Honing mosterd spruitjes
Spruitjes. Ieks! Deze wintergroente heeft niet echt een ‘lekkere’ reputatie. Naast de bittere smaak van spruitjes ruikt je huis tijdens het koken ook niet bepaald lekker. In mijn jonge jaren stonden spruitjes geregeld op het menu. Deze groene rakkers zijn namelijk erg gezond, ze zijn goedkoop en last but not least zijn ze makkelijk klaar te maken. Om de spruitjes meer smaak te geven, of in mijn geval als kind de smaak te verbloemen, eet ik ze nog steeds graag met appelmoes. Aangezien ik de volwassen leeftijd inmiddels al meerdere keren heb aangetikt werd het weleens tijd voor een volwassen versie van spruitjes. Ik maakte dit lekkere recept: honing mosterd spruitjes!
Het recept voor zelfgemaakte appelmoes vind je hier!
Deze Brusselse spruitjes hebben hun naam te danken aan het feit dat spruitjes in het Belgische Brussel gecultiveerd werden tot de spruitjes die wij nu kennen. Spruitjes groeien aan lange, dikke stelen en deze kleine kooltjes zijn echte wintergroente. En size does matter! In het geval van spruitjes zijn de kleintjes het lekkerst. In dit recept kook ik de spruitjes, maar roerbakken of roosteren is ook erg lekker!
Wat heb je nodig?
- 750 gram spruitjes
- 50 gram roomboter
- 3 theelepels mosterd
- 2 theelepels honing
Zo ga je te werk
- Maak de spruitjes schoon. Verwijder ‘het kontje’ en de buitenste blaadjes.
- Kook de spruiten beetgaar in 5-10 minuten. Giet ze af en laat even uitlekken.
- Verwarm ondertussen de boter in een koekenpan en voeg hieraan de mosterd en de honing toe. Roer dit door elkaar.
- Schep als laatst de spruitjes erdoorheen en verwarm de spruitjes nog eventjes.
Enjoy!
Wat is jouw favoriete recept voor spruitjes?
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties