December | Feestmaand of vreetmaand?

December | Feestmaand of vreetmaand?

Mirjam Blanken

10 december 2015


De december maand is aangebroken, een maand vol met cadeaus en vooral heel veel eten. Met het risico dat we straks niet alleen op 25 & 26 december kerst vieren, maar dat we de hele decembermaand ons vol aan het proppen zijn met allerlei feestmaaltjes. En dan hebben we ook nog het feest van de Goedheiligman dat toch in de meeste huizen gepaard gaat met menig pepernoot.

All I want for Christmas is food!

Begrijp mij niet verkeerd, ik ben een first class foodie en hou van lekker eten.  Ik vind (bijna) niets heerlijker dan een avond meerdere gangen te koken voor mijn vrienden en familie. Alleen ben ik niet zo’n fan van het continu doorbunkeren. Af en toe een reset tussen al dat voedsel mag best.

December | Feestmaand of vreetmaand?

Een kerstdiner met verschillende gangen is nu eenmaal geen appeltje, eitje voor je maag-darm kanaal.  Ze moeten keihard aan de bak! Groente, fruit, vlees, vis, deegwaar het heeft allemaal een andere verteringstijd. Als je alles door elkaar eet (iets wat al snel gebeurt als je een hoofd-, voor-, en nagerecht neemt) geeft een behoorlijke belasting op je darmen. Drink je er nog een lekker glaasje wijn (of een ander alcoholisch drankje bij) dan gooit dat de vertering helemaal door de war. Alcohol is namelijk een toxic voor je lichaam, en je lichaam zal dus eerst dat verteren voordat het begint aan de carpaccio die al sinds het voorgerecht in je maag zit.

December | Feestmaand of vreetmaand?

Some days you eat salads and go to the gym. Some days you eat cookies and refuse to put on pants. It’s called balanced.

Be good or I will text Santa

Geniet lekker tijdens de feestdagen en eet bewust tijdens de dagen tussen de kerstborrels en uitgebreide diners door. Old school noemden we dat een balansdag. Heb je geen zin om tijdens de feestdagen veel aan te komen maak er dan maar meervoud van en plan meerdere reset dagen tussendoor.

Als ik zelf zo’n reset dag plan, eet ik eigenlijk vooral veel rauwe groente. Koudgeperst in een slowjuice als ontbijt, vaak ook als lunch en anders  een salade en een raw vegetarische maaltijd als avond eten. Sowieso kies voor vegetarisch zodat ik mijn maag-darmkanaal zoveel mogelijk rust kan geven. Wist je dat het je lichaam vier dagen kost om vlees te verteren?  Ik wil het juist een beetje adem geven en kies daarom voor een meatless dagje met veel rauwe groente.

Heb je inspiratie nodig voor een lekker en easy raw vegetarisch maaltje? Probeer dan deze Thaise broccoli salade met mango eens! Één van de meest favoriete maaltijden uit ons JUIZ~S Till Dinner Concept!

Wat is jouw favoriete healthy pleasure recept? Laat het ons weten in de comments! Het lekkerste recept gaan we maken en krijgt een plekje op de website. 


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This