Slim boodschappen doen tijdens een koolhydraatarm dieet, zo doe je dat!

koolhydraatarm dieet

Mirjam Blanken

21 juni 2019


Slim boodschappen doen tijdens een koolhydraatarm dieet, zo doe je dat!

Tijdens een koolhydraatarm dieet valt het soms niet mee om boodschappen te doen. In de supermarkt kom je namelijk bloot te staan aan allerlei verleidingen die je lastig kunt weerstaan. Hierdoor verval je al snel in oude patronen en is de kans groot dat je voor de verkeerde voeding kiest. Om dit tegen te gaan is het goed om ergens anders boodschappen te doen. Zo verdwijnt jouw associatie en kun je gemakkelijker de juiste keuzes maken. Zie het als een psychologisch trucje.

Starten met koolhydraatarm eten: alle ins and outs op een rijtje

koolhydraatarm dieet

Bewerkte voeding vs. onbewerkte voeding

Als Westerlingen worden wij continu blootgesteld aan bewerkte voeding. Denk aan chips, sauzen, snoep, frisdrank en alle andere voeding die niet rechtstreeks uit de natuur komt. Helaas is het grootste deel van de supermarkt hiermee gevuld. Dat heeft verschillende redenen:

  • Voor supermarkten is dit een manier om zich te onderscheiden met andere supermarkten. Met verse producten lukt dit slechter.
  • Het is eenvoudiger om winst te maken op bewerkte voeding. Er kunnen ingrediënten worden toegevoegd die normaal niet zo aantrekkelijk zijn en er in bewerkte vorm wel goed uitzien. Hierdoor is het voordeliger om dit soort voeding te maken.
  • Bewerkte voeding blijft over het algemeen beter houdbaar. Hierdoor is de kans op bederf klein en hoeft er niets te worden weggegooid.
  • De smaak en geur van bewerkte voeding is gemakkelijk aan te passen. Hierdoor kan voeding gecreëerd worden die aantrekkelijker is.

Voeding die rechtstreeks uit de natuur komt is onbewerkt. De kans dat je hierdoor toeneemt in gewicht is een stuk kleiner dan wanneer voor bewerkte voeding gekozen komt. Er is vaak minder energie in onbewerkte voeding te vinden, het is lastiger om het op te eten en er zijn geen toevoegingen gedaan die niet goed voor je zijn. Dit maakt onbewerkte voeding cruciaal voor een gezond leefpatroon. Zo eet je er nooit teveel van en ontwikkel je deze behoefte niet.

Bezoek een markt

Kies voor een traditionele markt in plaats van de supermarkt. Hier vind je een overdaad aan groente en fruit. Zo maak je het aantrekkelijker om de lekkerste ingrediënten te kopen en verleid je jezelf om daar iets mooi van te maken. Het is iedere keer een verrassing wat er op de markt te verkrijgen. Zo ben veel bewuster met eten bezig en kun je jezelf niet vergrijpen aan bewerkte voeding die je in de supermarkt vindt.

Doe boodschappen online

Door online boodschappen te doen maak je het jezelf een stuk eenvoudiger. Op dit moment wordt je niet blootgesteld aan ongezonde voeding zoals dat in de winkel gebeurt. Ook weet je dat boodschappen niet direct arriveren en kun je daardoor bewuster nadenken over wat je wilt eten of drinken.

Focus in eerste instantie op alles dat gezond is. Kijk minder naar aanbiedingen, dit gaat vaak om producten die minder gezond zijn. Hierop kan door de hoge marges namelijk het gemakkelijkst korting worden gegeven. Ook online is het zo dat het bij het grootste gedeelte van de producten om bewerkte voeding gaat. Voeding die niet bijdraagt aan jouw slanke lijn. Houd dit in je hoofd tijdens het shoppen.

Health is wealth!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest 


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This