Innerwave detox

Innerwave detox

Mirjam Blanken

1 juni 2015


Innerwave detox

Begin mei ontwaak ik langzaam uit mijn ‘winterslaap’. Nu de zon dan echt schijnt, de temperatuur omhoog gaat en ik ’s ochtends wakker word van vogelgezang in plaats van het alarm op mijn telefoon (type claxon, get me?) is het tijd voor verandering.

Met mijn 10km run in het vooruitzicht en inmiddels een getraind lijf betrap ik mezelf er toch op dat ik toch wat moeite had om wakker te worden van dat vogelgezang, mijn huid er niet echt florisant uit zag en ik mezelf ook niet als Hollands Glorie zou willen bestempelen.

Tijd voor een grote schoonmaak. Kortom, tijd voor Innerwaven!

Innerwave detox

To detox or not to detox? That’s the question.

Detoxen is populair. Naast kant-en-klare pakketten voor een thuisdetox, kun je er tegenwoordig zelfs een leuk reisje aan vastplakken in zowel binnen als buitenland. Een detoxcoach is inmiddels een bestaand woord, dus tijd om eens te kijken wat we nu precies bedoelen met detoxen.

Toegeven, ik heb een kleine allergie voor het woord detoxen. Reinigen en ontgiften kan ons lichaam immers prima zelf. Organen zoals de lever, de nieren en de darmen filteren als het ware de afvalstoffen en via onze ontlasting, urine of transpiratie worden deze vervolgens afgevoerd.

Gevaarlijke stoffen worden in de lever wateroplosbaar of vetoplosbaar gemaakt zodat deze veilig kunnen worden afgevoerd en uitgescheiden. De lever neemt dus als ‘omzetter van gifstoffen’ een belangrijke rol in bij het ontgiftingsproces.

Maar wat gebeurt er als er meer toxische stoffen achterblijven dan er worden afgevoerd? Naast luchtvervuiling wordt ons lichaam ook blootgesteld aan vervuiling in de vorm van cosmetica, medicijnen en voeding boordevol conserveringsmiddelen en geur-, kleur- en smaakstoffen. Aan de andere kant hebben we steeds vaker tekorten aan belangrijke voedingsstoffen waardoor ons lichaam minder goed in staat is om zichzelf te reinigen.

Te is nooit goed

Deze overdaad aan toxische stoffen worden opgeslagen in vetcellen. Op deze manier kunnen ze geen verdere schade aan richten in het lichaam. Je lichaam heeft dus een prima verdedigingsmechanisme tegen een teveel aan schadelijke stoffen, maar hier schuilt wel degelijk een addertje onder het gras. De ophoping van giftige stoffen in combinatie met een niet toereikend voedingspatroon zorgt wel degelijk voor een scala aan klachten en aandoeningen die uiteindelijk zelfs ziekte kunnen veroorzaken.

Klachten als lusteloosheid, vermoeidheid, slecht slapen, overmatig transpireren, pijnlijke gewrichten en spieren, schimmelinfecties, darmklachten en huidklachten kunnen het gevolg zijn van een vervuild lichaam.

Mijn advies: detox altijd onder begeleiding en laat je gezondheid vooraf checken bij een arts of therapeut. Een detoxkuur geeft ook een belasting voor het lichaam en het is slim om vooraf te weten of jouw lichaam hier klaar voor is.

voorbeeld
Bij het ontgiften komen toxische stoffen vrij. Deze komen in je bloedbaan terecht en komen wederom bij de lever aan die deze stofjes om wil zetten om ze zo uit te kunnen scheiden. Wanneer jouw lever niet optimaal functioneert door bijvoorbeeld voedingstekorten krijg je een opstapeling van toxische stoffen. In dit geval werkt de detox dus averechts!

Wake Up Call

Een goede detoxkuur is dus wel iets meer dan een paar dagen sapjes drinken. Het effect ‘Je bent wat je eet’ wordt vergroot tijdens deze kuur. Door je voedingspatroon onder de loep te nemen en aan te passen heeft je lichaam gewoonweg minder werk aan het verwerken van de schadelijke stoffen die je binnenkrijgt.

In mijn geval helpt een halfjaarlijkse detoxkuur van Innerwave mij om mijn voedingspatroon aan te scherpen en weer te luisteren naar wat mijn lichaam nodig heeft. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal heeft een detox effect. Ik voel me energieker, fitter en sterker.

Innerwave detox

Innerwaven – detox, eat & play

Get ready
Tijdens de Get Ready fase van de detox start je met de zogenaamde powergoodies. Denk hierbij aan ondersteunende (kruiden) supplementen zoals chlorella, green kamut en innerlife. Ook laat je in deze fase zuivel, geraffineerde suikers & lightproducten, bewerkte voeding, alcohol en je weekendwijntje staan. Wel zo fijn: voor iedere fase wordt een uitgebreid voedingsschema opgestuurd waardoor je dus prima weet wat je dan wel kan eten. In deze 5 dagen bevat je voeding veel voedingsstoffen die je natuurlijke reiniging ondersteunen.

Let’s detox
Sapjes, sapjes en nog een sapjes? Nope, tijdens deze 5-7 dagen kun je ook kiezen voor smoothies, vers gepureerde groentensoepen, vers fruit en groenten, noten en zaden.

Na een paar dagen mezelf weer terug getrokken te hebben in een semi winterslaap (lees: beetje slapjes, maar heerlijk coconen en languit op de bank netflixen en lezen), voel ik me nu energieker dan ik me de afgelopen maanden gevoeld heb. Overigens plan ik een detoxkuur vaak in een rustige periode. Op deze manier kan ik echt rustig aan doen, mijn eigen ritme oppakken, sporten wanneer ik zin heb, hangen wanneer ik zin heb en heb ik voldoende tijd voor de bijbehorende darmspoelingen. De darmspoelingen helpen je lichaam bij het afvoeren van afvalstoffen. Je kunt dit thuis doen, maar ook bij een colonhydrotherapeut.

Dramapuntje: mijn huid. Met mijn 35 jaar voelde ik me net een puber. Tsja, je huid is je grootste reinigingsorgaan. Alle ellende moet er toch uit. Voor mij een teken dat het werkte.

Tijdens de hele kuur had ik een kort lijntje met Patrick. Ik raad je ook zeker aan dit met een coach te doen, zodat je meteen antwoord krijgt op je vragen en je support hebt op moeilijke momenten.

Keep Calm & Cool Down
Tijdens de laatste fase bouw je je voeding weer langzaam op. Heel veel of zwaar voedsel zoals gefrituurd eten of een biefstukje kun je beter nog even laten staan. Tijdens de opbouwfase merk je pas goed wat de kuur je gebracht heeft. Naast de detoxkuur is Innerwave ook bedoelt als een lifestyle. Feel alive!

Innerwaven jullie mee? (code verlopen)

Zien jullie een detox zo voor de zomer ook wel zitten?

Met de kortingscode eatpurelove ontvang je 10% korting in de webshop van Innerwave.

Enjoy!

Heb je vragen? Stel ze gerust. Ik zal mijn best doen alle vragen te beantwoorden!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

2 Reacties

 1. Leonie

  Hallo,

  Ik wil ook graag de detox doen voor de zomer. Ben erg benieuwd wat het met me gaat doen, ik probeer alleen jou kortingscode te gebruiken, alleen die doet het niet?

  Groetjes

  Antwoord
 2. Van vliet

  Kortingscode werkt idd niet!
  Is er een andere code?

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This