Hotspot: Het Schaftlokaal in Ulft
Of ik mee wilde op een culinaire ontdekkingstocht door Gelderland. Daar hoefde ik natuurlijk geen seconde over na te denken. Natuurlijk! Tijdens dit blogweekend door ‘mijn provincie’, georganiseerd door Gelderse Streken, ontdekte ik niet alleen heerlijke culinaire hotspots zoals Het Schaftlokaal, maar bezocht ik ook een biologische geitenboerderij, maakte ik mijn eigen wijn en sliep ik in het mooie Bilderberg Hotel in Oosterbeek.
DRU Cultuurfabriek
First up: Het Schaftlokaal in Ulft! Het Schaftlokaal is trouwens onderdeel van de DRU Cultuurfabriek. Deze unieke locatie bevindt zich op het DRU Industriepark en is gevestigd in het gerestaureerde en verbouwde Portiersgebouw van voormalig ijzergieterij DRU. In dit nieuwe cultuurcomplex bevindt zich niet alleen Het Schaftlokaal, maar ook een theaterzaal en een poppodium. De overblijfselen uit het industriële verleden van dit gebouw zijn nog aanwezig. Wat een heerlijke plek om te gaan genieten van een wildproeverij!

Kinderen zijn ook welkom bij Het Schaftlokaal. Naast een fijn speelhoekje, hebben ze ook een speciaal kindermenu. Wel zo fijn!
Oergezellig lang tafelen
En als liefhebber van lekker eten kan ik je vertellen: hier doe je je smaakpapillen een groot plezier. De Achterhoekse koks weten hoe ze de producten uit de streek het beste tot hun recht kunnen laten komen. En vanaf half oktober tot eind januari heeft de Achterhoekse gastronomie weer talloze smakelijke en bijzondere wildgerechten op het menu. Vaak is dit wild afkomstig uit de eigen streek en dat proef je. Met een tafel vol goed gezelschap genoot ik van een heerlijke wildproeverij.
What’s for dinner?

En heb je een speciaal dieet? Dan is dat hier geen probleem. Ik genoot van een voorafje van wildbouillon met glutenvrij brood en geitenboter van boerderij de Brömmels.

En hoe leuk is dit? Ons volgende gerecht was deze wildplank met verschillende soorten wildvleeswaren, waaronder wildpaté met cranberry compote, een heuse wildbitterbal en wildzwijnham.

Een van mijn favorieten! Een rookworstje van wild zwijn met gele wortelpuree, aardappelcrème en groene mosterd.

Gelukkig konden we een beetje uitbuiken tussendoor. Inmiddels zijn we aangekomen bij gang nummero 4. Een zuurkoolstamppotje met zoete aardappel en een stukje buikspek.

Het hoofdgerecht! Hertenbiefstuk met heel veel groenten, waaronder truffelaardappeltjes, spruitjes, gekarameliseerde appel en cantharellen. Zo lekker!

Voor het toetje had ik nog net een plekje over. En dat was maar goed ook. Want dit dessert met vanille-ijs, gekarameliseerde peer en warme walnoten had ik niet willen missen.
Wat een heerlijke plek is Het Schaftlokaal. Een aanrader wat mij betreft! Ga jij na het lezen van dit artikel binnenkort een keer eten bij Het Schaftlokaal? Laat ons dan zeker even weten wat je ervan vond. Dat vinden we leuk!
DRU Cultuurfabriek
Hutteweg 24 Ulft
tel: 0315 – 820 201
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties