Lief zijn voor je lijf doe je zo

Lief zijn voor je lijf

Maria van den Heuvel

23 april 2016


Lief zijn voor je lijf

Je lichaam is misschien wel het allerbelangrijkste in je leven. Je lijf laat je precies weten of je goed voelt of dat je wat meer rust moet nemen bijvoorbeeld. Toch zijn we meer geneigd om naar ons hoofd te luisteren en vergeet je soms goed voor je lijf te zorgen en daarmee dus voor jezelf. Wees lief voor jezelf, want hoe liever jij voor jezelf bent, hoe beter je je voelt. Lief zijn voor je lijf doe je zo!

Lichaam, verstand en bewustzijn

Je bent je lichaam. Als een functie van je lichaam uitvalt, dan heeft dat effect op het geheel. Alles is met elkaar verbonden. Ook je gedachtes en gevoelens hebben effect op je welzijn en gezondheid. Je lichaam reageert op wat je denkt en voelt. Je kunt je voorstellen dat hoe positiever jouw gedachtes en emoties zijn, hoe gelukkiger je bent en dus ook gezonder. De kracht van woorden is nog veel groter.

Je hoort mensen wel eens zeggen dat woorden geen pijn doen. Dat is de grootste onzin. Want iedereen die weleens een negatieve opmerking te horen heeft gehad, weet hoe lang dit in je hoofd rondspookt. Stel een juf zegt tegen een leerling dat zij niet goed te verstaan was met haar spreekbeurt. Het kind kon wel door de grond zakken, zo graag wilde ze het goed doen. Die opmerking blijft hangen. Het kind wordt volwassen en moet een presentatie geven. Ineens staat ze met knikkende knieën, maar ze weet niet waarom. Deze woorden zijn als herinnering opgeslagen, gekoppeld aan wat het kind toen dacht en wat ze voelde. Dat kan je soms in de weg zitten.

Lief zijn voor je lijf

Gelukkig heb jij zelf de kracht en power om de communicatie met jezelf te verbeteren. Wees lief voor je lijf, geef jezelf en anderen complimenten. Beloon jezelf voor alles, elke poging, geslaagd of niet geslaagd. Daarmee maak je jezelf beter!

Hoe praat jij met jouw lijf?

Je praat tegen je lijf, niet altijd bewust. Maar je doet het al als je klacht dat die broek niet goed staat, je buik wat platter mag en je haar verschrikkelijk zit. Je beseft het niet. Maar het is niet goed voor jezelf om zo te praten. Denk eens voor jezelf na, praat jij overwegend positief of negatief naar jezelf? Vergelijk je jezelf constant met anderen en ben jezelf nooit goed genoeg? Zonde, want dat maakt je ook nog eens ongelukkig. Probeer het om te draaien.

Begin elke ochtend met een paar minuutjes waarin jij je lichaam bedankt en al het moois van jezelf opsomt. Het is misschien wat lastig in het begin. Maar als je het vaker doet, krijg je steeds meer inspiratie. Omarm je schoonheid, want iedereen is mooi op zijn of haar manier. Je zult merken dat hoe meer jij jouw schoonheid ziet, hoe meer je omgeving dit ook zal oppikken. Je zult gaan stralen!

Hoe goed zorg je voor je lijf?

Je lichaam is graag in beweging. Het is er niet op gebouwd de hele dag te zitten. Regelmatig rustig bewegen is dus goed voor je lijf en zet ook andere dingen in beweging. Wel heeft je lijf na inspanning een periode nodig om te ontspannen en te herstellen. Dat is heel belangrijk, want zo tankt je lichaam weer bij. En bouwt het weer energie op voor het volgende inspanmoment.

Er zijn momenten dat we altijd maar door gaan: doorwerken, teveel sporten of geen rust nemen. Dat is niet goed voor je lijf. Behandel je lichaam altijd als je beste vriend. Ook in je lichaam werkt alles met elkaar samen. Als je hart stopt met kloppen, dan ga je uiteindelijk dood. Het is zo bijzonder als je je realiseert hoe mooi alles op elkaar is afgestemd. Daar sta je niet zo vaak bij stil. Soms is het wel mooi dat bewust even te doen en je lichaam te bedanken voor alles wat het voor je doet.

Door vriendelijk te zijn naar je lichaam, draag je ook nog eens positief bij tot je eigen gezondheid.

Je lichaam praat terug

Natuurlijk geeft jouw lichaam ook informatie terug. In de vorm van gevoelens: zoals blijheid, verdriet, vermoeidheid, energiek, rugpijn. Dat is de taal van je lijf die jou een boodschap wil doorgeven. Het laat je weten of je op het goede spoor zit of niet. Wist je dat je jouw lijf ook vragen kunt stellen? Dat kun je intuïtief doen. Sluit je ogen en stel je lijf een vraag. Je zult merken dat je altijd antwoord krijgt. Vaak is het eerste antwoord wat je binnenkomt als gedachte misschien je intuïtie. Maar het kan ook later binnenkomen. Het kan een gevoel zijn of een kleur.

Ieder mens heeft zijn eigen unieke manier van communiceren. En je intuïtie blijft je hele leven bij je. Het vertelt je altijd of je op de goede weg bent en brengt je altijd in contact met je diepste wensen en verlangens. Het is de taal van je hart en daarmee je lijf.

Verbeter de communicatie met jezelf

Je kunt het weer aanleren om meer te luisteren naar je lijf. Veel stressklachten en burn-out klachten hebben ook hun oorzaak erin dat mensen vergeten te luisteren naar hun lijf en teveel in hun hoofd zitten. Alles draait om de juiste balans. Ben je even teveel in je hoofd, dan kun je in een kort moment je aandacht weer terug brengen naar je lijf. Sluit je ogen en denk aan je voeten en voel je voeten. Dan kom je automatisch weer in je lijf. Of ga met je aandacht naar je vingers en voel het binnenste van je vingers. Voel of je energie kunt voelen stromen. Dat is je levensenergie, de energie van het lijf.

Health is wealth!

Als het niet meteen lukt, ga het dan gewoon vaker proberen. Als het jouw wens is je te verbinden aan je lijf, dan lukt dat altijd. En zo verbeter jij jouw gezondheid!

Liefs Maria

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This