Met deze 7 simpele tips eet je morgen al gezonder!

Met deze 7 simpele tips eet je morgen al gezonder!

Mirjam Blanken

26 januari 2024


Ik eet ook oreo’s!

In mei plaatste ik een artikeltje over het glutenvrije assortiment van Albert Heijn. Yup, met een glutenvrije oreo in mijn hand, die vrij snel na de foto ook in mijn mond verdween. Het merendeel van jullie drukte massaal op vind ik leuk. Want oreo’s zijn van chocolade en dus lekker. Ik kreeg echter ook het commentaar dat deze post gesponsord zou zijn. Uh, nope! Als dat zo is zet ik het er netjes bij. Ook waren er oplettende mensen die mij haarfijn wisten te vertellen dat deze koekjes boordevol suiker en andere troep zitten en dus helemaal niet gezond zijn. Gevalletje: thanks for the reminder. Ik heb het netjes bij 2 koekjes gehouden en toen dook ik achter mijn laptop om voor zoonlief zijn verjaardag een heuse suikerbom taart met glutenvrije oreo’s te maken.

Gezond eten bestaat niet?

De meningen over gezond eten zijn op zijn zachtst gezegd nogal divers. Is fruit gezond? En is een oreo koekje met suiker echt zo’n aanslag op je gezondheid? Zo is fruit echt wel gezond, maar een eenzijdig dieet van bananen zou ik echt niet aanraden. Een sinaasappel eten is ook weer gezonder dan een glas verse sinaasappelsap van maar liefst 4 uitgeperste sinaasappels. En het feit dat jouw buurvrouw iedere dag een pak oreo’s eet zonder aan te komen valt niet in de categorie wetenschappelijk bewijs, maar heeft meer te maken met het feit dat suiker in combinatie met vet en zout een hoge dooreetfactor heeft. En wie weet eet jouw buurvrouw naast dat pak koekjes wel helemaal niets anders en hangt ze aan elkaar van de stresshormonen… Een van de eerste tips die ik je dus mee wil geven is om voeding niet over 1 kam te scheren maar te kijken naar ’the big picture’.

En gelukkig zijn er naast de verschillende meningen en hypes rondom gezonde voeding ook flink wat gemene delers en deze deel ik hieronder met jullie. Want een beetje nuance mag wel toch? Geen gedoe met dure ingrediënten en exotische producten, want met deze tips kun je morgen gewoon naar jouw favoriete supermarkt. En hebben ze iets niet? Kijk dan eens of je online boodschappen kunt bestellen, vaak is het online assortiment een stuk groter.

Met deze 7 simpele tips eet je morgen al gezonder!

Met deze 7 simpele tips eet je morgen al gezonder!

Tip 1: Eet alle kleuren van de regenboog!

Groente in de hoofdrol.

varieer met groente. Met dagelijks sperziebonen ga je de race niet winnen. Ik wok graag groenten, veel bij elkaar, …

Eet alle kleuren van de regenboog

Groente (en fruit) hebben geen hoge dooreetfactoor. Verzadigd.

Tip 2: Variatie is de sleutel tot succes

Mijn stelregels is eigenlijk: als je iets iedere dag van de week eet is dat een gewoonte. Daarom probeer ik zoveel mogelijk variatie aan te brengen in mijn eetpatroon.

jfkhsd

Tip 3: Kies voor vers, puur, eerlijk en biologisch, onbewerkt (zie map nv)

voordelen minder vlees eten, meer groente

Vers

Puur

Onbewerkt

Tip 4: Drink more water!

En heb je tip 1 onder de knie? In groenten en fruit zit natuurlijk ook vocht. Overdrijven is ook een vak. Teveel water is namelijk ook niet goed.

Formule toevoegen.

Maar: op warme dagen, tijdens een bezoekje aan de sauna of na een flinke workout waarbij je geweten hebt drink je natuurlijk meer.

Tip 5: Eet niet teveel

fdskhj

80-20 regel erin verwerken, goed uitleggen wat dit inhoudt. Cheatday is flauwekul.

Tip 6: waarom eet je eigenlijk?

emotie eten, verveling, boosheid, verdriet…

verschillende redenen waarom je eet: gewoonte eten. check bar

Tip 7: Koolhydraten en suikers zijn niet eng!

fjhkds

hfjkds

And remember: relax! Ga vooral niet krampachtig jezelf in allerlei bochten wringen om iedere dag aan die hoeveelheid groente te komen of als een malle calorieën tellen en suikers mijden. Stress is namelijk stiekem nog ongezonder dan die diepvriespizza in de oven schuiven.

Health is wealth!

Heb jij nog een goede tips die jou heeft geholpen gezonder te gaan eten? Sharing is caring! Deel jouw tip vooral in de reacties onderaan deze blog.

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Afbeelding: Shutterstock

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This