Zo ondersteun je jouw lichaam in de herfst


Zo ondersteun je jouw lichaam in de herfst

De herfst is een seizoen met grote veranderingen. Van een zomer vol festivals, zonnen op Ibiza en andere leuke gevulde vakantiedagen keren we nu meer naar binnen. ’s Avonds gaan de kaarsjes weer aan en ploffen we op de bank voor het kijken van onze favoriete televisieserie. In de natuur zie je de bomen langzaam hun bladeren verliezen. In ons lichaam gebeurt hetzelfde: in de herfst mogen we laten gaan wat we niet meer nodig hebben. De dikke darm, het orgaan wat in dit seizoen extra aandacht verdient en je helpt met dingen loslaten, ondersteun je het best door kleine hoeveelheden scherpe smaken aan je voeding toe te voegen. Denk hierbij aan knoflook, gember en boerenkool. Zo ondersteun je jouw lichaam in de herfst!

Zo ondersteun je jouw lichaam in de herfst

Carrot cake oatmeal! Een ontbijtje boordevol vezels. Foto credit: SHEKNOWS.COM

Vezels, vezels en nog eens vezels!

Je dikke darm wordt ook heel blij van vezels. Appels (die worden niet voor niets in dit seizoen geplukt!) en wortels zijn hele goede leveranciers van vezels.

Hierbij 3 tips om deze voeding makkelijk toe te voegen aan je dieet.

1. Fruit een klein beetje sesamolie in de pan en voeg kleingesneden knoflook en gember toe. Even fruiten en daarna boerenkool toevoegen. Eet dit als bijgerecht!

2. Rasp wortel en appel en verwarm dit in je favoriete havermout pap. Wat extra kaneel erbij en jouw carrot cake oatmeal is ready!

3. Maak een pompoensoep en voeg na het pureren wat fijngesneden boerenkool toe, nog even verwarmen (1 minuutje) en hoppa de extra boost is binnen!

Liefs Hanneke
Volg mij op Insta voor meer food, body & mind info!

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *