Eetdagboek van Nadine Ammeraal (een Elite Model)

Mirjam Blanken

4 juli 2015


Eetdagboek van Nadine Ammeraal

Hi lieve lezers! Mijn naam is Nadine Ammeraal. Ik ben 16 jaar oud en zit op een mbo opleiding niveau 4 Medewerker maatschappelijke zorg waar ik net over ben naar het 2e jaar. Naast school vind ik theater erg leuk. Ik vind het altijd gezellig om met familie, vrienden en vriendinnen gezellige dingen te doen.

Elite Model

Ook doe ik modellenwerk. Ik sta inmiddels bijna 2 jaar ingeschreven bij het modellenbureau Elite Amsterdam. Als model moet je er natuurlijk voor zorgen dat je erg altijd verzorgd, fit en fris uit ziet. Gelukkig vind ik koken en sporten onwijs leuk om te doen. Toen er dan ook aan mij gevraagd werd om een stukje te schrijven voor Eat.Pure.Love kon ik niet wachten om een dag uit mijn leven met jullie te delen over wat ik eet en wat ik doe aan sport!

image (3)

Good morning!

Ik sta meestal tussen 8 uur en half 9 op ’s ochtends. Soms ga ik dan een half uur wandelen met de hond. En anders ga ik altijd gelijk uit mijn bed naar de keuken om een lekker ontbijt te maken want dat is mijn favoriete maaltijd van de dag!

Mijn ontbijt verschilt per dag. De ene dag eet ik Griekse yoghurt met 0% vet met muesli, ahornsiroop en kaneel of Griekse yoghurt met cacao poeder, honing, rozijnen en cranberry’s en wat ik ook erg lekker vind is havermout. De ene keer eet ik havermout met cacao en de andere maak ik een soort appeltaart met warme appel en kaneel of prak ik er een banaan doorheen met wat vanille extract. De toppings verschillen per dag en ik vind het leuk om oneindig met mijn ontbijt te variëren.

Ik drink de laatste tijd elke ochtend voor mij ontbijt nog een tarwe grasshot. Daarnaast drink ik ook bij mijn ontbijt een groot glas groene thee.

Time for school or the gym?

Daarna ga ik vaak naar school maar stel ik heb eerste paar uur vrij dan ga ik naar de sportschool toe. Hier doe ik dan vaak mee aan het buikspier kwartier en soms een groepsles ‘Function’ van een half uur.  In deze groepsles train je je hele lichaam door middel van kracht en cardio. In de sportschool probeer ik altijd af te wisselen tussen krachttraining en cardio.

Rond 11:00 uur eet ik vaak een stuk fruit op school of een stukje van een zelfgemaakte taart of cake als ik dat in huis heb.

Vervolgens lunch ik vaak rond 14:00 uur. Speltbrood vind ik super lekker en het varieert bij mij met wat ik erop doe. De ene keer kook ik een ei de andere keer doe ik er notenpasta op. Ook vind ik gesmolten geitenkaas met walnoten en honing erg lekker om te eten! Als ik wat uitgebreider wil lunchen en de tijd heb dan bak ik voor mijzelf banaan ei pannenkoeken. Dit is zeker een van mijn favoriete gerechten als lunch.

Na school rond 17:00 eet ik soms wat noten, een energybar of wat groenten met humus.

IMG_20150420_084758

Dinnertime

We eten vaak laat bij ons thuis om dat iedereen wat later uit zijn werk komt. Wat ik ’s avonds eet hangt af van wat we in huis hebben. Meestal groenten en daarbij maak ik dan zoete aardappel patat en eten we kip of vegetarisch zoals tempé.

Ook vind ik het leuk om een gezonde pizza te maken met een bodem van spelt. Hier doe ik dan tomatenpuree op en vervolgens ga ik los met kruiden, paprika, tomaat, champignons en andere groentes alles wat ik eigenlijk lekker vind!

Als ik dan ’s ochtend niet heb gesport ga ik na het eten sporten. Dit is meestal rond 8 uur. Ik sport ongeveer 60 tot 75 minuten op een dag en doe dit 4-5 keer in de week. Als ik overdag geen tijd had om te sporten dan doe ik soms thuis oefeningen voor het slapen gaan of probeer ik nog ergens in half uurtje in te plannen om hard te lopen met mijn hond. Want iets is beter dan niets!

Thai Food

Ik werk ook bij een Thaise afhaal en toko. Als ik hier  dan werk ’s avonds moet ik natuurlijk ook eten. Ze maken dan vaak speciaal voor mij een gezonde Thaise salade ofwe eten sukiyaki. Dit is een soort Thaise groentesoep met veel groenten en kip en ei erin. Vaak eten Thaise mensen hier dan glas noedels bij! Maar zonder glas noedels vind ik het al erg lekker!

Chocolate makes people happy

Ik eet vaak laat ’s avonds dus neem ik niet meer een late night snack omdat ik nog vol zit van het avondeten. Als ik wel zin heb ’s avonds in iets lekkers bij de thee dan eet ik meestal een stukje pure 75% + chocolade.

eatpurelove

Teatime & Banana Ice cream

Ik drink de hele dag door water en verschillende soorten thee. Op warme zomerdagen vind ik het ook wel erg lekker om als tussendoortje bananenijs te eten. Dit maak ik dan door een banaan in te vriezen en die vervolgens bevroren te blenden in de blender. Hier doe ik dan verschillende toppings op. Mijn favorieten zijn noten en cacao nibs!

Zo ziet een dag uit mijn leven er ongeveer uit. Het verschilt elke dag wel wat ik eet en ik probeer ook zoveel mogelijk te variëren met eten en sporten. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om het te lezen en dat jullie er wellicht inspiratie uit halen om zelf ook toe te passen in je dagelijkse routine!

Liefs Nadine


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This