Healthy homemade granola
Niets fijner dan snel en simpel iets zelf maken in plaats van de vaak dure, geraffineerde suiker bevattende supermarktvariant kopen. Nog een plus: dit recept is naar smaak aan te passen. Houd je van noten of toch meer van gedroogde vruchten? No problemo, je maakt gewoon je eigen healthy homemade granola. En kies je voor biologische ingrediënten? Dan ben je helemaal goed bezig!
Psst…deze glutenvrije chocolade granola is ook lekker!
Wat heb je nodig?
150 gram havermout
3-4 el vloeibare honing of ahornsiroop
3-4 el kokosolie
3 el kokosrasp
100 gram ongezouten, ongebrande noten
2 el zonnebloempitten en/of pompoenpitten
75 gram gedroogde vruchten
3-4 el gepofte quinoa
2-3 el hennepzaad
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed je bakplaat met aluminiumfolie of bakpapier.
- Het kokosvet moet vloeibaar zijn, de beste manier is even au bain marie verwarmen.
- Meng de havermout met de kokosrasp, noten, pitten, gedroogde vruchten, gepofte quinoa en hennepzaad.
- Vervolgens giet je de kokosolie erover heen en roer je het goed door.
- Tenslotte giet je de honing erop en weer meng je de boel goed door.
- Verdeel het mengsel over de bakplaat en zet het 5-10 minuten in de oven.
- Wanneer je granola een goudbruine kleur heeft is het klaar.
Enjoy!
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’
0 reacties