Review: Killerbody dieet van Fajah Lourens

Friday Favorites #13

Mirjam Blanken

18 september 2016


Review: Killerbody dieet van Fajah Lourens

Het dieetboek van Fajah Lourens is al een tijdje uit, met haar Killerbody dieet laat ze je een kilo per week verliezen en ben je in 12 weken slank. Dit klinkt natuurlijk prachtig, alhoewel ik zelf niet wil afvallen ben ik wel benieuwd naar de voedingsschema’s en de trainingsschema’s. Hierbij de review van het Killerbody dieet van Fajah Lourens.

De review van Killerbody 2 staat ook online. En leuk nieuws! Je maakt namelijk kans op een exemplaar.

Ik doe mee!

Review: Killerbody dieet van Fajah Lourens

©Martika de Sanders

About Fajah Lourens

Actrice, DJ, moeder én fitnessexpert. Met haar platform mykillerbodymotivation wil Fajah mannen en vrouwen motiveren met haar gezonde levensstijl. Haar verhaal is inspirerend.

Het begon allemaal met haar Instagram account. Ik ben één van haar velen volgers. Ze geeft zich letterlijk en figuurlijk bloot en laat zien dat ze keihard werkt voor een strak lichaam. Ze begon met het plaatsen van een voor-foto zo’n drie jaar terug. Er moest nu wel een na-foto komen was haar gedachten. Een stok achter de deur voor haar en het hielp. Ze is strak, gelukkig en helpt andere door middel van het Killerbody dieet.

Voeding

Het boek bevat ontzettend veel informatie over voeding. Ik ben het niet met alles eens. Zo geeft ze aan wanneer je voeding binnen je macro’s (hoeveelheid eiwitten, koolhydraten en vetten) past, je alles kunt eten. Op haar Instagram account lees ik dat ze minder eet op een dag wanneer ze weet dat ze s’avonds nog een feestje heeft met alcoholische drankjes en een bitterbal. Maar ik vraag me af, moet je jezelf niet juist van gezonde voeding voorzien die dag in plaats dat je let op het aantal calorieën?

Maar het boek bevat ook veel informatie waar ik me wel in kan vinden. Zo geeft ze aan dat elk lichaam anders is en dus een andere kijk nodig heeft op voeding en training. Zo geeft ze veel informatie over clean eten, diervriendelijk vlees, supplementen als visolie (ik ben fan!), cellulite (een stressfactor van veel vrouwen!) en alternatieven voor een vegetarisch voedingspatroon.

Review: Killerbody dieet van Fajah Lourens

Dieetplan

In het dieetplan van Fajah Lourens wordt stap voor stap uitgelegd hoe de komende 12 weken er voor jou uit gaan zien. Er is een eerste, tweede en derde fase.

In de eerste fase ga je onder de dagelijkse caloriebehoefte eten. Je zult honger krijgen. Fajah stelt in haar boek dat als je wilt afvallen, je van het hongergevoel moet gaan houden. Als je flauw wordt adviseert ze een vetvrije bouillon. Maar zit deze niet vol suikers waardoor je lichaam juist vraagt om meer eten?

De hoeveelheden vind ik zelf erg weinig en ik ben benieuwd of mannen en vrouwen dit volhouden. Dit heb ik zelf dus niet getest. Wel heb ik het sportdieet gevolgd. Ja, ja dit boek heeft voor zowel de beginnende als gevorderde sporter wat wils.

Sportdieet

Het schema is gericht op het kweken van spiermassa. Dit betekent elke dag rijst en kip eten. Dit hield ik nu maar een week vol omdat mijn motivatie er niet is. Ik heb dit eerder gedaan en toen was de motivatie er wel. Ik denk dat dit het allerbelangrijkste is voor het volgen van een dieet. Start met het idee dat het jou gaat helpen!

In beide diëten worden veel zuivelproducten gebruikt. Ik eet bewust minder zuivel omdat mijn darmen en huid daar slecht op reageert. Deze zou ik moeten vervangen door andere voeding maar helaas geeft Faja hier geen alternatieven voor.

Training

Het trainingsschema is een goede houvast voor het doen van workouts thuis of in de sportschool. Veel oefeningen ken ik al, maar zeker als beginnende sporter zijn dit handige oefeningen en je hoeft zelf niets te bedenken. Ik heb het boek nu liggen naast mijn springtouw, trainingsbal en mat.

De oefeningen in het boek vind ik erg mooi geïllustreerd.
De foto’s van Fajah zijn allemaal prachtig.

Na 12 weken?

Je hebt jouw doel behaald, je bent 12 kilo afgevallen dankzij het Killerbody dieet maar hoe nu verder? Hoe je op gewicht blijft beschrijft Fajah in een apart hoofdstuk. Erg goed, want dat is vaak het moeilijkste voor veel mensen.

Review: Killerbody dieet van Fajah Lourens

Pompoen Bataatsoep als hoofdgerecht

In het boek staan 14 recepten en 8 smoothies die passen binnen het Killerbody dieet. De recepten zijn eenvoudig en zonder al teveel ingrediënten te maken. Natuurlijk probeerde ik ook enkele recepten uit, dit is mijn favoriet!

303,90 kcal
Vet 11,40 g
Koolhydraten 42,95 g
Eiwit 4,03 g

Wat heb je nodig?

1 kleine pompoen
1 teentje knoflook
1 rode ui
1 eetlepel kokosolie
2 zoete aardappels (bataat)
½ rode peper
2 takjes koriander
1 liter groentebouillon
zout

Conclusie

Al met al kan ik zeggen; you go girl! Het verhaal van Fajah is inspirerend en haar motivatie werkt aanstekelijk. Het boek is super mooi vormgegeven en het bevat enorm veel informatie. Zeker leerzaam voor mannen en vrouwen die nog weinig weten over voeding en training. Ik sta niet achter al haar ideeën over gezond leven maar daar prik ik doorheen. De recepten hadden uitdagender gemogen, maar voor de beginnende kok en voor het volgen van haar dieet zijn ze top! Het boek blijft voorlopig op mijn fitness kamer liggen. De trainingen zijn een goede start van de dag!

In it to win it?

Heb jij het boek nog niet in jouw boekenkast staan? Dan heb ik goed nieuws. Je maakt namelijk kans op een exemplaar van Killerbody. Wat moet je hiervoor doen?

 1. Laat hieronder een leuke, lieve, grappige reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt.
 2. Spread the word! Share this post with your friends. Easy peasy met de buttons onderaan deze post.

De winnaar maken we vrijdag 30 september bekend. Succes! De winnares is Sofie. Zij heeft inmiddels bericht gehad. Gefeliciteerd Sofie!

Liefs X. Martine
www.crossmyheart.nl

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

69 Reacties

 1. Renate Riepma

  Yay, wat een verademing! Ik heb al tig keren ’t boek in mijn winkelmandje gehad bij Bol en steeds dacht ik: “nee, toch niet…” waarom? Omdat ik nergens een goede kritische recensie kon vinden! Eerlijk en waardevol. Ik wil ‘m nu heel graag bestellen, maar als ’n kadootje in mn brievenbus is nog motiverender! Go for it ga ik nu tegen mijzelf roepen!

  Antwoord
  • Martine Ligthart

   Fijn om te horen dat je wat hebt aan de recensie Renate, je bent in de race om het boek te winnen 🙂

   Antwoord
  • Emmie

   Oh ik wil dat boek graag lezen na deze recensie! Ik heb het boek al een aantal keer besproken in onze ‘gezonde groepsapp’ die ik met vriendinnen heb, maar iedereen was bang dat het weer een boek zou zijn dat uiteindelijk maar gewoon in de kast beland. Na deze goede rencensie wil ik het graag proberen en mijn vriendinnen met mij! ?

   Antwoord
 2. tamara roos

  Jaaa, maak graag kans op dit boek. Al veel over gehoord en ben toch wel erg benieuwd geworden. Dacht mijn “killerbody” wel op mijn eigen manier te krijgen, maar helaas lukt dat niet zo goed. Wellicht dat Faya mij een heel eind op weg kan helpen. Zelf al alle kilootjes eraf, maar dat strakker krijgen he!…

  Antwoord
 3. Loes op den Camp

  Thanx voor de duidelijke recensie! Mijn vriendin en ik twijfelen tussen dit boek en sbg! We zoeken een boek met een bruikbaar trainingsschema en volgens mij is dit wat we zoeken. Als we het zouden winnen maak je meteen 2 mensen blij!

  Antwoord
  • Martine Ligthart

   Goed om te horen dat mijn recensie je duidelijkheid over het boek heeft gegeven, ik duim voor jullie!

   Antwoord
 4. Desirée

  Graag zou ik dit boek lezen om mezelf extra te motiveren goed voor mezelf te zorgen 🙂

  Antwoord
 5. Marijke

  Gewoon omdat het zo gezellig staat tussen mijn gezonde boeken enzo????..

  Antwoord
 6. Jessica

  Qua voeding lukt het al vrij goed, maar ik ben nog niet zo lang bezig met krachttraining wn ben dus vooral benieuwd naar de sportschema’s. Dit boek zou een goede houvast bieden voor mijn trainingen 🙂

  Antwoord
 7. Shanna

  Yeah dit lijkt me een te gek boek van een powervrouw! ?
  Go go go! ?

  Antwoord
 8. Lies

  Jaaaa, omdat ik nu net ook de Healthbox van fayah heb gekocht. Ben ik wel super geïnteresseerd naar dit boek.

  Lies

  Antwoord
 9. Femmy

  Ik ben vooral geïnteresseerd in de hoofdstukken “Hoe doe ik het allemaal” en “Hoe houd ik mezelf gemotiveerd” (met 2 kids en een traagwerkende schildklier) ?.
  Ik hoef niet meer af te vallen. Maar meer “killer” bij mijn bod zou fijn zijn ?.

  Antwoord
 10. Marijke

  Hoi
  Ik zou graag het boek willen winnen. Je verhaal klinkt als een prima 2e stap voor mij. Ik begin morgen met een suikervrij leven. Even geen dieet maar eens beginnen met goed voor mezelf te zorgen. Stap 2 is sporten en hier zit volgens jouw een mooi schema in. En wie weet kan ik als stap 3 het dieet gaan volgen er moeten immers genoeg kilo’s af. Maar eerst maar eens beginnen met stap 1 afkicken!

  Antwoord
 11. Inge

  Met het Killerbody boek
  hoef ik niet meer naar een steun voor een gezonde levenswijze op zoek!

  Antwoord
 12. Femmy

  Ik ben vooral geïnteresseerd in de hoofdstukken “Hoe doe ik het allemaal” en “Hoe houd ik mezelf gemotiveerd” (met 2 kids en een traagwerkende schildklier ?).
  Ik hoef niet meer af te vallen maar meer “killer” in mijn bod zou fijn zijn ?

  Antwoord
 13. Femmy

  “Bod” moest uiteraard “body” zijn ?

  Antwoord
 14. Henrieke Scheers

  Dit boek zou heel welkom zijn! 2 prachtige kinderen verder, de jongste is alweer ruim 1, maar ik weeg nog steeds 16 kilo zwaarder als voor mijn zwangerschappen en voel me daar niet tevreden over. Dus ja! Kom maar op!

  Antwoord
 15. Angela Verhoef

  Dit Boek wil ik ook graag lezen, niet omdat ik af wil vallen. Maar we krijgen dagelijks klanten die dit dieet gaan doen in de winkel. Dus dat maakt me nieuwschierrig, en lijkt me erg fijn om te weten waar ze aan gaan beginnen. Ook voor het advies geven. Zelf ben ik wel benieuwd naar de oefeningen en haar eigen verhaal. Twijfel al een tijdje of ik het boek moet kopen ja of nee. Dus dit is de ideale manier om het toch te kunnen lezen!

  Antwoord
 16. alicia

  Graag zou ik dit boek willen winnen, omdat ik de tijd tussen twee opleidingen wil overbruggen met een gezonde levensstijl en ik niet goed weet hoe ik moet beginnen! Dit zou een geweldige motivatie zijn!!!

  Antwoord
 17. Bertina

  Jaaa!!! Ik wil ook een killerbody!!!

  Antwoord
 18. Annemiek

  Dit boek lijkt mij een beste trigger om mijn gezonde levensstijl en vooral het kweken van spieren weer op te pakken. Mijn levensstijl weer nieuw leven in blazen! Dank voor je eerlijke recensie!

  Antwoord
 19. Uk

  Super!!????.
  dit boek zou ik heel erg graag willen hebben!!
  Zo echt te gek zijn!
  Zou ik Eindelijk het lichaam krijgen waar ik me goed bij voel dat zal echt te gek zijn.
  Dus jaaaaaaaaaa wil m heeeeeeeel graag ????

  Antwoord
 20. Mandy

  Leuke review! Ik ben erg benieuwd naar dit boek, zou het graag willen lezen. Zo knap hoe zij dit heeft bereikt en vol kan houden!

  Antwoord
 21. Jacqueline

  Het lijkt mij een leuk boek om zeker mee aan de slag te gaan en dan in het nieuwe jaar met een maatje minder te beginnen!!?

  Antwoord
 22. Marlies van Lith

  Killerbody? Yes please! Heerlijk om gezond bezig te zijn!

  Antwoord
 23. Petra Brouwer

  Dit boek zou een mooi begin zijn om weer te gaan sporten en afvallen. Door een heftige operatie aan mijn verzakking met allerlei complicaties al 2 jaar niet kunnen sporten door veel pijn. Nu sinds een paar maanden weer pijn vrij, dus daardoor wil ik ook weer langzaam aan gaan sporten. Want door die twee jaar niet veel kunnen doen zijn er ook wat kilo’s aangekomen. Dus dit boek zou een mooi begin zijn.

  Antwoord
 24. Janneke

  Oh graag zou ik dit boek willen winnen!,
  omdat dit een extra zetje in de goede richting geeft een extra stok achter de deur.

  Antwoord
 25. Suzanne

  Ik ga niet voor een killer-body maar ben wel erg benieuwd naar het boek. Goede recensie van jou, ik kan er zeker wel wat mee.

  Antwoord
  • Martine Ligthart

   Fijn om te horen Suzanne! Een killerbody hoeft natuurlijk niet maar het trainingsschema en de voedingstips zijn natuurlijk fijn. Ik duim ook voor jou!

   Antwoord
 26. Marcissa

  Hoi,

  Wat leuk! Ik vind het erg interessant om uit verschillende vaatjes te tappen als het gaat om voeding en trainingschema’s! Dit boek lijkt me een mooie aanvulling op waar ik al mee bezig ben. Ik win nooit wat, maar dit lijkt me wel heel gaaf dus ik probeer het ? en anders haal ik het boek natuurlijk gewoon zelf!

  Antwoord
 27. Charlotte

  Yes! Het is tijd voor een killerbody, niet langer zeuren maar doen! Motivatie was ver te zoeken maar je hebt me overtuigd! Ik zeg, nog voor de zomer strak met m’n killerbody ??

  Antwoord
  • Martine Ligthart

   Yes, goed om te horen dat ik je heb overtuigd! Strak de volgende zomer in, that’s the spirit!! Ik duim voor je 🙂

   Antwoord
 28. Wendy

  Eindelijk een duidelijke recentie iedere keer zitten dimdammen omdat ik nergens echt ervaringen van mensen kon lezen maar hier is die dan nu zou ik hm zeker heeel graag wil !

  Nu ik een namelijk een kantoor baan heb vliegen de kilo’s er aan.

  En als ik hm zou winnen is het natuurlijk helemaal een super motivatie

  Maar wat is faja een krachtige vrouw !

  Ik zie haar echt als voorbeeld !

  “Mijn mening ”

  Gr

  Antwoord
  • Martine Ligthart

   Faja is zeker een krachtige vrouw, heel inspirerend haar verhaal! Fijn om te horen dat je het een duidelijke recensie vindt! Ik duim ook voor jou 🙂

   Antwoord
 29. Jeanine

  Met dit boek hoop ik eindelijk m’n eigen killerbody te “kweken”………..yeaaah………

  Antwoord
 30. Kim Heinsius

  Al langere tijd ben ik op zoek naar een goede balans tussen voeding en sport. Er gaan op internet zoooooo veel theorieen de ronde, dat ik door de bomen het bos niet meer zie!
  Zou dit dan de uitkomst zijn waar ik naar op zoek ben ? 😉
  I sure hope so !! ^^

  Antwoord
 31. Anna

  Ik droom soms van een killerbody,benieuwd naar het boek,en wie weet komt mijn droom dan uit 😉

  Antwoord
 32. helga

  Hoor hier zoveel goede en positieve reacties over aangezien ik maatje meer heb zou ik dit heel graag willen proberen ik ga alvast duimen???

  Antwoord
 33. Saskia Munneke

  Mede door de overgang heb ik wat extra kilootjes cadeau gekregen, het mag nu best iets minder.

  Antwoord
 34. maris

  zo na 2 zwangerschappen zou ik toch ook wel weer een lichaam willenhebben dat weer bij mij past… een killerbody zie ik niet echt voor me, maar een lichaam waarbij ik me lekker in mn vel zou voelen, heel graag.

  Antwoord
 35. Judith

  Allereerst bedankt voor de goeie en duidelijke recensie!
  Een killerbody hoeft voor mij ook niet zozeer maar ook ben op zoek naar een goede balans tussen voeding en sporten. Deze week weer gestart om het sporten op te bouwen, lag even stil ivm een behoorlijk intense burnout maar begin langzaamaan meer energie te krijgen dus alle hulp hieromtrent is welkom!

  Antwoord
 36. Cindy

  Voel me al een powervrouw… nu nog een killerbody! Dus ja, ik zou het boek graag willen winnen voor wat extra inspiratie, de puntjes op de i.

  Antwoord
 37. Barbara

  Dat lijkt me een geweldig boek voor mij en mijn dochters, daar kunnen we wat mee. Ik ga duimen.///

  Antwoord
 38. wouter

  Ik heb me voorgenomen om voor mijn 40e (nog 17 weken te gaan) in shape te zijn.

  Start to run hebben we intussen afgewerkt, de conditie zit al redelijk goed maar de body toning kan nog beter.

  Dus doe eens gek en geef dat boek aan een man. Dan kan mijn vrouw (die in mijn ogen al een killer body heeft) ook genieten van een killerbody (dat van mij 🙂 )

  Antwoord
 39. Suzan

  Wat een fijne recensie en wat zou ik nu toch graag dat echte strakke lichaam willen hebben. Met dit boek kan ik geen kant meer op en gaat het helemaal goed komen.

  Antwoord
 40. Marisa

  Bedankt voor je eerlijke en leuke review. Hier heb ik echt wat aan gehad.
  Het is tijd to lose my mommy tummy.
  Mijn nu nog natuurlijke filler body
  Wil ik omzetten in mijn eigen killer body
  Strak en er weer jong uitzien zonder een rimpel
  Met dit boek van fajah wordt dat vast heel simpel ?

  Antwoord
 41. Femke

  Ooh ja, ik ben zo benieuwd naar dit boek! 😉 ik probeer al even wat pondjes kwijt te raken, maarja eten is ook zo lekker hé! Misschien lukt het met dit boek wel!

  groetjes Femke!

  Antwoord
 42. Nanda

  Ow Heerlijk! Een open en eerlijke recensie!
  Nou wordt het nog leuker dit boek 🙂

  Antwoord
 43. teha

  Een killerbody hoef ik niet echt meer maar gezonde en goede tips wel. Boek al eerder bekeken in de winkel maar heb al zo vaak iets gekocht wat tegenviel ( zal geen namen noemen:)) maar met deze duidelijke recensie durf ik het wel aan..dus als ik niet win, ga ik het volgende week kopen.
  Dank voor de recensie en de winmogelijkheid.

  Antwoord
 44. Margo

  Een duidelijke recensie en de titel knalt er gelijk in: slank in 12 weken! Dat belooft wat en motiveert! Ik ben dus erg benieuwd, want ik mag na ziekte en verandering van hormonen wel wat kilootjes kwijtraken.

  Antwoord
 45. Bea

  Wat een mooie winactie en duidelijke recensie. Ik loot heel graag mee.

  Antwoord
 46. Margo

  De ondertitel knalt er gelijk in: slank in 12 dagen. Daar word ik heel erg blij van en ook nieuwsgierig. Gaat dit me lukken? Want ook ik wil wat kilootjes kwijt na ziekte en hormoonverandering. Hopelijk passen mijn broeken dan weer en zit ik beter en strakker in mijn vel.

  Antwoord
 47. Arianne

  Whoopsydaisy! Move on the Lovehandles on my hips en rump! Hard working..than welcome lovely body! Dit hoop ik te bereiken met het boek. Een goede zet in de juiste richting is wat ik nodig heb.

  Antwoord
 48. marijksels

  Wat een fijne, duidelijke en eerlijke review! Daar hebben we echt wat aan en mn enthousiasme is weer aangewakkerd…ik wil dit ook 😉

  Dus ja..ik doe heel graag mee!

  Antwoord
 49. Anita te Gussinklo

  Dit boek spreekt me aan.
  Ik wil ook graag een killerbody!

  Antwoord
 50. Anna

  Jaaaa I want that killerbody..!

  Antwoord
 51. Kim Stolk

  Fase 1 (afvallen) gaat nu prima maar fase 2 is een killer body
  kom maar op met dat boek 🙂

  Antwoord
 52. Anneliese de Waal

  Ik heb veel over dit boek gehoord, ben er erg benieuwd naar, zou het graag uit willen proberen, een mooie body is nooit weg !! 🙂

  Groetjes van,
  Anneliese

  Antwoord
 53. Hanane Oulhaizoum

  Wauw. Dus er is toch nog hoop voor me. Ik ben er helemaal klaar voor.

  Antwoord
 54. Dino

  Dit lijkt mij geweldig om te doen, wat een uitdaging voor mij 🙂

  Antwoord
 55. Madelon

  Ik ben nu wel heel benieuwd geworden naar het boek, dus ik maak graag kans!

  Antwoord
 56. Inge Riemer

  ik vind het zo lastig de laatste tijd om te gaan sporten en gezond te eten…het boek zou een mooi zetje kunnen zijn ?

  Antwoord
 57. CJM de Kok

  Staat al tijdje op mijn verlanglijstje dit boek en heel benieuwd wat het voor mijn eigen lichaam kan doen! Gedeeld op facebook

  Antwoord
 58. Luana

  Ik ben vooral heel nieuwsgierig naar het boek. Of het daadwerkelijk iets voor mij zou zijn? Daar wil ik wel achter komen. Ik moet er wel bij zeggen dat ik gestopt ben met haar volgen op Instagram, omdat ik niet altijd happy word van ‘pronk lichamen’.

  Antwoord
 59. Suus Gro

  Veel goede verhalen gehoord over dit boek. Het heeft mij nieuwsgierig gemaakt. Fajah is ook nog een een super leuke vrouw. Ik doe graag mee.

  Antwoord
 60. Maartje

  Pffff…ik wil ook zó graag een killerbody…maar het lukt mij niet alleen!!! Misschien samen met dit geweldige boek?????

  Antwoord
 61. Daniel

  Ik doe dit inmiddels 3 weken en ik ben 8 kg inmiddels afgevallen.

  Bijna alles klopt in dit boekje.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Motivational Monday – Review Killerbody – Kitchen King - […] Dit artikel is niet zelfgeschreven! Dit is van Eat.Pure.Love. afgehaald. Bron: https://www.eatpurelove.nl/blogs/boeken/review-killerbody-dieet-van-fajah-lourens/ […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This