Hoe weet je of je intuïtie spreekt of je mind?
Dit is één van de meest gestelde vragen over intuïtie. Het antwoord ligt trouwens al min of meer in de vraag. Want deze vraag komt voort uit jouw gedachten. Het is simpelweg je mind die een antwoord wil op wat intuïtie is. Je mind wil graag verklaren, duiden, begrijpen, definiëren en analyseren om het te kunnen plaatsen en het in een hokje te kunnen zetten.
Is hokjes denken wel zo handig?
Zijn de mooiste dingen in het leven wel in een hokje te plaatsen? Probeer de liefde maar eens te definiëren of vrijheid. Dat gaat niet. Is het wel zo handig en leuk om alles te willen weten? Of kost dat alleen maar energie? Wat als je de nieuwsgierigheid die je als kind weer in je leven kunt brengen en het leven veel meer kunt zien als een avontuur of ontdekkingsreis? Waarom zo serieus?
Gelukkig zijn: zo helpt jouw intuïtie hierbij!
Hoe herken je jouw intuïtie?
Je intuïtie nodigt je altijd uit om meer te spelen met het leven. Want dat maakt het leven zoveel leuker. Maar hoe herken je jouw intuïtie? Naast de manier waarop de informatie binnenkomt, laat je het jou ook de mogelijkheden zien in plaats van de beperkingen. En daar komt nog bij dat intuïtie ook iets ongrijpbaars is en vaak meer iets is wat je aanvoelt.
1. De manier waarop het binnenkomt
Je intuïtie is meestal een plotselinge ingeving. Een idee dat je zomaar krijgt of binnenvalt. Zonder dat je erover nadacht of er heel hard mee bezig was. Als je iets heel graag wil weten en heel hardnekkig zoekt naar een antwoord, dan komt het antwoord vaak uit je hoofd.
Bijvoorbeeld wil ik in deze baan blijven? Als het niet goed voelt dan weet je het antwoord al. Dan blijf je soms de vraag stellen omdat je een ander antwoord wil horen. Je wil het antwoord stiekem nog niet horen of de keuze maken. Daardoor krijg je antwoord vanuit je hoofd. Je zegt dat je twijfelt.
Maar meestal weet je het antwoord al lang, alleen ben je nog niet toe aan de stap. En dat is ok. Maar dan gebruik je jouw intuïtie op de verkeerde manier. Want je wil dat het een antwoord gaat geven dan het al gegeven en dat doet het niet. Dan neemt je hoofd het over en gaat het je alle redenen geven waarom je het vooral niet moet doen.
- Je intuïtie is meestal een plotselinge ingeving.
- Zonder dat je erover nadacht of er heel hard mee bezig was weet je ineens het antwoord op jouw vraag.
2. Beperking versus mogelijkheden
Je intuïtie wijst je altijd de weg en de richting van wie je echt bent. Het laat je weten wat wel en niet past of niet waar is voor jou. Het zal je overigens nooit dwingen een bepaalde richting in te gaan. Het is meer een uitnodiging. Het laat je via subtiele gevoelens weten of je iets wil doen ja of nee, of iets goed voelt ja of nee.
Maar als je heel lang niet luistert en je intuïtie negeert, dan kan het zijn dat je minder fijn voelt. Dat heeft niet zozeer met je intuïtie te maken. Maar meer omdat je tegen je eigen natuur in blijft kiezen. Dat voelt op de lange termijn nooit goed. Dan laat je dus ook je hoofd steeds meer domineren.
Zo geef je ruimte (zonder dat het ooit bedoeld was overigens) aan meer negatieve gevoelens en gedachtes. Als je die zwaarder laat wegen dan je mogelijkheden dan gaat het letterlijk op je drukken en ga jij je minder goed voelen. Dit kost je ook bergen energie. Want je bent eigenlijk in gevecht met jezelf.
- Jouw intuïtie laat je via subtiele gevoelens weten of je iets echt wilt doen en of iets goed voelt.
- De stem van je gevoel en intuïtie is overigens niet de stem van je emoties. Emoties zoals boosheid, verdriet of kortdurende gevoelens van blijheid is niet altijd je intuïtie.
3. De taal van je intuïtie is niet altijd in woorden
Je herkent je intuïtie ook aan de manier waarop de informatie binnenkomt. Dat is niet altijd in woorden. Soms is het meer iets wat je merkt. Via de zintuigen bijvoorbeeld. Als je met een collega praat en die vertelt en je voelt dat het niet waar is, dan krijg je die informatie via je intuïtie binnen.
Of als je promotie wil maken dan kan het zijn dat je mind zegt dat je er nog niet klaar voor bent, dat voelt niet goed als je zo’n gedachte hebt. Dat komt omdat die gedachte niet waar is en ook dat gevoel komt via je intuïtie. Die laat je weten dat die gedachte niet klopt en niet in lijn is met je innerlijke waarheid. Zo zal je intuïtie je altijd helpen- en altijd bij je blijven- een heel leven lang om je te herinneren aan wie je echt bent. En is dat niet schitterend?
- Je herkent je intuïtie ook aan de manier waarop de informatie binnenkomt. Dat is niet altijd in woorden, vaak is het meer iets wat je aanvoelt.
- Je intuïtie zal jou altijd helpen en herinnert je elke dag opnieuw om te zijn wie je echt bent.
Intuïtie voor dummies: wat is intuïtie eigenlijk?
Listen to your intuition. It never lies.
Liefs Maria
www.methode-eigen.nl
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest
0 reacties