Een gezonde balans tijdens jouw vakantie

Een gezonde balans tijdens jouw vakantie

Mirjam Blanken

22 juli 2016


Een gezonde balans tijdens jouw vakantie

Het ene gedeelte van Nederland geniet al een paar weken volop van de vakantie. Voor het zuiden van Nederland is het vandaag zover. Zomervakantie! Massaal hebben we naar de vakantie toe geleefd. Maandenlang zwoegen en zweten in de sportschool en jezelf op een dieet zetten, om zo die bikinibody te creëren. Eindelijk kun je deze nu showen na kei hard te hebben gewerkt en hoge eisen te hebben gesteld aan je lichaam. Maar hoe houd je een gezonde balans tijdens jouw vakantie?

Een gezonde balans tijdens jouw vakantie

En nu is het dus zomer…

Om vervolgens lekker los te gaan en volop te genieten van alle alcoholische drankjes, barbecues en ijsjes. Alle goede voornemens en strenge regels die je jezelf eerst had opgelegd worden ineens overboord gegooid. Sporten? No way! Veel te heet om te zweten in de sportschool. En hé, we moeten genieten! Het is tenslotte vakantie en daar hoort sporten en gezonde voeding toch niet bij.

What happened to balance?

Vervolgens schiet je van het ene uiterste in het andere uiterste. Als voedingscoach kom ik dit gedrag vaak tegen bij mensen. Dat kan ook anders natuurlijk.

Genieten hoeft niet te betekenen dat sporten en gezonde voeding daar niet bij kunnen horen..

Ik snap het wel, die gedachten. Als het zonnetje schijnt heb je natuurlijk zin in niets liever dan lekker een  zomerse cocktail of een heerlijk verfrissend biertje. Ik wel in ieder geval. En zeker omdat het lekkere weer in Nederland zo ook weer anders kan zijn, wil je van elk zonnestraaltje optimaal genieten.
Maar ik kan je vertellen, dat kan ook gewoon! En lekker barbecueën hoort er natuurlijk bij.

Een gezonde balans tijdens jouw vakantie

Maar hoe dan?

Maar hoe dan? Moet je dan meteen alle gezonde gewoontes laten varen? Nee! Ook hier kunnen gezondere keuzes in worden gemaakt. Jezelf van de domme houden en excuses verzinnen omdat nu de zon even schijnt werken natuurlijk  niet. Ga juist nu lekker naar buiten en beweeg! Pak de fiets, ga wandelen, zwemmen, noem maar op.

Geen zin om ’s avonds in de hitte te gaan zwoegen in de sportschool? Zet de wekker een halfuurtje eerder ’s ochtends, ben de hitte voor en begin de dag goed met een early morning run. Van deze dingen kun je juist extra genieten! Heerlijk in de buitenlucht je hoofd leegmaken en genieten van al het moois in de natuur. Je zult merken dat je bent opgeladen om de dag met goede zin en vol energie te beginnen!

10 Gouden tips voor hardlopen in de hitte

Gezond en genieten!

Wanneer je heel het jaar door bewuste(re) en gezonde(re) keuzes maakt met af en toe een cheat momentje, houd je je gezonde levenspatroon levenslang vol! Je kunt het hele jaar door genieten! Heel het jaar is toch de moeite waard om te genieten?! Niet alleen in de zomer. En gezond en genieten gaan gewoon samen! Dus in de zomer af en toe wat extra’s is echt niet erg.. Als de balans er is, hoef je in september niet weer te balen, weer drastisch aan één  of andere strenge kuur te beginnen en het uiterste van jezelf te eisen.

Dus geniet nu! Van elk moment, maar alles in balans, om zo heel het jaar door lekker in je vel te zitten.

Liefs Ilse
www.slimpure.nl

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This