Friday Favorites #10

Gezonde en glutenvrije fastfood: Leon opent restaurant op Schiphol

Mirjam Blanken

12 augustus 2016


Friday Favorites #10

Voor mij is het aftellen geblazen! Vanmiddag vlieg ik namelijk naar Thailand. Mocht iemand nog wat last minute tips hebben dan hoor ik het graag. We starten met een paar dagen Bangkok, vervolgens door naar Chiang Mai en de laatste week verblijven we op de eilanden Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao. Mijn website heeft overigens geen vakantie. De komende weken komt er gewoon dagelijks een nieuwe blogpost online. Stay tuned zou ik zeggen.

Een Friday Favorites mag niet ontbreken deze week. Het recept van de week is van gastblogger Ilse. Vorige week heb je al kunnen lezen dat zij een e-book boordevol heerlijke recepten heeft geschreven. Deze week deelt Ilse haar recept voor zoete aardappelsalade. Ideaal als bijgerecht bij de bbq!

Deze week heb ik ook weer een gave winactie voor jullie! Gastblogger Alaïa schreef een review over Good Food in 20 minuten. En haar enthousiasme werkt aanstekelijk, net zoals de mooie foto’s die ze erbij maakte. Vandaar dat ik één van jullie blij ga maken met dit boek. Om mee te doen laat je gewoon even een reactie achter onderaan deze Friday Favorites.

There’s more! Ik schreef deze week een artikel met als titel: Met een zonnebril op je neus verbrand je sneller! Klinkt interessant toch? En ervaar jij veel stress? Dan is yoga misschien wel een oplossing voor jou. Gastblogger Sandra schreef een artikel boordevol praktische tips. En vlieg je binnenkort vanaf Schiphol? Dan is healthy fastfood restaurant LEON een aanrader.

Recept van de week

Friday Favorites #10

Om je wat zomerse inspiratie te geven deelt gastblogger Ilse deze week het recept voor een gemakkelijke en gezonde zomerse zoete aardappelsalade met cottage cheese. Deze zoete aardappelsalade is een variant op de bekende Duitse kartoffelsalade. Heerlijk om te serveren tijdens een barbecue. Maar ook al is het niet zo’n lekker weer, dan is deze salade ook gewoon super lekker.

Dit lekkere recept is afkomstig uit het E-book van gastblogger Ilse van Slim & Pure!Het Slim & Pure E-book is een e-book met 76 healthy recepten. Voor het hele jaar door en voor elke gelegenheid!

Benieuwd naar het E-book? Deze is te bestellen op de website van Slim & Pure.

Blog van de week

Friday Favorites #10

Zonlicht is gezond! Zonlicht zorgt er onder andere voor dat we vitamine D aanmaken. Belangrijk voor onder andere je weerstand! Maar wist je dat we zonlicht ook nodig hebben om de neurotransmitter serotonine aan te maken? In de eerste uren na zonsopkomst wordt de meeste serotonine aangemaakt. Een tekort aan serotonine leidt tot depressiviteit. Een winterdepressie door tekort aan zonlicht is een bekend fenomeen. Mensen die zich in de herfst en de winter minder depressief en futloos voelen hebben grote kans op verhoogde behoefte aan alcohol en zoetigheid. Serotonine is namelijk ook verantwoordelijk voor het verzadigingsgevoel en zoetbehoefte. Reden te meer voor een ochtendwandeling in de zon!

Maar wist je dat je ook sneller verbrand door het dragen van een zonnebril? Het dragen van jouw kekke zonnebril geeft simpelweg een verkeerd (of geen) signaal af. Omdat jouw ogen  achter de donkere glazen niet doorhebben dat de zon schijnt wordt er geen extra melanine (pigment) aangemaakt. Het gevolg? Je wordt niet bruin, maar je verbrand sneller! Het gaat dus met name om de mate waarin je verbrandt.

Het hele artikel lees je hier

Review Good Food + win een exemplaar

Friday Favorites #10

Perfect ‘wit’ zand, een azuur blauwe zee waar je je voeten kan zien (sorry Noordzee), palmbomen, kokosnoten, hopelijk mooie mannen die je verkoeling geven. Tijd voor een bounty eiland? Helaas nog even niet, maar wél voor de super lekkere clean eating bounty’s van Laurianne Ruhé. Ik heb het recept van de Bounty Treat gevonden in haar tweede boek GOOD FOOD in 20 minuten – gezond zonder gedoe. Het eerste clean eating recept waarvan ik dacht, okay dit moet mij wel lukken. En bovendien een van de weinige kookboeken waarvan de teksten mij super enthousiast maken. Een boek met een uitgangspunt die op een lijn ligt met mijn visie. Dus hierbij de review van haar nieuwste boek: Good Food in 20 minuten.

En laat ik op deze vrijdag eens gek doen! Je kunt namelijk kans maken op een exemplaar van dit fijne boek. Meedoen is easy peasy. Laat onderaan deze Friday Favorites een leuke, lieve of grappige reactie achter. Succes!

De hele review lees je hier

LEON

Gezonde en glutenvrije fastfood: Leon opent restaurant op Schiphol

Bij fastfood denk je al snel aan een ongezonde, snel klaargemaakte hap. Bij LEON tillen ze dit zogeheten gemaksvoedsel naar een hoger plan. LEON werd in 2004 opgericht door John Vincent en Henry Dimbleby, in samenwerking met de bekende kok Allegra McEvedy, met het doel om het voor iedereen makkelijker te maken om goed te eten en te leven. Gezonde en glutenvrije fastfood welteverstaan!

Het hele artikel lees je hier

Yoga is the answer!

Friday Favorites #10

In deze tijd, met alle indrukken die we dagelijks te verwerken krijgen, kun je ontspannen bijna tot kunst verheven. Maar hoe meer je weet, hoe makkelijker het is om ook in stressvolle situaties relaxt te blijven. Je bent heel druk en er zijn inmiddels zoveel manieren om te ontspannen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Waarschijnlijk heb je niet eens de tijd om avonden lang door het internet te scrollen, opzoek naar praktische tips die écht werken. Minder stress door yoga is een van die tips.

Het hele artikel lees je hier

Bounty treats

Friday Favorites #10

Mocht je nog twijfelen om mee te doen aan de winactie in deze Friday Favorites, don’t! Je vindt namelijk het recept voor deze bounty treats in het boek. Ik zeg: wie niet waagt, wint ook dit mooie kookboek niet.

Have a sunny weekend!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

8 Reacties

 1. Vivianne

  ik wens je vooral een hele fijne ontspannen vakantie, zodat je ons daarna weer volop kunt inspireren 🙂
  Je review over het boek is wel heel enthousisat! I like 🙂 Vooral die goed en begrijpelijk uitgelegde basis spreekt me aan. Ik ben nog zo zoekende dat dit voor mij wel een heel verhelderend zou kunnen zijn.

  Antwoord
 2. sinja

  Ik heb wel zin in een boek vol (h)eerlijk leesVOER 🙂 fijne vakantie!!!

  Antwoord
 3. Anna

  Fijne vakantie! Ik ben benieuwd naar de teksten en de recepten in dit boek,helemaal na je enthousiaste review!

  Antwoord
 4. Rosanne Derksen

  Gezond en snel: dat klinkt goed! Met een studie naast mijn baan en volop bezig met mijn afstudeeronderzoek is het soms wel even zoeken naar tijd om iets lekkers en gezonds te maken. Maar als zo’n pot heerlijke, huisgemaakte granola dan toch weer vol zit is het wel weer heerlijk genieten.. Snelle recepten zijn dus zeer welkom. Fijne vakantie!

  Antwoord
 5. Desirée Brinkhorst

  Graag doe ik mee met de winactie voor het boek Good Food in 20 minuten. Allereerst ziet het boek er vrolijk, inspirerend en mooi vormgegeven uit..en ik denk dat korte recepten me zeker zullen helpen als ik binnenkort in revalidatie ga en na een dag van hard werken aan mijn herstel toch thuis voor mijn gezin een gezonde voedende maaltijd op tafel wil zetten :-).

  Antwoord
 6. Sylvia

  Ik sta nu met autopech bij een of andere garage in Antwerpen nadat ik de snel weg afmoest met een rokende motor. Een beetje geluk bij al dit ongeluk zou heel fijn zijn!

  Antwoord
 7. Sylvia

  Geen grap, ik sta nu bij een of andere garage in de buurt van Antwerpen omdat mijn motor begon te roken op de snelweg. Gezond koken in weinig tijd is mjjn motto! Een beetje geluk bij al dit ongeluk zou heel fijn zijn!!!

  Antwoord
 8. Elisa

  Hopelijk kun je volop genieten van je vakantie! Het boek lijkt me een supermooie aanvulling op mijn nog redelijk magere ´gezonde-kookboeken´-collectie. Druk, druk, druk maar wel goed eten is verdorie niet makkelijk!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This