinderen naar Thailand. Ze zijn niet eerder gevaccineerd en dus opnieuw een overweging wat te doen. Homeoproflylaxe daar ben ik mee bekend.

  Hoe hebben jullie de gezondheidssituatie in Thailand ervaren? Ik heb t idee dat alleen hep a en mogelijk tetanus daar voorkomt…

  Groetjes Margriet

  Antwoord
  • Mirjam Blanken

   Hi Margriet,
   Wat tof! Hebben jullie vast iets om naar uit te kijken in 2018! ☺️
   Wij hebben ons portie ziekenhuis daar wel gehad. Zowel in Bangkok als op Koh Phangan. Tetanus is zeker een dingetje. Zoonlief had een diepe wond in zijn voet en toen hebben we wel gekozen voor nog injecties ter plekke. Hep A is ook aan te raden inderdaad. Verder heb ik het advies van de homeopaat opgevolgd. Just to be sure… Liefs Mirjam

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This