Review: Hormoonbalans voor vrouwen

book-review

Mirjam Blanken

6 december 2015


Hormoonbalans voor vrouwen

Hormonen.  Iedereen kent het woord, maar wat doen ze nou eigenlijk in ons lichaam en waarom? En wat als je hormonen uit balans zijn? In het boek hormoonbalans voor vrouwen van Ralph Moorman en Barbara Haventih komen alle veelvoorkomende vrouwenklachten aan bod met praktische en natuurlijke oplossingen.

Do it yourself!

Een niet goed functionerende hormoonhuishouding kan zorgen voor verschillende klachten. In het boek komen 38 veelvoorkomende klachten aan bod. Van acne tot onvruchtbaarheid en van acne tot depressie of cellulite. In het boek wordt de diepere oorzaak gezocht en wordt er uitgelegd hoe je het zelf aan kunt pakken. Het boek is een echte ‘moedgever’ en ‘inspirator’. Je kunt namelijk veel meer doen dan dat je denkt! Daarnaast geven alle succesverhalen ook een onwijze boost!

hormoonbalans-voor-vrouwen

Hormoonhuishouding & Stress

Toen ik het boek las werd mij weer even duidelijk hoe slecht stress nou eigenlijk voor je lichaam is. En ik werd ook weer even met de neus op de feiten gedrukt wat betreft het stukje chocolade in de avond bij de thee. In chocolade zit namelijk theobromine, een aan cafeïne verwante stof. Aha! Ik kan veel beter een lekker banaantje of een zelfgemaakt havermoutkoekje eten s’avonds voor een goede boost aan tryptofaan en dus een betere en diepere nachtrust. En wat dacht je van die lippenstift… Voortaan naast natuurlijke verzoring, ook gewoon voor natuurlijke make-up kiezen dus!

Must-read

Conclusie: Ik vind het boek een ‘must-read’ voor iedere vrouw. Het boek bevat erg veel onderwerpen, maar zeker met nuttige informatie. Ik vond de afbeeldingen ook echt een verrijking van het boek. Super duidelijk! Echter kun je voor diepere informatie over jouw specifieke klacht en een specifiek behandelplan, naast hulp van het boek, ook beter nog een afspraak maken bij een goede therapeut.

In it to win it?

Wij geven een exemplaar van Hormoonbalans voor vrouwen weg! Wat moet je hiervoor doen?

 1. Laat hieronder een leuke, lieve, grappige reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt.
 2. Spread the word! Share this post with your friends. Easy peasy met de buttons onderaan deze post.

De winnaar maak ik maandag 14 december bekend. Succes! Thea is de gelukkige winnares. Gefeliciteerd!

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volg jij Eat.Pure.Love al op social media? 

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

52 Reacties

 1. Madelon

  Jaa! Deze wil ik heel graag winnen, mijn schildklier is verwijderd en daarmee ook mijn hormoonbalans ontregelt. Ik krijg natuurlijk medicatie maar heb nog genoeg restklachten. Graag wil ik me in het onderwerp verdiepen en kijken wat ik zelf nog kan doen om mijn hormonen nog beter goed kan krijgen en eventueel de restklachten verminderen ?.

  Antwoord
  • Mirjam Blanken

   Hoi Madelon,
   Een verwijderde schildklier is heftig zeg. Wat goed dat je je blijft verdiepen in deze materie. We hebben tenslotte maar 1 lijf. Ik duim met je mee!
   Liefs Mirjam

   Antwoord
  • Thea

   Doe graag mee aan deze winactie! Doordat we een kinderwens hadden kwamen we erachter dat ik PCOS heb! Kom er nu achter dat je met voeding veel kunt bereiken, en met behulp van een healtcoach die veel van hormonen afweet ook eindelijk 25 kilo afgevallen. Vindt het heel interessant om hier meer over te weten komen/lezen! Ga duimen….

   Antwoord
 2. Luana

  Ik kamp al jaren met acne, en ben heel benieuwd wat het boek hierover te vertellen heeft!

  Antwoord
  • Mirjam Blanken

   Hi Luana,
   Dat kan ik me voorstellen. Acne is zo vervelend. Heb je de artikelen op de website over acne gelezen?
   Liefs Mirjam

   Antwoord
 3. Stephanie Kroon

  Jaaa, dit boek staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. Ik ben chronisch ziek, schildklier en cvs en kan daarvoor wel wat hulp gebruiken. Ben al achter een aantal dingen gekomen die ik bijvoorbeeld niet moet eten maar denk dat het zo veel beter kan, dit boek zou me daar heel goed bij kunnen helpen! Dus ik ga heel hard duimen!!!

  Antwoord
  • Mirjam Blanken

   Hi Stephanie,
   Schildklierenproblemen en CVS zijn heftig. Hopelijk gaat de informatie in dit boek jou helpen. Duimen maar!
   Liefs Mirjam

   Antwoord
 4. Karin

  Ik ben een wandelende hormoon bom met zeker wel tig hormonale klachten. Wanneer een boek mijn kant op zou komen die mij kan leren, onderwijzen, helpen zou dat werkelijk een verademing zijn voor de maatschappij (nou ja in inder geval mijn omgeving dan).
  Even zonder grapjes. Ik denk dat wij vrouwen echt op dit boek wachten! Tenminste ik zeker.

  Antwoord
  • Mirjam Blanken

   Hoi Karin,
   Haha…wat lief dat je ook aan je omgeving denkt 😉 En zonder gekheid, het is echt een probleem. Dit boek gaat je zeker helpen. Fingers crossed!
   Liefs Mirjam

   Antwoord
 5. Elsa

  Ik ben chronisch ziek, maar wat ik nou de laatste tijd heb, waardoor het echt slechter gaat, weten ze niet. Hormonen zijn inderdaad heel belangrijk, ik hoop zo iets te leren en zelf invloed op mijn dagen te kunnen hebben!

  Antwoord
  • Mirjam Blanken

   Hi Elsa,
   Jeetje, wat heftig zeg. Goed dat je niet bij de pakken neer gaat zitten. Hopelijk kan dit boek je zetje de goede richting in duwen. Duimen!
   Liefs Mirjam

   Antwoord
 6. Desiree

  Wat zou ik deze graag winnen en het gevecht met mijn overgewicht nu eens winnen…lukt al jaren van gezond eet patroon niet meer..om depri van te worden

  Antwoord
  • Mirjam Blanken

   Hi Desiree,
   Vechten tegen overgewicht en het niet winnen is niet leuk. Zeker niet als je al zo bezig bent met voeding. Hormonen hebben inderdaad vaak iets te maken met dit probleem. Duimen maar!
   Liefs Mirjam

   Antwoord
 7. Alieta

  Wat een gave actie zeg! Ik verdiep me al een tijdje in wat voeding met je lichaam doet en kom er steeds meer achter dat de hormonen ook in datzelfde straatje passen. Hoop dat ik hem win zodat ik mij er meer in kan verdiepen.

  Liefs

  Antwoord
  • Mirjam Blanken

   Hoi Alieta,
   Dankjewel! Dit boek is helemaal Eat.Pure.Love proof, dus naast voeding iets leren over je eigen lichaam wat betreft hormonen is een must. Duimen maar!
   Liefs Mirjam

   Antwoord
 8. Bianca

  Ja ik heb last van verschillende kwaaltjes en mijn moeder en vriendinnen ook , dus ik zou het graag winnen om ons allemaal misschien wel te kunnen helpen en mijn dochters wijze raad mee te kunnen geven voor hun toekomst.

  Antwoord
  • Mirjam Blanken

   Hi Bianca,
   Wat goed dat je jouw kennis ook wilt gaan delen. Ik duim met je mee!
   Liefs Mirjam

   Antwoord
 9. Saakje Witzand

  Nou….als dit boek me uit m’n 24 uurs opvliegers kan halen….graag!
  Lastig hoor….hormonen.

  Antwoord
  • Mirjam Blanken

   Hoi Sjaakje,
   Opvliegers zijn zo 2014! Tijd om ze aan te pakken. Het is inderdaad ingewikkelde materie, maar dit boek legt het heel helder uit.
   Liefs Mirjam

   Antwoord
 10. Cim

  Heel graag wil ik dit winnen!
  Omdat mijn hormonen in de war zijn doordat
  Ik gestopt ben met de pil. Ik hou van informatieve boeken dus dit boek mg niet ontbreken! Kan ik weer wat bij leren.

  Antwoord
  • Mirjam Blanken

   Hoi Cim,
   Stoppen met de pil is natuurlijk al een eerste goede stap. En bijleren over hormonen raad ik iedereen aan. Fingers crossed!
   Liefs
   Mirjam

   Antwoord
 11. Natascha

  hoi, ik ben als gewichtscoach io bezig om voor mijn nieuwe clienten de beste manier van leven te vinden. De juiste methode bij de juiste persoon zeg maar! En daarnaast is inlezen en zelf gezond eten altijd leuk!

  Antwoord
  • Mirjam Blanken

   Hoi Natascha,
   Dan wordt dit boek een mooi naslagwerk en studieboek! Duimen maar.
   Liefs Mirjam

   Antwoord
 12. marianne

  Acne problems over here! Om niet goed van te worden!! Dokters, anti biotica, cremes, alles gehad, behalve de dermatoloog.. Maar dat is best wel duur en ik ben niet de rijkste, helaas.

  Antwoord
  • Mirjam Blanken

   Hoi Marianne,
   Tijd om het heft in eigen handen te nemen! Met een beetje hulp van dit boek 😉 Duimen maar.
   Liefs Mirjam

   Antwoord
 13. Sabine

  Oh deze zou ik heel graag winnen!! Heb vaak last van stuiterende hormonen en ondervind regelmatig de jeugdige uitwerking ervan ?. Ik ben al een tijdje op zoek naar een natuurlijke oplossing, maar tot op heden weinig succes… Ook ben ik in opleiding voor voedingsdeskundige/gewichtsconsulent en hoop straks ook mensen te kunnen adviseren mbt hormoonbalans in mijn praktijk en ben dus hhheeeellll benieuwd naar DE oplossing ?

  Antwoord
  • Mirjam Blanken

   Hoi Sabine,
   Stuiterende hormonen klinkt heel erg uit balans 😉 Wat leuk dat je opleidingen aan het volgen bent! Go girl!
   Liefs Mirjam

   Antwoord
 14. Karin van de Merwe

  Ik doe ook graag mee!
  Het boek staat al een tijdje op m’n verlanglijst. 🙂

  Antwoord
  • Mirjam Blanken

   Hoi Karin,
   Dan is meedoen een goede eerste stap. En anders je verlanglijstje gewoon delen op Facebook 😉
   Liefs Mirjam

   Antwoord
 15. Jannette

  Jaaaaaa… Ik en mijn hormonen… Een onmogelijke combi! ?

  Antwoord
 16. Leonie bloemendaal

  Heel graag, had gisteren nog een gesprek met mijn vriend over dat we eigenlijk helemaal niet weten wat hormonen allemaal doen in ons lichaam. Wij zouden daar graag induiken. Mijn hormonen kunnen soms zo heftig schommelen en ik zou heel graag weten wat ik kan doen om dat in balans te krijgen. Hoe liefste met behulp van voeding.

  Antwoord
  • Mirjam Blanken

   Hoi Leonie,
   Toeval bestaat natuurlijk niet. Fingers crossed!
   Liefs Mirjam

   Antwoord
 17. Anita

  Heel graag zou ik het boek willen winnen. Ben al 2,5 jaar bezig met voeding en het gaat al wat beter maar het vermoeden is dat ik eigenlijk al sinds mijn tienertijd last heb van hevige hormoon schommelingen (diverse klachten) Ik heb dit boek al van 3 verschillende personen aangeraden gekregen waaronder mijn voedingsdeskundige. Misschien fijn verjaardags kado. Wordt volgende week 48, dus het wordt tijd om dit aan te pakken.

  Keep up the good work!
  Liefs Anita

  Antwoord
  • Mirjam Blanken

   Hoi Anita,
   Dan is het zeker tijd om je hormoonhuishouding aan te pakken. Ik duim met je mee!
   Liefs Mirjam

   Antwoord
 18. Anouk

  Al jaren last van acne, hoofdpijn en andere vage klachten. Ik weet dat mijn hormonen een grote rol spelen in dit alles. Graag zou ik van me klachten af willen komen en een happy healty lifestyle beginnen ?

  Antwoord
  • Mirjam Blanken

   Hoi Anouk,
   Dan kan dit boek je vast op weg helpen! Heb je de artikelen over acne gelezen op de website?
   Liefs Mirjam

   Antwoord
 19. Yvette

  Door de chronische aandoening endometriose is een balans in mijn hormoonhuishouden ver te zoeken, mede door alle medicatie. Hoop dat dit boek mij op weg kan helpen naar een goede en natuurlijke balans!

  Antwoord
  • Mirjam Blanken

   Hoi Yvette,
   Endometriose is inderdaad heftig. Fingers crossed! En anders duimen voor een mooi cadeautje onder de boom.
   Liefs Mirjam

   Antwoord
 20. Anita H.

  Ik ben helemaal niet zo goed in het geven van lieve en / of grappige reacties. Een typefout melden, telt dat ook? (Dat is dan wel mijn sterke kant om die te zien.) Er staat “Haventih”, moet natuurlijk “Havenith” zijn.

  Antwoord
 21. Suzanne W.

  Waarschijnlijk heb ik last van PCOS en de huisarts heeft naast het voorschrijven van de pil geen passende oplossing. Na zelf wat onderzoek op internet te hebben gedaan, kwam ik erachter dat voeding grote invloed heeft op je hormonen. Ik wil graag bewuster gaat eten en leven en ik hoop dat dit boek mij op de goede weg kan helpen met het kiezen van de juiste voeding! Ik wil die ‘hormonsters’ weer in balans krijgen haha 😉

  Antwoord
 22. Naïma

  Oh wauwww, this is what I need!!! ? Ik doe al geruime tijd aan krachttraining maar ik merk de laatste tijd dat het niet zo lekker loopt. Ik heb verschillende hormonale klachten. Erg vervelend. Graag wil ik wat kennis op doen om weer verder te kunnen.

  Antwoord
 23. Melissa N

  Wat leuk, en vooral enorm interessant! Ik ben pas 19, maar heb al jarenlang stemmingswisselingen en klachten alsof ik in de overgang zit. Misschien toch goed om de hormoontjes beter te leren kennen 🙂
  Liefs, Melissa

  Antwoord
 24. Hanneke

  Jaaa! Leesvoer voor tijdens de kerst bij de kachel!

  Antwoord
 25. mirel

  Hormonen een heel leven lang… Soms zitten ze dwars, soms werken ze mee en nu zit het even tegen… ik wil de hormonen heel graag begrijpen nu ik dit jaar 40 word 🙂

  Antwoord
 26. dominique

  Na twee jaar geleden heel ziek te zijn geweest waar de dokter zei je bent gezond en ik mij zo slecht voelde, vermoeid en enorme spierspanningen. Achteraf denk ik enorme stressreactie. Geen leuke situatie, maar zou graag meer over hormoontoestanden willen weten (ben ook veel emotioneler na de scheiding van mijn ouders ) kan je dat ook verhelpen? nu maar duimen voor alle mede hormoonschommelaars

  Antwoord
 27. Fransje

  Na vroeger groeihormonen te hebben gekregen (waardoor ik niet eens echt gegroeid ben) is mijn balans ver te vinden.. Het enige balans wat mijn lijf kent is het balans op een evenwichtsbalk 😉

  Antwoord
 28. melinda

  Sinds 2 jaar gestopt met de pil en sinds een paar weken e-nummer vrij aan het eten. Nu pas besef ik dat je het zelf moet doen, bewust zijn van wat je in en op je lichaam stopt/smeert. Met een huidaandoening (rosacea) en kinderwens denk ik veel te hebben aan dit boek. En mijn mams mag hem natuurlijk ook lezen (overgang). Ik duim! Liefs

  Antwoord
 29. Monique de Groot

  Jaaa heel benieuwd naar! Sinds kort begonnen met een eigen site over eten met voedselallergiën, zelf heb ik er meerdere naast coeliakie (en ook reuma) dus altijd opzoek naar kennis en info. En morgen ben ik ook nog eens jarig, misschien nog snel aan mijn verlanglijstje toevoegen 🙂

  Antwoord
 30. Karolien

  Hier ben ik echt heel benieuwd naar! Ik kom na veel stress maar niet in balans, ik zou hier veel aan kunnen hebben.

  Antwoord
 31. Joyce

  Nou hormoonbalans zeg maar tegen die van mij ? Dat ze de balans gaan zoeken pff stress en puistjes hallo instabiliteit dus boek je bent welkom en nee je gaat niet in een hoek maar in mijn tas zodat ik je ieder moment kan lezen ?

  Antwoord
 32. judith van den Berge

  wow! mijn vriendin tobt al poos met haar hormonen (heeft waarschijnlijk teveel mannelijke hormonen in haar lijf) ik zou ze graag dit boek willen geven, om haaar een hart onder de riem te steken!

  groetjes judith

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This