Friday Favorites #108: 2 kilo aankomen in één dag en good food!

Friday Favorites

Mirjam Blanken

10 mei 2019


Friday Favorites #108: 2 kilo aankomen in één dag en good food!

Goedemorgen deze morgen! Ik mag jullie deze ochtend wederom verblijden met een Friday Favorites gevuld met heerlijke recepten en interessante artikelen. Want kun je in één dag eigenlijk wel twee kilo aankomen? En omdat intuïtie een nogal ongrijpbare term is, staat er een heuse intuïtie voor dummies klaar, zodat meteen duidelijk is wat je intuïtie nu eigenlijk is.

Verder schreef ik voor alle vrouwen die ‘pil moe’ zijn een artikel met hormoonvrije alternatieven voor de pil. En is zondag bij jou ook bakdag? Dan kun je aan de slag met vegan roze koeken of een lekkere dadeltaart. Enjoy!

Feit of fabel: kun je in één dag 2 kilo aankomen?

in één dag 2 kilo aankomen

Gevalletje ‘been there, done that’. Oftewel: oeps, nu heb ik per ongeluk toch die hele reep chocolade naar binnen gewerkt. Een snelle check op het etiket zegt je vervolgens dat je met die reep Tony’s van 180 gram bijna 1000 kcal hebt binnen gekregen. Oeps!

En om het geheel nog wat kracht bij te zetten en in het kader van ‘nu ik toch bezig ben’ eet je vervolgens ‘s avonds ook maar meteen die aangebroken zak chips op. Herkenbaar die (vr)eetbuien? Je voelt vervolgens opgeblazen, 2 kilo zwaarder en ook nog een schuldig. Maar kun je eigenlijk wel in één dag 2 kilo aankomen?

Het hele artikel lees je hier

Intuïtie voor dummies: wat is intuïtie eigenlijk?

Friday Favorites

Intuïtie is de taal van energie en gevoel- je kunt het wel de onderstroom noemen. Maar eigenlijk is je intuïtie, je energie en je hart een taal die niet in woorden te vatten is. Dat is bij deze de disclaimer. Vervelend, want je wil het zo graag begrijpen en in een hokje plaatsen.

Dat intuïtie niet concreet is wil niet zeggen dat intuïtie niet bestaat. De taal van energie communiceert nu eenmaal dwars door woorden heen. En jij weet dat al je hele leven. Want je geliefde heb je echt niet op een eisenlijstje uitgezocht. Er is een klik of niet. En zo werkt het stiekem bij alles.

Het hele artikel lees je hier

Overstappen naar anticonceptie zonder hormonen? Dit zijn 6 hormoonvrije alternatieven!

Friday Favorites

Op een zeker moment loopt iedere vrouw tegen het welbekende ‘probleem’ aan. Welke anticonceptie ga ik gebruiken? En naarmate de tijd verstrijkt wordt deze vraag alleen maar ingewikkelder. Want dan zijn wij vrouwen wel een beetje klaar met de pil, vooral omdat steeds bekender wordt dat er flink wat bijwerkingen bij het slikken van de pil komen kijken.

Gelukkig zijn er veel anticonceptiemethodes die al die ongewenste bijwerkingen van hormonen buiten spel zetten. Ik heb alle hormoonvrije alternatieven, inclusief de voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Het hele artikel lees je hier

Vegan roze koeken (you gotta love the good stuff!)

Friday Favorites

Veganizen is mijn woord voor 2019. Nu ik meer en meer plantaardig ga eten, maak ik graag variaties van de niet-plantaardige variant. Deze vegan roze koeken heb ik overigens niet zelf omgeturnd naar een vegan variant, maar vind je in het Funky Vegan Bakboek van de Amsterdamse Emma Herngreen. Zij kiest in haar recepten voor plantaardige vervangers van ei, boter en room, maar schuwt hierbij de suikerpot niet. Dit recept valt dus in de categorie guilty pleasure. Enjoy!

Het recept vind je hier

Dadeltaart met koffieganache en gekarameliseerde pecannoten

Dadeltaart met koffieganache en gekarameliseerde pecannoten

Over good food gesproken! Deze dadeltaart met koffieganache en gekarameliseerde pecannoten is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens goed voor de Keniaanse koffieboeren die deze koffie produceren. Met Coffee to Stay promoot Stichting Max Havelaar de Fairtrade Climate Academy die boeren weerbaar maakt tegen klimaatverandering.

De koffieplant is namelijk extreem gevoelig voor temperatuurschommelingen en het veranderende klimaat is een serieuze bedreiging voor de wereldwijde koffieproductie. Dat is voor boeren die moeten leven van de opbrengst van hun land een harde realiteit. Hun toekomst staat letterlijk op het spel. Met andere woorden: Coffee to Stay helpt met deze Fairtrade koffie de koffieboeren in zwaar weer. But there’s more!

Het recept vind je hier

Have a wonderful weekend!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Uitgelichte afbeelding: Africa Studio via Shutterstock

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This