Review: I Love Health


Review: I Love Health

Het is weer de vakantietijd en dat betekent dat er weer boeken worden gelezen! Nu heb je eindelijk tijd om lekker in een luie stoel met de zon op je bol een boek te lezen. Dat is precies wat ik ook deed. Dit keer geen roman of ander boek met heel veel letters, maar een boek over een gezonde levensstijl. En dan met name over hoe leuk en hoe makkelijk het eigenlijk wel niet is om gezond door het leven te gaan.  Hierbij de review van I Love Health!

review I Love Health

About Daisy Oppelaar

Daisy Oppelaar is de schrijfster van I Love Health, it’s all about food, sport, health and more. Deze fulltime blogger is altijd bezig om lekker gezond en sportief bezig te zijn. Ze schrijft veel over haar favoriete sporten: hardlopen, yoga en krachttraining. Bovendien staan er heel veel lekkere recepten op haar site.

Ik ben zeker geen gekke health freak, maar ik geloof in balans: 80% gezond en 20% ‘zondigen’ zeg maar – Daisy

Ze geniet van het leven maar is wel altijd heel bewust bezig met wat ze doet. Ze is een levensgenieter en dat komt – zoals ze zelf ook zegt – mede door het lekker sportief zijn en lekker gezond eten!

What’s in it?

Het heeft is ingedeeld in 3 overzichtelijke onderwerpen die ook op de voorkant zijn meegenomen. “It’s all about food, sport and health” en dit dus in grote lijnen precies waar het boek over gaat. In het eerste hoofdstuk vertelt Daisy iets over haar zelf, wie ze is, wat ze doet en waarom ze dit boek heeft geschreven. Aansluitend heeft ze 25 food questions gesteld waarin ze zichzelf laat kiezen tussen twee dingen. De eerste is bijvoorbeeld: koffie of thee? Ze vertelt hierdoor gelijk wat weetjes over haarzelf zodat je haar beter leert kennen en daardoor het boek ook beter zal begrijpen.

Health

Hier begint het boek echt, de voorstel rondes zijn klaar en nu gaat het over op het echte werk. Ze vertelt van alles over het gezond zijn buiten de deur, ze beschrijft de keuken van een ‘health lover’ en schrijft de ins & outs van een gezond lichaam op. Er staan ook tips in om af te vallen maar wat bijzonder is aan dit boek is dat er een tips in staan voor als je gezond wilt aankomen, dit kan voor sommigen heel lastig zijn en deze tips zijn dus ideaal.

Sport

Daisy doet aan drie verschillende sporten: hardlopen, krachttraining en yoga. Hier vertelt ze dan ook uitgebreid over. Ze begint met haar eigen verhaal, heel persoonlijk en gaat daarna over op de feiten. De voordelen van hardlopen, yoga en krachttraining worden uitgebreid verteld en ook hoe je er nou het beste mee kan beginnen. Ze heeft er bovendien een trainingsschema in zitten voor als je ook met krachttraining wilt gaat beginnen of als je het al langer doet en wat extra uitdaging wilt.

Food

In dit laatste hoofdstuk werkt Daisy 48 heerlijke recepten uit. Deze zijn onderverdeeld in 16 categorieën, elke categorie bevat dus 3 recepten. Ze heeft voor makkelijke en toegankelijke ingrediënten gekozen zodat het voor iedereen te maken is.

Hier vind je een heerlijk recept voor choco coffee bliss balls

review I Love Health

Vormgeving en layout

Wat Daisy heel mooi heeft gedaan is het boek heel overzichtelijk maken. Ze heeft overal kopjes boven staan zodat je precies weet wat je gaat lezen, het leest makkelijk en is heel gestructureerd. Bovendien heeft ze het boek opgeleukt met verschillende kleine fotootjes met een witte ‘lijst’ eromheen. Ze creëert hierdoor een soort fotoboek-look waardoor het heel aangenaam is om te lezen. Op deze manier kan ze ook heel veel foto’s kwijt hierdoor krijg je een goed beeld van wat ze bedoelt. Bij sommige foto’s heeft ze er met een handschrift lettertype iets bij geschreven waarbij ze verwijst naar haar persoonlijke verhalen.

Er staan heel veel lijstjes in het boek. Een voorbeeld hiervan is: 10x redenen waarom je niet afvalt. Het boek staat vol met dit soort handige 10x lijstjes met feitjes en weetjes.

Al met al kan je dus wel zeggen dat ik razend enthousiast ben over het boek. Het leest heerlijk weg en je leert er ook nog wat van. Zeker als je geïnteresseerd bent in een gezonde levensstijl is dit boek heel fijn voor de basiskennis.

In it to win it? (winactie gesloten)

Wij geven namelijk een exemplaar van het I Love Health boek weg. Wat moet je hiervoor doen?

 1. Laat hieronder een leuke, lieve, grappige reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt.
 2. Spread the word! Share this post with your friends. Easy peasy met de buttons onderaan deze post.

De winnaar maken we woensdag 27 juli bekend. Succes! De winnaar is Pim, gefeliciteerd!

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest


51 reacties

 • Leuke review Maartje! Zelf heb ik het boek al en ben er ook heel enthousiast over. Liefs Kim

 • Marijke Langenegger schreef:

  Leuke review! Ik was altijd nieuwsgierig naar dit boek, het klinkt iig gezellig! ?Nu ik mezelf wat meer rust gun??, wil ik graag meedoen om te winnen. Lekker wat tijd om te lezen?☀️?!

 • Desirée schreef:

  Hoi Maartje, graag zou ik dit boek lezen omdat het me interessant lijkt, en mooi vormgegeven maar vooral doordat je vertelde dat er aandacht is voor gezond aankomen. Dat is iets waar ik mee worstel en goeie tips op een gezellige aangename manier zijn daarbij welkom. En i love health to?

 • Anna schreef:

  Benieuwd naar het boek en de recepten
  Ik hou van balans en niet van diëten,het moet wel leuk blijven.

 • Nathalie schreef:

  Prachtig boek voor in de uitleenbibliptheek van mijn yogastudio! Zo kunnen zoveel kogelijk mensen iets hebben aan alle tips in het boek.

 • Suzan schreef:

  De combinate van sport en food in dit boek trekt mij enorm aan. Met dit boek hoop ik mijn voeding nog beter toe te kunnen passen in mijn al bijna gezonde levensstijl en met wat extra tips om te sporten mag dit boek niet ontbreken in mijn boekenkast.

 • Tina schreef:

  Health, sport, food… ik mis nog love. Misschien moet ik dat hoofdstuk aan het boek toevoegen… na eerst de drie andere thema’s gelezen te hebben natuurlijk! Ben benieuwd!

 • Renate schreef:

  Bol.com is blij met mij, maar m’n portemonnee minder en keukenplankjes. Met al die leuke healthy boeken van de laatste tijd, moet ik echt even minderen…. Toch is staat deze nog bovenaan m’n wishlist 😉 En je review maakt het dat ik ‘m moet lezen!

 • Marisa schreef:

  Leuke review! Krijg zo echt een idee wat de inhoud van het boek is en dat spreekt me heel erg aan. Heerlijk om op vakantie te lezen en daarna kan ik alle tips en recepten gaan toepassen in mijn levensstijl!

 • Petra schreef:

  Bijzonder interessant boek lijkt me dit, en leuk om te winnen!

 • Suzan schreef:

  Jaaa heerlijke inspiratie! Ik heb het zo nodig! Nu duimen dat hij straks bij me in de kast staat☺️

 • Dahlia schreef:

  …te gek te gek te gek!
  meer woorden zijn niet nodig.

  een en al te gek!

 • Ellen schreef:

  Leuke revieuw! En het maakt mij nog nieuwsgieriger om het boek te lezen, ik zou het graag willen winnen. Om gemotiveerd te blijven, de combi sport & food is voor mij erg belangrijk!

 • Sabine schreef:

  Kun je niet genoeg boeken van in de kast hebben staan 🙂 en vooral spread the word 🙂

 • Danielle schreef:

  Dit boek staat op mijn verlanglijstje zeker na deze review. Over 2 weken vakantie dus tijd om te lezen.

 • Angela verhoef schreef:

  Ik twijfelde of ik dit boek zou bestellen om te lezen tijdens de vakantie , heb er dagen over gedaan . En toch maar eerst voor de eet als een expert gekozen. Maar na jou review ben ik jou nieuwschierriger geworden naar i love Health? Dus hoop dat ik hem win dan kan ik alle 2 lezen op
  Vakantie (en erna dan waarschijnlijk )

 • Angela verhoef schreef:

  Ik twijfelde of ik dit boek zou bestellen om te lezen tijdens de vakantie , heb er dagen over gedaan . En toch maar eerst voor de eet als een expert gekozen. Maar na jou review ben ik jou nieuwschierriger geworden naar i love Health? Dus hoop dat ik hem win dan kan ik alle 2 lezen op
  Vakantie (en erna dan waarschijnlijk )

 • Susanne schreef:

  Lijkt me een heerlijk boek om te winnen! Ik heb al een tijd Paleo gegeten, met daarbij wel havermout. Ook van deze site doe ik veel inspiratie op. Nu ben ik wat versloft en dat merk ik ook aan mijn lijf… Dus ik wil graag weer aan de slag om zo minder pijn te hebben (HMS) en dit boek zal me zeker helpen bij het maken van betere keuzes 🙂

 • Susanne schreef:

  De combinatie van de drie onderwerpen is op zich al heel boeiend. Zelf doe ik aan krachttraining en zou ook graag weer willen hardlopen, daar heeft Daisy vast ook wat tips voor in het boek.

 • Marianne schreef:

  Oeeeehhh, dit boek wil ik zeker aan mijn boekenplank toevoegen! Nice review btw.

  Groetjes,
  Marianne

 • Lisanne schreef:

  Dit boek kom ik toch wel op erg veel plaatsten tegen, ik word steeds nieuwsgieriger! Zeker nu dit tipje van de sluier is opgelicht : D

 • Nadine Ammeraal schreef:

  Goed ik zou Nadine niet zijn als ik weer eens mee ging doen aan het winnen van een kookboek ! #addiction. Hoe leuk zou het zijn als ik na deze 2 maanden Singapore thuis kom en dit heerlijke en leuke kookboek op de deurmat ligt als cadeautje ? Kan ik hem gelijk in onze splinter nieuwe keuken zetten die als het goed is dan in elkaar gezet wordt. Wat zou dat perfect staan! #inittowinit ❤ loves

 • Kimberly schreef:

  Jaaaaaaaaaaa,zou leuk zijn om het mooie boek te winnen!
  Dan kan ik na m’n zwangerschap lekker aan de slag met nog heel veel meer gezonde recepten. Kan onze kleine meid vast wennen 🙂

 • Sue schreef:

  Sounds good! Past denk ik wel goed bij mijn gezonde levenswijze waar ik nog een beetje de weg zoek naar ook af en toe “pleasure” zonder “guilt”!

 • Denise schreef:

  Wat een heerlijke review, ik kende het boek nog niet en ik word gelijk enthousiast om het te lezen! Ik ben al een poos met voeding bezig en de combi met sporten vind ik soms lastig. Volgens mij krijg ik daar met dit boek wel inzicht in! Ik wil hem dus heel graag winnen 🙂

 • Louise schreef:

  Altijd door jullie geïnspireerd en gemotiveerd om lekkere en pure dingen/gerechten te maken.
  Een leefstijl die ik hier thuis (langzaam) doorvoer.
  Lekker en puur eten is het motto en een boek ter inspiratie zou zo fijn zijn.
  Leest makkelijker en fijner als m’n mobiel of tablet.

 • Ingrid van Ede schreef:

  Wat een super gaaf boek.
  Ooh wat zou dat goed van pas komen en een motivatie zijn om nog healther en fitter te worden en de rest thuis ook eens wat anders voor te schotelen ??.

  Leuk vakantie cadeau.
  Ben nu al ontzettend nieuwsgierig ?.

  Ohja… mooi review!! Lekker uitgebreid ?

 • Mathilda schreef:

  Hoi Wat een fijne review en ik ben erg nieuwschierig naar het boek. Ben mij pas net aan het orienteren op gezonder leven en heb helaas nog te veel oude patronen. Leuke winactie en anders sowieso het boek opzoeken in de boekenhandel..
  Mathilda

 • Lindsay schreef:

  Wat zou ik dit boek graag winnen voor mijn zusje, ze is al een tijd supergoed bezig. Met dit boek kan ze haar levensstijl naar een nog hoger niveau tillen en wie weet sleept ze mij mee..en anders is ze in ieder geval zo sterk geworden dat ze mij kan tillen ?

 • Bernice schreef:

  Hoi hoi. Ik zou dit boek dolgraag willen hebben, het stond al op mijn wensen lijst. Ben ook sinds een weekje weer aan het trainen na een hele lange tijd lichamelijk nietborde geweest te zijn. Alle inspiratie op welk vlak dan ook wil zoveel mogelijk opsnuiven en omzetten in motivatie. En dit boek klinkt hiervoor perfect!

 • Jannette schreef:

  Jaaaa… Ik waag een kansje. Info voor een stok achter de deur is nooit weg!

 • Sandra Hageman-Roos schreef:

  Ik zie mijn gezondheids problemen (bk) van een jaar geleden als een waarschuwing en heb roer omgegooid. Gaat tot nu toe goed. Veel eten en drinken wij niet meer. Alles nu vers en niet uit potjes pakjes en blikjes. Ook sport ik nu weer en nask meer tijd vrij voor de leuke dingen in het leven. Quality time. Ben erg nieuwsgierig naar het boek. Wil het heel graag winnen voor meer inspiratie.

 • Linda Dekker schreef:

  Hoi. Ik kom heel graag in aanmerking voor het boek. Ik merk steeds vaker dat ik moet ben van suikers. Ik wil mijn eetstijl graag veranderen. Dit moet lukken met behulp van dit boek. Graag Linda

 • Lisette de Zwart schreef:

  WAUWWWWWW wat een SUPER ACTIE!! ☺ik doe heel graag mee met deze mooie ACTIE??. En ik zet deel de post op facebook zodat al mijn vrieden dit kunnen zien. GEWELDIG. ? ? ???

 • Rowena schreef:

  Easy peasy! In it to win it! Een healty lifestyle en vol energie! Wie kan daar niet wat hulp bij gebruiken!!

 • Rowena schreef:

  Easy peasy! In it to win it! Een healty lifestyle en vol energie! Wie kan daar niet wat hulp bij gebruiken!!

 • Pascale Aay schreef:

  Yihaaaa; vandaag is het een mooie zondag dus morgen maandag; dat betekend de start voor vele om weer de week gezond te beginnen. Ook voor mij en mijn zus.
  Ik wil heel graag van mijn vervelende eetbuien af en me zus wilt van haar zwangerschapkilos af! Samen staan we sterker dus willen we graag leuke tips en ideeën wat we denk ik in jou boek kunnen terug vinden.
  Fingerscrossed, Pascale Aay

 • Monique schreef:

  Ohh wat mis ik food sport en health! Ben op vakantie in Italië en tis verdomd lastig om hier gezond te eten! Dwz geen tarwe en geen suiker. Weinig creativiteit met salades ook. Ik mis echt de grotere hoeveelheden groenten en fruit. Zeker met de fikse bergwandelingen hier (toch wel wat sport;-). Ik hunker naar dit I love health. Kan niet wachten tot ik weer thuis ben en gelijk weer de gezonde leefstijl kan oppakken met I love health!! Dat je dat zo kan missen zeg!!

 • Suzanne Mulder schreef:

  Vandaag mijlpaal bereikt, 35 kg. afgevallen. Na (crash)dieet, nog 8,5 kg,, gaat het zware werk beginnen, gezonde leefstijl en gewicht zo houden. Ik ken al wat leuke recepten van I love health, een receptenboek met tips zou zeker extra ondersteuning geven. Bedankt voor de tip!!

 • Patricia schreef:

  Superleuk! Deze staat al een tijdje op mijn verlanglijstje ? I ❤ food, I ❤ pure, I ❤ love, I ❤ health!

 • Shanice Hout schreef:

  Ik zou het I love health boek super graag willen winnen! Ik ben altijd bezig met gezonde voeding en altijd op zoek naar nieuwe variatie! Ook hou ik van bewegen?? Ik doe 5 dagen in de week huishoudelijk werk en sport ook nog 2 keer in de week dus vindt het belangrijk dat ik genoeg en gezonde voeding binnen krijg. Nieuwe variatietips zou ik graag willen weten en uitproberen?? Groetjes Shanice. shanice_hout@hotmail.com

 • Carolien schreef:

  Super leuk altijd handig om extra recepten te hebben en andere informatie ben bezig gezonder te worden en af te vallen en fitter te worden en wat hulp en leesvoer is altijd makkelijk dan 😀

 • Pamela schreef:

  Mijn lieve zus Daisy heeft haar opleiding voedingscoach en gewichts consulent behaald. ?Mocht ik het boek winnen geef ik het aan haar!

 • Niki schreef:

  Heel tof!!! Dit jaar wordt het een vakantie in eigen land, dus dit boek zou een heeeel leuk kadootje zijn! Lekker in de tuin nieuwe inspiratie opdoen en daarna lekker de keuken in! Genieten!! Duimennnn!

 • Joy schreef:

  Hoi!
  Dit lijkt me een heel leuk en interessant boek! Zou hem graag Willem lezen omdat ik hard bezig met met afvallen, Fitter worden en sporten. Maar ik kan en wil er nog veel over te weten komen zodat ik beter kan sporten, eten en gezonder kan worden ?

  Liefs
  Joy

 • Mirjam schreef:

  In to win because I love healthy!

  Niets minder en niets meer

 • Anna schreef:

  Hi, ik zou heel graag het boek willen lezen om te kijken hoe ik zowel het beste krachttraining kan toepassen in mijn dagelijkse leven als een betere combi tussen voeding, mind en sporten.

  Liefs Anna

 • Pim Duteweert schreef:

  Al een poosje superbenieuwd naar dit boek en nu al helemaal ? Zou hem graaaag willen hebben als leesvoer deze vakantie (in het vliegtuig naar NY bevoordeeld in de hoop me niet volledig te laten gaan in de hotdogs, burgers en donuts ?)
  I’m in!

 • Rosanne schreef:

  Wat een leuke review! Ik heb dit boek ook al een tijdje op het oog, maar heb er momenteel echt geen geld voor. Het boek winnen zou geweldig zijn: dan kan ik het toch lekker lezen in de vakantie. ?

 • Josella Knol schreef:

  Een makkelijk te lezen boek over een gezonde leefstijl is niet verkeerd! Denk dat iedereen in drukke tijden wel wat extra uitleg kan gebruiken om gezond met je lijf om te gaan. Het is in elk geval 1 van mijn hobby’s geworden me daarmee bezig te houden. Ik kan daar nog wel wat meer informatie over gebruiken aangezien ik steeds meer besef dat het niet alleen gaat om gezond eten; beweging en ontspanning is ook heel belangrijk!

 • Meike Hennekes schreef:

  Oh super leuk….dit is echt iets voor mijn man :-D! Sinds ik gezonder ben gaan eten en zelfs sinds kort flexanist ben, merk ik dat mijn man ook diezelfde interesse krijgt omdat hij ziet wat het met mij doet.
  Hij heeft al verschillende boeken gekocht (Rens Kroes, InLoveWithHealth, Chickslovefood etc) en kookt er ook echt recepten uit.
  En wat is er nou leuker dan een man die echt uit een kookboek staat te koken ;-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *