Friday Favorites #102

Mirjam Blanken

12 oktober 2018


Friday Favorites #102

Goedemorgen deze morgen! Dat het hoog tijd is voor een Friday Favorites dekt de lading denk ik niet. De laatste was namelijk eind juli. Oeps! Helemaal bijpraten kan ik jullie dus niet, maar ik kan wel alvast delen dat er ook de komende tijd weer hele fijne artikelen online komen. Vanaf nu praat ik jullie dus iedere vrijdag weer lekker bij.

In deze Friday Favorites deel ik onder andere een lekker recept voor homemade bietenburgers. Ben je meer team zoetekauw? Dan kun je de keuken induiken voor de speculaas havermout plaatkoek. En houd jij er een plantaardig voedingspatroon op na? Dan is het artikel met vega(n) voedingssupplementen een must read. Enjoy!

Easy peasy vegetarische bietenburger met geitenkaas

vegetarische bietenburger met geitenkaas

Rode biet een saaie piet onder de groente? No way! Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat ik geen fan ben van bietjes klaarmaken. Gelukkig komt Love Beets to the rescue, zodat dagenlang met rode vingers rondlopen mij bespaard blijft. De bietjes van Love Beets zijn biologisch, Oerhollands en je raadt het al: kant-en-klaar. Komt nog bij dat de bietjes in lekkere varianten komen. Zo zijn deze gemarineerde bietjes verkrijgbaar in drie verschillende varianten: Balsamico, Honing & Gember en Milde Azijn. De knolletjes worden vroeger geoogst en zijn hierdoor niet alleen kleiner en iets zachter, maar ook zoeter van smaak. Voor mijn vegetarische bietenburger heb ik de milde azijn bietjes gebruikt. En ik kan je vertellen: this is good!

De komende weken staat bij Love Beets self-love en self-care centraal. Daarom trap ik deze campagne met de toepasselijke naam ‘BIETje liefde voor jezelf’ af met een lekker recept. But there’s more! En daarom lees je deze week op Eat.Pure.Love een fijn artikel over self-care. En wil je lekker up-to-date- blijven? Volg dan op social media de hashtag #bietjeliefdevoorjezelf. Enjoy!

Het recept vind je hier

Vegetariër of veganist? Dan zijn deze 5 vega(n) voedingssupplementen een aanrader

Friday Favorites

Dat ik er vandaag de dag een (bijna 100%) plant based voedingspatroon op na zou houden had ik 5 jaar geleden nooit kunnen denken. Ik was er namelijk van overtuigd dat met name vlees en vis toch echt noodzakelijk waren voor een goede gezondheid. Hoe kom je anders aan belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten, vitamine B en die oh zo belangrijke omega-3?

Ik hoor je denken: ‘maar een plantaardig voedingspatroon barst toch van de voedingsstoffen doordat je meer groente, fruit, granen, noten en peulvruchten eet en is daardoor sowieso erg gezond? Klopt, mits jouw vega(n) eetpatroon niet bol staat van de vegan kant-en-klare snacks en je gaat voor verse en homemade maaltjes tenminste. Maar daar komt nog bij dat je misschien wel een aantal voedingsstoffen gaat missen die in plantaardige voeding niet of stukken minder voorkomen. Gaat jouw voorkeur ook uit naar een plantbased voedingspatroon dan zijn deze vega(n) voedingssupplementen een aanrader!

Het hele artikel lees je hier

Zoete aardappel stoofpotje met linzen

Friday Favorites

Looking good of niet? Dit zoete aardappel stoofpotje vind je in het maaltijdplan van Frecious en was mijn diner op dag 5 van de 7-daagse milde detox. En je leest het goed: bij deze detox kun je gewoon lekker blijven eten. Wat denk je bijvoorbeeld van zoete aardappel frietjes met falafel en een appeltaart havermoutje in de ochtend? Tuurlijk mis ik mijn cappuccino met havermelk ‘s ochtends ook best een beetje (lees: een beetje veel). Maar vegetarisch eten, kiezen voor verse en onbewerkte voeding en snoep, snacks en alcohol laten staan vind ik dan weer a piece of cake. Zeker met recepten zoals dit stoofpotje.

Zie jij 7 dagen lekker en gezond eten volgens een vegetarisch maaltijdplan, aangevuld met de biologische groentesapjes en healthshots van Frecious ook wel zitten? Met de code EPL15 krijg je nog tot 15 oktober 15 euro korting op een detox naar keuze. 

Het recept vind je hier

We moeten het even hebben over Shell…

klimaatzaak tegen shell

De gevolgen van klimaatverandering zijn al lang geen ‘ver van mijn bed show’ meer. Ging het eerst over smeltende poolkappen en natuurrampen in een ver land, inmiddels merken we de gevolgen van klimaatverandering ook in Nederland. Verwoeste oogsten, hittegolven en overstromingen komen ook in ons kikkerlandje voor.

En bijna alle wetenschappers zijn het over één ding eens: de klimaatverandering wordt vooral veroorzaakt door de mens. Kiezen voor groene stroom, alleen energiezuinige apparaten in huis halen, minder vlees eten en geen voedsel verspillen helpt allemaal. Inmiddels is hier ook auto nummer twee de deur uit en fietst manlief naar zijn werk. Zo draagt iedereen op de een of andere manier zijn of haar steentje bij. Bijna iedereen dan…

Het hele artikel lees je hier

Glutenvrije speculaas plaatkoek met amandel en appel

Friday Favorites

Homemade gevuld speculaas, een amandel speculaas smoothie, speculaas cake en niet te vergeten pepernoten bliss balls. Je begrijpt: ik vind het stiekem helemaal niet erg dat de kruidnoten eind september al in de winkel liggen! Voor mij is dat namelijk een ‘sweet reminder’ om de keuken in te duiken om aan de slag te gaan met Sinterklaas recepten. Deze glutenvrije speculaas plaatkoek met amandel en appel mocht dan ook niet ontbreken in het rijtje met easy peasy Sinterklaas recepten.

Het recept vind je hier

Inspirerend: sustainable minimalist Jelle Derckx over bewust leven en persoonlijke groei

Friday Favorites

Laat ik beginnen met het feit dat het boek van sustainable minimalist Jelle op de deurmat plofte terwijl ik bezig was met een huiskamer make-over. Timing is everything toch? Gelukkig zat ik al in een flow dat er meer spullen uit het huis verdwenen dan dat er bij kwamen, 10 punten voor mijn ‘minimaliseer skills’!

Daarnaast geldt voor mij: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Dat geeft mij dan weer de gave om middenin een writers block ineens een kast helemaal uit te gaan ruimen of rigoureus de bezem door mijn kledingkast te halen. Opruimen voelt goed! Maar nu wil het geval dat er toch een nuance zit tussen opruimen en minimaliseren. Jelle Derckx, duurzame blogger op Growthinkers en schrijver van het boek Verlangen naar minder kan zichzelf inmiddels een expert noemen op dit gebied.

Het hele artikel lees je hier

Enjoy your weekend!

Hier staat er een weekend Drenthe op het programma met mijn mannen. Het weer hebben we alvast mee! Wat zijn jouw plannen dit weekend?

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Uitgelichte afbeelding: Alex Gukalov via Shutterstock

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This