Friday Favorites #11

Friday Favorites #11

Mirjam Blanken

9 september 2016


Friday Favorites #11

Vorige week om deze tijd stapte ik in Bangkok in het vliegtuig. Na 3 weken backpacken met manlief en de kids was het tijd om weer naar huis te gaan. Na zo’n reis heb ik altijd een dubbel gevoel. Aan de ene kant slaapt niets zo lekker als je eigen bed. En toegeven: ik kijk ook wel weer uit naar knuffelen met Russel, mijn hond! En aan de andere kant wil ik nog blijven in Thailand. Genieten van het heerlijke eten, langer op plekken kunnen blijven om nog meer te ontdekken en te doen. Maar bovenal genieten van mijn lieve mannen en knappe dochter. Tenslotte gaat iedereen na de vakantie toch weer ‘zijn eigen gang’. School, werk en het studentenleven roept! Ik ben benieuwd: hoe was jullie vakantie? Of heb je jouw vakantie nog tegoed? Let me know!

En op deze zonnige vrijdag in september is het alweer tijd voor een nieuwe Friday Favorites. En het is weer een fijne geworden. Ik ontdekte heerlijke plantaardige yoghurt van Abbot Kinney’s. En omdat ik zo enthousiast ben, mag ik van Abbot Kinney’s 3 pakketten verloten. Winnenwinnenwinnen! Gastblogger Anouk is weer terug van haar rondreis door Amerika en bezocht theebar Cups and Leafs in Haarlem. Ook ging ze naar het bloggersevent van Beauty Kitchen. De verslagen met foto’s vind je in deze Friday Favorites.

Nog meer leuk nieuws! Ik mocht Rens Kroes namelijk wat vragen stellen. Wist je dat Rens houdt van avondjes dansen, de zomer en dat haar favoriete hotspot zich helemaal niet in Nederland bevindt? Als je meer wilt weten over deze goedlachse healthlover zou ik het interview zeker even lezen. Deze week zette ik ook de 10 lekkerste healthy drinks op een rijtje en kwam er een heerlijk recept voor chia pudding online. En heb je last van stress of ontstekingen? Dan kan voeding jou helpen. Veel leesplezier!

Win een pakket van Abbot Kinney’s

Friday Favorites #11

Kennen jullie Abbot Kinney’s al? Ze hebben namelijk iets nieuws: Abbot Kinney’s Almond Start! Een lekker, friszuur en plantaardig alternatief voor yoghurt, gemaakt van amandelen, met een notige kick. Dat is natuurlijk lactose- en glutenvrij, en op zijn lekkerst met fruit, noten en granola. Een heerlijk en zuivelvrij ontbijtje dus.

Na de eerste hap van deze plantaardige yoghurt was ik om. Zo lekker! En om jullie mee te laten genieten van dit nieuwe product heb ik samen met Abbot Kinney’s een fijne winactie opgezet. Ik mag namelijk  3 pakketjes met 6 Abbot Kinney’s producten verloten! De enige voorwaarde om mee te doen is dat je huis in Nederland staat in verband met de gekoelde bezorging van dit pakket.

Meedoen? Laat dan onderaan deze blog  een reactie achter

Recept van de week

Friday Favorites #11

Afgelopen maand maakte ik voor onze maandelijkse receptenruil een recept van Leonie, de vrouw achter Brndstf. Wat een geniale naam heeft zij bedacht voor haar website! Brandstof, daar krijg je energie van. Met deze naam geeft ze meteen aan waar ze voor staat: een gezond en energiek leven waarin goede voeding een grote rol speelt. Haar recepten zijn bovendien glutenvrij, vaak ook zuivelvrij en veel van haar recepten passen ook binnen een Paleo, vegan en koolhydraatarme leefstijl. Voor de receptenruil heb ik gekozen voor de yoghurt chia pudding met rood fruit.

Het recept vind je hier

Interview met Rens Kroes

Friday Favorites #11

Fotografie: Anne Timmer | Styling: Renske van Der Ploeg | Visagie: Cecile Holle

Nu ook haar derde kookboek een feit is, wordt het hoog tijd voor een goed gesprek met deze goedlachse Hollandse food- and healthlover! Naast keihard werken en lekker en gezond eten houdt Rens namelijk ook van avondjes dansen, de zomer en vind je haar favoriete hotspot helemaal niet in Nederland! Ik vroeg haar ook hoe zij omgaat met negatieve publiciteit, stress, welke landen en steden er nog op haar to travel lijst staan, wat haar toekomstplannen zijn en wat zij verstaat onder groen leven.

Het hele interview lees je hier

Blog van de week

Friday Favorites #11

Ervaar jij stress? Vandaag de dag heeft bijna iedereen het (te) druk. We ‘moeten’ tegenwoordig zoveel en de werkdruk, maar ook de sociale druk liggen hoog. We zijn druk met onze carrières, het gezinsleven en daarnaast druk met het onderhouden van sociale contacten. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat we ons vaak erg gestresst voelen. Wist jij dat voeding bij stress en vermoeidheid een belangrijke rol speelt?

Het hele artikel lees je hier

De 10 lekkerste healthy drinks

Friday Favorites #11

Gezond drinken is nogal eens een ondergeschoven kindje in gezondheidsland. Tuurlijk, de groene smoothies vliegen nog steeds om onze oren, maar er is zoveel meer lekkers! Wat denk je van een heerlijke matcha latte, bulletproof koffie of golden milk? Zelf maak ik ook graag kombucha, heerlijk verfrissend en goed voor je spijsvertering. En de chocolade smoothie met rode biet is absoluut een aanrader! Ik zet voor jullie de 10 lekkerste healthy drinks op een rijtje. Cheers!

Het hele artikel lees je hier

Cups and Leafs

Friday Favorites #11

In Haarlem zit de eerste echte en enige theebar van Nederland, Cups and Leafs. Voor Eat.Pure.Love ging gastblogger Anouk op onderzoek uit. Cups and Leafs verrijkt sinds eind april het hoekje van de Zijlstraat naar de Grote Houtstraat in het centrum van Haarlem. Cups and Leafs is de enige theebar in Nederland die het hele pakket aanbied van product tot beleving. Je kunt er thee kopen voor thuis, maar vooral ook plaats nemen voor een met zorg gezet kopje thee. Met verschillende soorten Chinees theeservies en met een Aziatische binnentuin, smaakvolle decoraties en comfortabele zitplaatsen is het zeker geen straf om hier even te vertoeven.

Meer lezen? Het verslag vind je hier

Voeding als ontstekingsremmer

Friday Favorites #11

Dat we zonder voeding niet kunnen overleven is bij iedereen wel bekend. Maar weet je ook dat er geen enkel proces in ons lichaam functioneert zonder de juiste voedingsstoffen? We hebben namelijk voldoende vetten en koolhydraten nodig om energie aan te maken. Al onze lichaamscellen bestaan uit eiwitten, dus voldoende eiwitten eten is ook aan te raden. Naast deze macronutriënten zitten er ook vitamines en mineralen in onze voeding. Dit zijn stoffen die specifieke functies in het lichaam vervullen, maar ze kunnen niet of nauwelijks door het lichaam zelf aangemaakt worden.

Er is echter nog meer, want er zijn ook specifieke voedingsstoffen die een ontstekingsremmende werking hebben. Deze stoffen kunnen we erg goed gebruiken als je bedenkt dat alle welvaartsziekten uiteindelijk ontstaan door een zogenaamde sluimerende ontsteking. Ontstekingen in de mond zoals gingivitis en parodontitis zijn voorbeelden van een sluimerende ontsteking. Voeding als ontstekingsremmer dus!

Het hele artikel lees je hier

100% pure, 100% effective, 100% affordable

Friday Favorites #11

100% pure, 100% effective, 100% affordable

Dat is waar Beauty Kitchen mee adverteert. Met een moeilijke huid – lees onmogelijk – is het voor gastblogger Anouk lastig om iets te vinden waar ik geen last van krijg. Zodoende is kokosolie al jaren haar trouwe vriend. Gelukkig was daar het bloggersevent van Beauty Kitchen waar eigenaresse Jo-Anne Chidley bloggers op enthousiaste wijze bekend maakte met haar product. Hierbij een verslag van het Beauty Kitchen bloggersevent!

Meer lezen? Het verslag lees je hier

10.000 Facebook likes!

Friday Favorites #11

Whoehoe! De facebookpagina van Eat.Pure.Love bereikte afgelopen maanden de 10.000 likes. Naast trots ben ik ook ontzettend dankbaar dat zoveel van jullie Eat.Pure.Love volgen. Bedankt daarvoor! Dit heuglijke feit vraagt natuurlijk om een feestje. Stay tuned, want volgende week zal ik hier meer over vertellen.

Helaas is het door de instellingen op Facebook zo dat veel volgers de updates missen. Goed nieuws! Dat hoeft namelijk niet. Wil jij de berichten van Eat.Pure.Love op je tijdlijn zien verschijnen en als eerste op de hoogte zijn van interessante artikelen en lekkere recepten? Ga dan naar de Facebookpagina, klik op het pijltje van de ‘vind ik leuk knop’ en verander de instellingen naar als eerste weergeven en alles aan.

Have a nice weekend!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

1 Reactie

  1. Dorthe Klein

    Door een vriendin die helemaal is overgestapt op plantaardig eten, ben ik me hier ook in gaan verdiepen. Ik heb al twee kookboeken gekocht en ik ben stap voor stap producten die ik eet of drink aan het vervangen door een plantaardige variant. De plantaardige yoghurt die te winnen valt, is voor mij nog helemaal nieuw, maar krijgt misschien wel een vaste plek in mijn eetpatroon want ik start de dag graag met yoghurt!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This