Yoni – Chemicals are not for pussies!

Yoni - Chemicals are not for pussies

Mirjam Blanken

20 mei 2017


Think about it!

Het is vanzelfsprekend dat je op verpakkingen van voedsel, huidverzorging, cosmetica en kledinglabels kunt lezen waar een product van gemaakt is. Gek genoeg geldt dit niet voor tampons, maandverband en inlegkruisjes. Intieme producten die wij vrouwen toch maandelijks gebruiken voor een van de meest gevoelige delen van ons lichaam. Maar wist jij dat er ook tampons bestaan van 100% biologisch katoen. Meet Yoni!

And talk about it!

Wist je dat ruim 19% van de Nederlandse meisjes voor hun eerste ongesteldheid nog nooit informatie heeft gehad over ongesteld zijn? De dag van mijn eerste menstruatie ging ik paardrijden ( I know… bevlieging) en ik kan je vertellen dat dit niet handig is met een half ingebrachte tampon. Erg eigenlijk, dat er vandaag de dag nog steeds zo’n taboe ligt op menstrueren. Omdat het aanstaande zondag 28 mei, Menstrual Hygiene Day is, heeft Yoni het gratis My First Yoni boekje gelanceerd. Hierin vind je alles wat jij had willen weten voordat je voor het eerst ongesteld werd. Handig! Op deze manier zijn alle meisjes in Nederland voortaan goed op de hoogte!

Je kunt het boekje hier gratis downloaden!

The story behind Yoni

Yoni - Chemicals are not for pussies!

Wendelien Hebly & Mariah Mansvelt Beck

Mariah Mansvelt Beck werd op 30-jarige leeftijd geconfronteerd met een voorstadium van baarmoederhalskanker. Op haar zoektocht naar manieren om haar gezondheid te ondersteunen kwam zij bij een specialist terecht die haar adviseerde om over te stappen op tampons en maandverband van biologisch katoen. Dit advies zette Mariah aan om onderzoek te doen naar haar vertrouwde producten. Wat bleek? Geen van de bedrijven die zij aansprak konden of wilden haar een ingrediëntenlijst verschaffen. Samen met haar partner in crime Wendelien Hebly besloot ze dit tot op de bodem uit te zoeken.

Chemicals are not for pussies!

De uitkomst van hun onderzoek was schrikbarend! De reguliere producten kunnen schadelijke chemicaliën, bleekmiddelen en synthetische stoffen bevatten. En dit terwijl  de vagina een van de meest kwetsbare en absorberende delen van het vrouwelijk lichaam is! De twee dames besloten een alternatief product op de markt te brengen. In 2013 deelden Mariah en Wendelien hun bevindingen tijdens TEDxAmsterdamWomen. Naast awarness creëren willen zij ook de drempel verlagen door een toegankelijk alternatief op de markt te brengen. Inmiddels is Yoni in verschillende duurzame webshops te verkrijgen, maar ook de betere drogist verkoopt Yoni.

Yoni - Chemicals are not for pussies

No more toxics!

Yoni betekent in het Sanskriet ‘bron van het leven’, maar letterlijk vertaald ook vagina. De tampons, maandverbanden en inlegkruisjes zijn gemaakt van biologisch katoen (en dus vrij van bestrijdingsmiddelen), zijn chloorvrij gebleekt en bevatten geen sporen van plastics of andere synthetische stoffen. Daarnaast zijn de Yoni producten biologisch afbreekbaar en dus vriendelijker voor het milieu.

 • geen superabsorberende chemicaliën
 • nooit gebleekt met chloor
 • vrij van parfum
 • hypoallergeen
 • ademend
 • afbreekbaar
 • ultra dun
 • 100% gecertificeerd biologisch katoen
 • verpakking gemaakt van bio-plastic van maizena

What’s between your legs?

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

19 Reacties

 1. Yvette

  Wat fantastisch om deze producten steeds vaker voorbij te zien komen! Het is inderdaad bizar als je bedenkt wat voor vreemde stofjes we zomaar dichtbij (of zelfs in) onze intieme delen laten komen…. Al heb ik op dit moment niet zoveel aan het pakket, aangezien ik 28 weken zwanger ben ;-), er komt een moment dat ik dit soort producten weer nodig ga hebben en ik zou dan graag de doosjes van Yoni klaar hebben staan!!

  Antwoord
 2. nicole

  Wauw!
  Super dat jullie dit doen!
  Gelukkig wordt er steeds meer bekend over voeding( of voed zooi!) en komen er steeds meer mensen die anderen bewustmaken EN met andere opties komen! Ook dit is weer oets geweldigs en eigenlijk belachelijk dat we niet weten hoe het preciea wordt gemaakt en waarvan!
  Top initiatief meiden!

  Antwoord
 3. Bekka-Lientje

  Hihi?

  Ik vind dit wel Zo geweldig ik had het van de week nog over met mijn ‘man en daar is tie dan’……..bio maandverband.???..!!!?????

  Vriendelijke groet Bekka-Lientje

  Antwoord
 4. Monique

  Ik heb ze nog niet in de winkels gezien dus ik zou zo’n pakket graag winnen. Ook voor mijn dochter zodat zij gelijk goed kan beginnen als ze ongesteld wordt. Ze heeft geen prik tegen baarmoederhalskanker genomen en dan past een pakket yoni daar mooi bij!! Nooit geweten dat er zoveel fout spul in normaal (hoezo normaal?tis niet normaal;-) maandverband zit.

  Antwoord
 5. Melissa Wijnstra

  Voor mijn… ?

  Antwoord
 6. Natas

  Wauw, hoewel het eind in zicht is (45 dus langste tijd qua menstruaties gehad yes!) zou ik de laatste jaren graag beter voor mezelf en mn omgeving willen zorgen. Nooit gerealiseerd helaas!

  Antwoord
 7. Willanda

  Wat een gave actie! Ik heb me nooit gerealiseerd hoeveel rotzooi we ook maandelijks gebruiken. Ik ga dit bericht zeker delen en zodra ik iets nodig heb, zeker Yoni gebruiken!!

  Antwoord
 8. Danielle

  Ik ben al zo goed met een healthy en natural lifestyle bezig voor mn binnen en mn buitenkant, en mn in mn maandelijkse periode is mijn pussy niet voor de poes… maar met een pakket van yoni dan zeker toch wel 😉

  Antwoord
 9. Marieke

  Nu ik daadwerkelijk mamma ben, wordt ik mij nog bewuster van het leven om mij heen!
  Ik zou het pakket goed kunnen gebruiken wanneer ik weer voor het eerst ongesteld wordt na mijn zwangerschap en bevalling. Daarbij spreekt het mij aan dat het zonder chemicaliën is!!

  Antwoord
 10. Peggy

  Super dat er ook aan onze intieme delen wordt gedacht met de tegenwoordige healthy lifestyle’s …. Top

  Antwoord
 11. Stephanie Kroon

  Yes heel graag kan heel slecht tegen gewoon maandverband en tampons dus ben benieuwd of dit wat is!

  Antwoord
 12. carmen

  4 jaar geleden deed ik mee aan onderzoek voor baarmoederhalskanker en de uitslag was niet goed…gelukkig na een een aantal behandelingen en controles is alles nu weer rustig. Maar aangezien ik elke dag inlegkruisje gebruik en dat al jaren ben ik toch een beetje geschrokken van jullie onderzoek. Maar wel weer heel erg blij dat er nu iets op de markt is wat niet schadelijk is! Ik zou heel graag een pakket willen winnen of anders graag willen weten waar ik deze producten zou kunnen kopen! Vriendelijke Groet Carmen

  Antwoord
 13. Jolanda

  Ik zou graag dit pakketje willen uitproberen 😀 Ben onlangs weer gaan menstrueren na 29 mnd. En opzoek naar een alternatief voor “gewoon” maandverband! 😉

  Antwoord
 14. Saskia

  Ik vind Yoni een enorm goed initiatief. Ik had er nooit bij stil gestaan dat er zoveel schadelijke producten in maandverband en tampons zitten. beetje jammer dat niemand je daar over informeert. Tot nu dan 🙂 Gaan we delen.

  Antwoord
 15. Linda

  Mariah was mijn yogalerares tijdens een yogaretraite in Italie twee jaar geleden. Ze vertelde toen al dat ze samen met Wendelien bezig was met Yoni. Ook ik stond er nooit bij stil wat in tampons en maandverband zat. Wel vermeed ik de producten met geuren, want die leken me synthetisch. Zelf heb ik jarenlang een afwijkende PAP-uitslag gehad, totdat ik uiteindelijk een behandeling onderging bij de gynaecoloog.

  Toen Mariah me vertelde over de pesticiden in de reguliere producten, ben ik overgestapt op biologisch katoenen tampons en verband. Sinds Yoni in de markt is, bestel ik Yoni online – ik ben er zeer tevreden over en kan het iedere meid en vrouw aanraden.

  Antwoord
 16. Susanne

  DE stap na gezonde en bewuste voeding is toch wel bewuste verzorging. Ik ken dit merk nog helemaal niet, maar zou er erg graag kennis mee willen maken! 10 jaar geleden kon ik een willekeurig merk gebruiken, tegenwoordig hebben ze van die vreselijke parfum (o nee, neutralisers…) die ze er ook nog eens in stoppen en waar ik niet goed tegen kan. Dus hopelijk is dit de oplossing!

  Antwoord
 17. Hannah

  Ik denk dat mijn onderkantje veel lekkerder ligt op een toxic free zacht bedje!

  Antwoord
 18. sarah

  Wat fijn dat van elk product er een mooi duurzaam veilig alternatief komt. Wat een super ontwikkeling. Ik zou graag ook overgaan op dit merk om niet alleen biologisch te eten, maar ook echt alles biologisch en gifvrij te hebben. Zou super zijn! Liefs, Sarah

  Antwoord
 19. Remco

  Voor mijn lieve vriendinnetje zou ik dit pakket willen winnen want ik zie alleen maar always pakken in de badkamer staan en dat is dus niet zo best!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This