Voel je mooier, gezonder en fitter!

Voel je mooier, gezonder en fitter!

Mirjam Blanken

15 augustus 2016


Voel je mooier, gezonder en fitter!

Voel je mooier, gezonder en fitter! Bij een gezonde levensstijl hoort ook gezond eten. Natuurlijk heeft iedereen zo z’n momenten dat dat even niet lukt (denk chocolade), maar als je basis gezond is ben je heel goed bezig. Wat is dan gezond? Ik denk dat het het belangrijkste is om naar je eigen lichaam te luisteren. Ieder lichaam is uniek en reageert weer anders op bepaalde voedingsstoffen.

Balans en luisteren naar je lichaam

Afhankelijk van je lichaam eet je meer of minder van het één en ander. De mate waarin je bepaalde voedingsmiddelen eet is uiteraard ook van belang. Wanneer je hele zakken noten opeet is het gezonde er wel vanaf. Noten bevatten immers veel vetten. Deze zijn gezond, maar wel met mate. Net als fruit eigenlijk. Heerlijk en gezond, maar ze bevatten wel (natuurlijke) fruitsuikers en met teveel suiker moet je weer oppassen. Wanneer je goed naar je lichaam luistert en gaat begrijpen wat ze wil wordt het steeds makkelijker.

Heeft ze energie nodig? -> Eten

Heeft ze vocht nodig? -> Drinken

Heeft ze rust nodig? -> Slapen/ontspannen

Heeft ze beweging nodig? -> Sporten

Voel je mooier, gezonder en fitter!

Een gezonde basis is een gevarieerd voedingspatroon met als basis groenten, fruit, noten, zaden en pitten en dierlijke producten zoals (vette) vis, vlees en eieren. Kies voor gezonde vetten, voldoende eiwitten en de juiste bron van koolhydraten.

Moeilijke momenten

In tijden van hectiek en drukte willen we nog weleens de signalen door elkaar halen. We hebben enorm behoefte aan iets zoets en grijpen al snel naar snacks boordevol suiker. Maar eigenlijk zijn we gewoon ontzettend moe en kunnen we beter even gaan slapen. Of je hebt heel erg zin om iets te eten, maar eigenlijk heb je dorst. Drink eerst een glas water en kijk of je nog steeds honger hebt.

Daarnaast is het natuurlijk lastig als je emoties of hormonen op gaan spelen, dan is het moeilijk om het echte snaaien te weerstaan voor de meesten. Zorg je dat je in de basis gezond eet, gun jezelf dan ook gewoon af en toe wat lekkers en voel je daar niet schuldig over. Geniet ervan!

Heb je deze momenten erg vaak, probeer je dan te herinneren hoe je je de vorige keer voelde toen je het hebt gegeten of vraag iemand om je daar aan te herinneren als je even niet zo sterk bent. Of ga in die gevallen gewoon even iets anders doen, zoals een stukje wandelen. Grote kans dat je daarna alweer vergeten bent dat je trek had.

Het grappige is dat hoe gezonder je eet, hoe minder behoefte je hebt aan alle zoetigheid, vettigheid en fabrieksvoedsel. Dus even volhouden en doorzetten en het wordt vanzelf makkelijker. Het mooiste is dat je je ook veel beter gaat voelen: mooier, fitter, gezonder en energieker. Wie wil dat nou niet?

Peachy perfect smoothie

Ik ben gek op smoothies. Vooral als het weer warmer wordt is er niets heerlijker dan te ontbijten met een smoothie in het ochtendzonnetje. Hieronder eentje met wilde perziken en bramen uit eigen tuin. Probeer het maar en laat me weten wat jij er van vindt.

Wat heb je nodig?

  • 4 wilde perziken
  • handje bramen
  • kiwi gold
  • 250 ml Griekse yoghurt (of plantaardige yoghurt)

Zo ga je te werk

  1. Was en snijd de perziken en de kiwi in stukjes en doe ze in de blender.
  2. Voeg de bramen en de Griekse yoghurt toe.
  3. Even mixen en hij is Peachy Perfect!

Enjoy!

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

Last van brandend maagzuur? Bye, bye Rennies!

Last van brandend maagzuur? Bye, bye Rennies!

Maagzuurremmers remmen de productie van maagzuur en geven hierdoor tijdelijk verlichting. Gevalletje: klinkt als een oplossing, maar is het niet. Het probleem bij zuurbranden is namelijk bijna nooit te veel maagzuur, maar juist een tekort aan maagzuur.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This