Ben je tussen de 35 en 55 jaar oud? Dan ben je een echte durfal!

durfal

Mirjam Blanken

15 november 2017


Koken met insecten, een intensieve bootcamptraining of een poging tot mindfulness?

Ben je tussen de 35 en 55 jaar oud? Dan ben je een echte durfal! Dit blijkt uit onderzoek van zorgverzekeraar Menzis onder zo’n 1000 Nederlanders in de leeftijd van 25 tot 55 jaar. Ook blijkt dat bijna de helft (49%) van de ondervraagden regelmatig iets nieuws probeert. Want, nieuwe dingen proberen is leuker dan altijd hetzelfde blijven doen, zo vindt ruim de meerderheid (83%). En hoewel proberen vaak gepaard gaat met vallen en opstaan, geven de meesten geven niet snel op; 87 procent zet door totdat ze ergens goed in zijn. Menzis wil met het onderzoek aantonen hoe proberen positieve energie geeft en biedt iedereen via menzis.samengezond.nl inspiratie om (gezonde) activiteiten te proberen.

Ben je tussen de 35 en 55 jaar oud? Dan ben je een echte durfal!

Opvallend is dat millennials minder snel iets nieuws durven te proberen dan Nederlanders tussen 35 en 55 jaar (41% vs. 29%). Een verklaring kan zijn dat deze generatie meer angst heeft om te falen (40% vs. 21%). Vier op de tien millennials stopt dan ook het liefst meteen als zijn of haar poging tot proberen niet meteen lukt. En ook als het gaat om smoesjes, drukt deze generatie sneller haar snor. Waar millenials hun partner of kind als voornaamste excuus gebruikt om niet buiten de comfortzone te hoeven treden, geven 35-55 jarigen juist aan dat ze geen excuusjes hebben; ze proberen het liefst zo veel mogelijk.

Meer variatie in de Nederlandse keuken

Een Indische rijsttafel, meer maaltijden met vis, of vaker onbewerkte en verse ingrediënten gebruiken; bijna vier op de tien respondenten (38%) zou wel meer variatie willen aanbrengen in de maaltijden die ze bereiden. Vlieg in de soep? Meer dan een op de tien ondervraagden (11%) probeert graag een maaltijd met insecten als vleesvervanger. Een koolhydraatarme maaltijd? Vrouwen passen liever dan mannen hun voedingspatroon aan door bepaalde ingrediënten niet meer te eten (33% vrouwen vs. 27% mannen). Mannen zoeken daarentegen sneller een vurige grens op met het bereiden van een pittig gerecht (26% mannen vs. 13% vrouwen).

Vrouwen aan de yoga

Zwemmen, hardlopen of wielrennen? Als het gaat om het proberen van (nieuwe) fysieke activiteiten kiezen mannen liever voor een sport die hun conditie verbetert. Vrouwen kiezen daarentegen eerder voor activiteiten als yoga of meditatie. Meer dan een kwart (26%) van de vrouwen wil middels dit soort oefeningen meer balans in hun leven brengen. Dansen staat bij de dames ook in de top drie van proberen. Bij mannen is deze activiteit beduidend minder in trek (27% vrouwen vs. 7% mannen). Zij sluiten zich liever aan bij een vriendenteam waarbij de derde helft net zo belangrijk is als de sport zelf.

Just give it a try!

Menzis daagde ook mij iets nieuws te proberen en dat resulteerde in een eerste skiles. Wat heb jij altijd al eens willen proberen?

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Het onderzoek is uitgevoerd door Novio Research. Novio Research werkt uitsluitend met gecertificeerde (internationale) onderzoek- en veldwerkbureaus die zich committeren aan Esomar richtlijnen en zijn aangesloten bij de Nederlandse Marktonderzoeksassociatie (MOA). Dit borgt de garantie voor onafhankelijkheid en kwaliteit van de dataverzameling.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This