Healthy aardbeienmousse met avocado en banaan
Wat met avocado en cacaopoeder een heerlijk chocoladetoetje wordt, moet met aardbeien vast ook lukken! Et voilà…de combinatie van zoete aardbeien en de romige avocado is er eentje om te onthouden. Hierbij het recept voor healthy aardbeienmousse met avocado en banaan!
Is jouw avocado wel eetrijp?
Looks can be deceiving! Sta je met je mooie groene avocado in de keuken… blijkt je avocado van binnen bruine plekken te hebben of te hard om meteen op te kunnen eten. De oplossing? Check in de supermarkt alvast de rijpheid door het pitje aan de bovenkant van de avocado te verwijderen. Is de kleur eronder helder, dus ‘avocado kleurig’? Dan is je avocado goed rijp. Is de holte lichtbruin? Dan zal de avocado waarschijnlijk overrijp zijn en kun je hem beter laten liggen. We willen tenslotte een mooie, groene en zachte avocado toch?
6 Redenen om meer avocado’s te eten
Wat heb je nodig?
voor 2 personen
blikje kokosmelk van 400 ml* (slagroom van kokosmelk)
2 rijpe bananen
25 gr dadels zonder pit
1 avocado
1 tl vanillepoeder
200 gr aardbeien
*Ik heb standaard een blikje kokosmelk ondersteboven in de koelkast staan. De room wordt hierdoor hard en kun je er gemakkelijk uitscheppen. Deze kokosroom gebruik je in dit recept. Het ‘kokoswater’ wat overblijft kun je gebruiken in een lekkere smoothie!
blender
Zo ga je te werk
- Verwijder eventuele pitten uit de dadels.
- Snijd de avocado doormidden en lepel het vruchtvlees eruit.
- Doe alle ingrediënten in je blender en blend tot een gladde massa. Houd een paar aardbeien achter voor de garnering.
- Verdeel je aardbeientoetje over 2 schaaltjes.
- Laat het toetje nog een uurtje opstijven in de koelkast.
Tip! Je kunt dit toetje natuurlijk ook als ontbijtje eten. Een ideale foodprep. Je maakt het dan de avond van te voren klaar en zet het afgedekt een nachtje in de koelkast.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’