Human Rights Tattoo: 1 cm2 van je huid voor de Rechten van de Mens
Lief zijn he?! Dat is zo’n beetje mijn standaard afscheidszin tegen de mensen die ik op mijn beurt lief heb en graag zie. Nu valt dat lief zijn niet per se in de categorie letterlijk lief zijn. Natuurlijk mogen we best wat liever, aardiger en toleranter zijn voor elkaar. Daar komt nog bij dat ik heilig geloof in de wet van wederkerigheid. Iets met: wie goed, goed ontmoet’. Lief komt niets voor niets van het woord liefde en dat is exact mijn punt. Want wanneer je deze liefde naar een hoger niveau tilt en gaat zien als iets universeels, dan kun je met jouw liefde en compassie wel degelijk het verschil maken. En laat dat nu precies zijn waarom een Human Rights Tattoo heel hoog op mijn wishlist stond. Met de nadruk op stond. Want inmiddels staat de letter L op mijn linkerarm getatoeëerd. De reden? Meer aandacht genereren voor de mensenrechten.
Spread love around like confetti!
Het Human Rights Tattoo project
‘All human beings are born free and equal in dignity and rights.’ Dit is de eerste zin van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. In deze verklaring worden de belangrijkste rechten van de mens benoemd. Zoals het recht op leven en vrijheid, het recht op onderwijs, vrijheid van meningsuiting en gelijkheid voor de wet. Human Rights Tattoo wil meer bewustzijn en aandacht genereren voor mensenrechten. Dit doen ze door de volledige tekst van de verklaring, letter voor letter te tatoeëren. Dit komt neer op 6.773 letters. Dit betekent dat er uiteindelijk een groep van 6.773 mensen van over de hele wereld samen de de tekst van de Verklaring van de Rechten van de Mens op hun lichaam getatoeëerd hebben. Kijk, dat is nog eens een mooi verhaal achter een tatoeage!
What better way to connect yourself to the moral principles of humanity than with a small piece of your human skin?
The place to be: ACT.
Aangezien Human Rights Tattoo een wereldwijd project is, is de kans op een tattoo natuurlijk ook meteen minder. Want ik was aanwezig op ACT., het duurzaamheidsfestival van de ASN Bank. En laat daar nu net de mooie mobiele tattoo studio van Human Rights Tattoo neergezet zijn. Tijdens dit festival was er plek voor 40 mensen en deze lucky bastard wist een plekje te bemachtigen. Overigens had ik de letter A gekregen, maar een meisje achter mij wilde graag ruilen, omdat haar naam met een L begon. En laat dat nu net zijn wat Human Rights Tattoo wil vermijden. De associatie met je eigen naam (or worse: die van je ex) is voldoende reden om je letter te ruilen. Maar je begrijpt: ik ben helemaal heppiedepeppie met mijn letter L van liefde!
Want one?
- Next up: Mumbai, India! Staat een Human Rights Tattoo op jouw lijstje, dan zou ik zeker deze pagina in de gaten houden.
- Per event zijn er een beperkt aantal plekken beschikbaar. Gemiddeld worden er per dag zo’n 60 letters gezet. Maar dit is ook afhankelijk van het aantal tattoo artists.
- In principe werken ze met een ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ principe, dus early birds hebben mazzel. Soms wordt er ook gewerkt met een loting, waarbij gekeken wordt naar de motivatie.
- As we speak zijn er van de 6773 letters nu 3462getatoeëerd. Dit betekent dat er nog 3.311 plekjes over zijn. Just so you know!
- Je kunt jouw letter en de grootte hiervan niet kiezen. Ruilen met iemand anders is eventueel een optie.
- Wat wel kan is een keuze makken uit verschillende lettertypen.
- Nadat je tattoo is gezet, wordt er een close-up foto van je tatoeage gemaakt die samen met jouw statement op de website wordt gepubliceerd.
- Er gaan wilde verhalen rond dat een Human Rights Tatoeage gratis is, maar een donatie in de Pay As You Please Boxwordt wel heel erg op prijs gesteld. En let’s face it, dat is toch ook wel het minste wat je kunt doen? Tattoos van dit formaat beginnen bij een tattoo-studio rond de 50 euro. Dit kun je dus als leidraad aanhouden.
Let love rule!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties