Review: Ayurveda – de oorsprong, de recepten, de filosofie

Mirjam Blanken

18 december 2013


Review Ayurveda

Dit handboek Ayurveda is een uitgave van Happinez. Zelfs als zou dit er niet met grote letters op staan, dan is het nog overduidelijk. Aan dit boek is met veel liefde en creativiteit gewerkt.

Zoals gewend van de andere boeken en tijdschriften van Happinez is ook dit boek overladen met mooie, kleurrijke foto’s.Gevuld met mooie uitspraken van onder andere Swami Prabhavananda, Mahatma Gandhi en Rig Veda.

Alleen al er doorheen bladeren is een genot. But…don’t judge a book by it’s cover 🙂 De inhoud is tenslotte ook belangrijk.

Nu ben ik inmiddels al flink ingelezen in de Ayurveda. Ik heb een aantal boeken gelezen van Deepak Chopra en Anil Kumar Mehta. Niet de minste, dus ik was heel benieuwd of dit boek qua inhoud nog wat extra aanvullingen kon geven. Qua informatie heb ik weinig nieuws gelezen, maar de opmaak van dit boek en manier van schrijven is zeker een welkome aanvulling.

Het boek heeft een duidelijke opbouw, geeft verdieping, is spiritueel en geeft heldere uitleg over de verschillende dosha’s. Daarnaast gaat het boek uitgebreid in op de Ayurvedische keuken.

De recepten zijn een fijn extraatje. De polentapunten met groente is zeker aan te bevelen. Wij hebben er van gesmuld 😉

Liefs Mirjam

Volg jij eatpurelove al op social media?


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

2 Reacties

 1. Priscilla

  Het ziet er heerlijk uit! Ik overweeg me in te lezen in de Ayurveda en ook de Ayurvedische keuken. Is dit boek een leuk begin?

  Antwoord
  • Mirjam Blanken

   Hi Priscilla,
   Dit boek is erg mooi vormgegeven en bevat echt de basics van Ayurveda. Als je echt nieuw bent in de Ayurveda is dit een prima boek.
   Liefs
   Mirjam

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This