De ontdekking van deze week! Inca berries, ook wel golden berries genoemd. Een frisse smaak, die ‘believe it or not’, zoet begint en zuur eindigt. Qua smaak gelijk aan cranberries. Alleen zijn deze inca berries rijker aan voedingsstoffen. Boordevol vitamine A, C, B1, B2, B6 en B12. Daarnaast een bron van antioxidanten en ze bevatten ook nog eens veel vezels. Ik maakte deze inca berry bliss balls!
Wat heb je nodig?
100 gram inca berries
125 gram amandelen
125 gram ontpitte dadels
125 gram cashewnoten
2 eetlepels rauwe cacaopoeder
3 eetlepels amandelmelk
Zo ga je te werk
- Bovenstaande ingrediënten doe je samen in de keukenmachine. Standje hakken.
- Vervolgens rol je er balletjes van, die rol je door de kokosrasp tot ze goed bedekt zijn.
- Ik bewaar deze lading in de koelkast, zodat ik ze mee kan nemen als snack onderweg.
- In de vriezer bewaren kan natuurlijk ook. Laat de bliss balls dan goed ontdooien, want op kamertemperatuur hebben ze de lekkerste smaak en bite.