Homemade Hummus | Ode aan de kikkererwt
Hier het bewijs dat alledaagse, betaalbare producten bijzonder gezond kunnen zijn. Meet the kikkererwt! En echt, ik had ze tot twee maanden geleden nog nooit gegeten. Beetje stoffig imago vrees ik. Bovendien, als ik zo’n pot zag staan wist ik echt niet hoe ik dat moest bereiden.
Inmiddels is de eerste homemade hummus een feit en verwerk ik ze inmiddels ook door andere gerechten. Kikkererwten zijn een bron van vezels, proteïnen, vitamine E, zink, ijzer, en zelfs een van de meest eiwitrijke peulvruchten.
Hummus met kerrie en kurkuma
Wat heb je nodig?
1 pot biologische kikkererwten (je kunt ook de gedroogde variant kopen, laat ze dan een nachtje wellen en kook ze de volgende dag)
het sap van een kleine citroen
snufje kerriepoeder
theelepeltje kurkuma
theelepeltje komijnpoeder
eetlepel tahin (sesampasta)
snufje Himalaya zout
witte peper
teentje knoflook
flink wat olijfolie
Hoe maak je het?
Alle ingrediënten goed mengen in de keukenmachine totdat het een gladde substantie wordt. Hier is flink wat olie voor nodig.
Qua smaak kun je het natuurlijk zelf aanpassen. Rood pepertje erdoor, meer kurkama, minder knoflook… Mogelijkheden genoeg! Erg lekker op een rijstwafel met wat avocado of als een dip.
0 reacties
Trackbacks/Pingbacks