Sinaasappel etherische olie

Mirjam Blanken

16 november 2015


Ik associeer sinaasappelen vooral met de herfst en de winter. Dit zal waarschijnlijk komen omdat we vroeger vooral sinaasappelen aten in deze jaargetijden: voor extra vitamine C. Ik ben niet heel dol op het eten van sinaasappelen. De structuur ervan vind ik niet erg prettig, maar de smaak van sinaasappel vind ik heerlijk. Ik ben dan ook bijzonder blij met sinaasappel etherische olie!

Sinaasappel

Oorspronkelijk komt de sinaasappel uit China en India. De boom wordt tot 6 meter hoog. Pas in de 12e eeuw bereikt de sinaasappel Europa en deze wordt tegenwoordig verbouwd in het Middellandse Zeegebied. Ook Noord Amerika heeft een goed klimaat voor de verbouw van sinaasappelbomen.

Sinaasappel

In vroeger dagen werden sinaasappelen “Gouden appels” genoemd en waren ze het symbool voor onschuld en vruchtbaarheid.

Kies voor kwaliteit

De etherische olie wordt gemaakt uit de schil en is koudgeperst. Het is belangrijk om een etherische olie te gebruiken van 100% EKO-kwaliteit, zodat de olie geen bestrijdingsmiddelen bevat (dit geldt uiteraard voor álle etherische oliën die je wil gebruiken!). Voor 1 liter zijn ongeveer 200 kilo rijpe sinaasappelschillen nodig.

De werking

Sinaasappel etherische olie heeft antiseptische en schimmelbestrijdende eigenschappen. De olie werkt emotioneel balancerend. Sinaasappel etherische olie ondersteunt tevens de spijsvertering, de circulatie en het immuunsysteem. Ook de huid kan er veel baat bij hebben. Je kunt hierbij denken aan kloven, rimpels en de zogenaamde sinaasappelhuid. Sinaasappel etherische olie kan helpen bij de regeneratie van huidcellen.

Als je de olie koud vernevelt heeft het een opwekkende werking; ik vind het een blije geur. Je kunt de olie goed gebruiken bij somberheid, depressie en nervositeit door haar ontspannende werking. Ook bij koorts, griep en verkoudheid is Sinaasappel etherische olie een fijne olie om te vernevelen.

Je kunt je huid ondersteunen door Sinaasappel etherische olie te verwerken in je (zelfgemaakte) crèmes en lotions.
Omdat ik geen geraffineerde suikers meer consumeer, voeg ik graag een aantal druppels toe aan een glas drinkwater. Niet alleen voor een lekker smaakje, maar ook om mijn spijsvertering te helpen.

Let op!

Sinaasappel etherische olie is fotosensitief. Fotosensitieve oliën versterken de werking van de zon. Aangeraden wordt om na het aanbrengen op de huid 24 tot 48 uur uit de zon te blijven of ze aan te brengen daar waar de zon niet schijnt.

Sinaasappel etherische olie kan de huid irriteren. Wees hier alert op en verdun met een dragerolie (olijf-, kokos, sesamolie, enzovoort).
Gebruik geen plastic als je etherische olie verwerkt. Sommige etherische oliën tasten plastic aan. Hierdoor komen er gifstoffen vrij.

Liefs Hermien
www.oliefans.nl

Disclaimer: Deze gegevens zijn uitsluitend bedoeld ter algemene informatie. De omschrijvingen met betrekking tot het gebruik en de werking van de etherische oliën vervangen niet de reguliere behandeling, medicatie of diagnose van een arts. Raadpleeg uw huisarts voor een medische behandeling. Bovenstaande gegevens zijn mijn eigen mening en niet die van een specifiek bedrijf of andere organisatie. Schrijver van dit blog kan niet verantwoordelijk gesteld worden bij foutief gebruik.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This