Natuurlijk maandverband en tampons: dat is alvast één irritatie minder!

Natuurlijk maandverband en tampons

Mirjam Blanken

30 november 2017


Natuurlijk maandverband en tampons: dat is alvast één irritatie minder!

Let’s talk about it! Menstrueren, ongesteld zijn, onnie zijn, het maandelijkse feestje hebben, … En als je het wereldwijde web mag geloven zijn er nog veel meer creatieve (en soms oncharmante) benamingen voor de maandelijkse periode die menstruatie heet. En laten we wel zijn, tijdens deze ietwat irritante periode waarin behoeftes veranderen, zit je niet te wachten op nog meer irritaties toch? Hier heeft manlief inmiddels een maandelijkse reminder in zijn telefoon staan rondom mijn ’terror dagen’. Niet te stoppen drang naar chocolade en drop, vocht vasthouden zodat ik vervolgens scheldend voor mijn kledingkast sta en een huid die ook begint te protesteren. En let’s face it: dit zijn voor mij voldoende redenen om geïrriteerd rond te huppelen hoor. En stiekem gun ik mezelf deze uitlaatklep ook wel.

Tijdens mijn menstruatie wil ik dan ook ‘down under’ zo min mogelijk gedoe. En waar ik ooit begon met kritisch kijken naar wat ik eet, wat ik smeer en inmiddels ook wat ik draag, werd het ook hoog tijd om mijn maandverband en tampons eens onder de loep te nemen. Want de producten die je gebruikt tijdens je maandelijkse periode zijn wel degelijk van invloed op je gevoelige huid van je vagina.

Wist je dat onderzoek heeft uitgewezen dat bijna 50% van alle vrouwen weleens last heeft van irritatie, daar beneden…

Natuurlijk maandverband en tampons

 

Een irritatie minder!

De meeste vrouwen uit datzelfde onderzoek negeren deze irritante problemen. Het gaat immers vanzelf wel weer over of ze schijnen te denken dat het er gewoon bij hoort. Maar heb je weleens nagedacht over je tampons en maandverband? En waar deze uit bestaan? Onderzoek laat zien dat er bizarre dingen in kunnen zitten, zoals bleekmiddelen, geurstoffen of chemisch absorberende korrels. Maandverband met een lekker luchtje lijkt misschien ideaal, maar een synthetische stof zoals parfum kan wel degelijk vaginale infecties en irritaties veroorzaken.

Wist je dat er wel degelijk 100% natuurlijke alternatieven bestaan? Het maandverband en de tampons van Sanature bestaan uit 100% katoen en zijn dus meteen 100% natuurlijk. Zo komt jouw meest gevoelige huid alleen in contact met natuurlijke materialen. Het is bewezen dat het de kans op irritatie drastisch vermindert. Dat is alvast 1 irritatie minder tijdens je menstruatie!

Sanature heeft een uitgebreide lijn met katoenen producten, zo is er voor iedereen wat wils. Voor de super tampon fan, maar ook voor vrouwen die enkel maandverband gebruiken. Voor de lichtere dagen zijn er 100% katoenen inlegkruisjes. Daarnaast is er ook nog Sanature incontinentieverband.

Natuurlijk maandverband en tampons 

De voordelen van 100% katoen

Katoen is een zachte, eencellige vezel, die uit de zaden van de katoenplant groeit. Als sporen van was en eiwit zijn verwijderd, blijft een natuurlijke vezel van zuivere cellulose over. Deze cellulose is gerangschikt op een manier die katoen unieke eigenschappen geeft wat betreft sterkte, duurzaamheid en absorptie.

  • Katoen ‘ademt’ en verstikt de huid niet. Weet je nog, de dokter die zei: “draag geen synthetische onderbroeken want…” Precies, dat dus. Katoen sluit de huid niet af zoals synthetische materialen vaak wel doen en zorgt dat de huid kan blijven ademen. Dit voorkomt een broeierig gevoel en bevordert de hygiëne.
  • Katoen heeft een super absorberend vermogen en kan moeiteloos tot wel 5 keer het eigen gewicht aan vloeistoffen opnemen.
  • Katoen is een natuurlijk product en dat houden ze bij Sanature ook liever zo. De producten worden op natuurlijke wijze gebleekt en zijn chemicaliënvrij. En dat er geen nasty chemicaliën in zitten is niet allen goed voor jou, maar ook voor het milieu.
  • Katoen is hypoallergeen en dit wil simpelweg zeggen dat het de kans op allergische reactie vermindert.
  • Last but not least: katoen is ultrazacht en dat is wel zo fijn.

Natuurlijk maandverband en tampons: dat is alvast één irritatie minder!

Geef ze van 100% katoen!

Eindelijk een irritatievrije periode! En dat scheelt manlief ook weer een reminder. Alhoewel, die bakjes thee met chocolade die hij hierdoor maakt wil ik eigenlijk niet missen natuurlijk! Sanature natuurlijk maandverband is trouwens verkrijgbaar bij maar liefst 3000 winkels in Nederland. Waaronder Etos, Jumbo, Kruidvat, Trekpleister en DA. 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Afbeelding katoen: Shutterstock
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sanature. Lees hier mijn disclaimer.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This