Gezonde homemade granola uit de wok
Homemade granola is the best! En wist je dat je jouw portie zelfgemaakte granola in een handomdraai klaar kunt maken? Dit recept is trouwens een beetje uit nood geboren. Ik had namelijk nog maar een klein restje havervlokken en een flinke batch granola uit de oven maken was dit keer geen optie. De oplossing? Homemade granola uit de wok! Ideaal om eventuele restjes op te maken en ook nog eens erg lekker. Dit granola recept pas je dan ook easy peasy naar je eigen smaak aan. Geen amandelen in huis? Dan gebruik je bijvoorbeeld hazelnoten. En ben je dol op kokosvlokken? Dan gebruik je gewoon wat meer. Feel free to make it your own!
Ook lekker: glutenvrije chocolade granola met havermout!
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
1 el kokosolie
6 el (glutenvrije) havervlokken of havermout
1 el sesamzaad
1 el zonnebloempitten
2 el grof gehakte notenmix (ik gebruikte amandelen, pecannoten en cashewnoten)
1 el kokosvlokken
1 el ahornsiroop
1 tl vanille-extract
een snufje kaneel
een snufje zout
wok
Zo ga je te werk
- Verhit de wok en voeg vervolgens de kokosolie toe.
- Doe de havervlokken in de wok en bak deze een paar minuten op middelhoog vuur. Schep de havervlokken onder het bakken voortdurend om, om aanbranden te voorkomen.
- Voeg nu de amandelen, het lijnzaad, de pompoenpitten en de kokosvlokken toe. Hussel even goed en bak ook dit een paar minuutjes mee.
- Voeg de ahornsiroop, het vanille-extract samen met een snufje kaneel en zout toe.
- Meng de granola nog even goed door elkaar. Roerbak totdat je een knapperige granola hebt.
- Laat de granola even afkoelen.
Heb je een portie over? Bewaar deze dan in een goed afgesloten pot.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties