Friday Favorites #14

Friday Favorites #14

Mirjam Blanken

30 september 2016


Friday Favorites #14

Een hele goedemorgen! In deze Friday Favorites vind je 2 hele fijne winacties. The Green Kitchen Smoothies is het nieuwste boek van David en Luise. Lots of smoothies! Je maakt deze week kans op een van de 3 exemplaren. Gastblogger Hanneke begeleidt met haar bedrijf Studio FoodenMood vrouwen om weer in contact te komen met zichzelf. Wij geven deze week 3 gratis adviezen weg. Wil jij aan jezelf werken? Dan zou ik zeker meedoen. JUIZS ontwikkelde samen met basisschoolkinderen een coldpressed kindersapje boordevol vitamientjes met de toepasselijke naam JUIZSY. Met de code #kidspower krijg je 20% korting in de webshop op deze sapjes. Maar er is meer! Zo stelde ik Tom Grijsen van Greenpeace kritische vragen over tonijn. Staat er een heerlijk recept klaar voor een groene smoothie bowl, zette ik de 25 lekkerste pompoen recepten op een rijtje en deel ik mijn top 10 things to do in Bangkok. Enjoy!

Win een exemplaar van The Green Kitchen Smoothies

Friday Favorites

Wie bekend is met The Green Kitchen weet dat founders David en Luise een behoorlijk potje kunnen koken en fotograferen. Een groot deel van hun dag brengen ze dan ook door in hun keuken en achter de camera. Gelukkig maar! Het resultaat is weer een boek boordevol heerlijk uitziende recepten. En smoothies passen eigenlijk bij ieder moment van de dag. Bij het ontbijt, als nagerecht of tussendoortje of na het sporten. Naast recepten voor de beginnende smoothiefans vind je in dit boek ook ware kunstwerkjes. Overigens zien deze er indrukwekkend en smakelijk uit, maar ook deze zijn verrassend simpel te maken. En leuk nieuws! We verloten namelijk niet 1, 2 maar 3 exemplaren van dit fijne boek!

Ik doe mee!

Recept van de week

Friday Favorites

Een groene smoothie, maar dan net even anders? Simpel! Met dit groene smoothie recept van The Green Kitchen maak je jouw smoothie net even wat dikker waardoor je een gezonde smoothie bowl krijgt. Je smoothie oplepelen heeft ook wel iets. Bovendien is je smoothie kauwen beter voor je spijsvertering. En wat ook een lekker pluspunt is: je kunt jouw gezonde smoothie bowl versieren met allerlei lekkere toppings. Maak er gewoon een kunstwerk van, het oog wil tenslotte ook wat! Vers fruit, noten, zaden, pitten, Een smoothie bowl maken lijkt ingewikkeld en onnodig veel werk, maar ik verzeker je dat dit reuze meevalt.

Het recept vind je hier

Studio FoodenMood

Friday Favorites

Hanneke begeleidt vrouwen die aan zichzelf willen werken. Dit doet zij door te kijken naar hun food, body en mind patroon.

“Ik stimuleer vrouwen om zich bewust te worden van bepaalde patronen. Waarom heb je juist zin in chocolade als je ongesteld bent? Waarom volg je het ene na het andere dieet, maar lukt het  niet om blijvend af te vallen?  Ik kijk verder dan naar wat je eet. Ik kijk naar welk werk je doet, of je een relatie hebt (of graag wilt) en of je moeder bent. Ik help je weer in contact te komen met je lichaam zodat je je eigen voedingsdeskundige kunt worden. Want alleen jij kunt voelen en dus bepalen waar jouw lichaam en geest het goed op doen.”

Ben jij een van de 3 gelukkigen die langs mogen komen voor een persoonlijk advies van Hanneke?

Ik doe mee!

De 25 lekkerste pompoen recepten

Friday Favorites

Dacht ik in mijn jonge jaren dat pompoenen echt niet eetbaar waren en enkel uit de kast getrokken werden bij Halloween. Inmiddels weet ik beter. Pompoen rocks! Om je wat inspiratie te geven deel ik de 25 lekkerste pompoen recepten. Pompoen is namelijk enorm veelzijdig. Naast de welbekende heerlijke pompoensoep kun je ook pompoentaart, smoothies en zelfs pompoenpudding of pompoenbrood van pompoen maken! En wat denk je van het recept voor brownies met pompoen? Enjoy en laat je verrassen!

De 25 lekkerste pompoen recepten

Blog van de week

Friday Favorites

Wanneer je tonijn intikt in jouw zoekmachine vliegen de recepten met tonijn van bekende foodbloggers en verzamelsites om je oren. Maar het kan ook jou niet ontgaan zijn, namelijk DE vraag of de consumptie van tonijn wel zo milieuvriendelijk, diervriendelijk en dus duurzaam is.

  • Bestaat er überhaupt zoiets als duurzaam gevangen vis?
  • Is kweekvis een diervriendelijke en dus betere oplossing?
  • Bestaat er biologische tonijn?
  • Hoe betrouwbaar is het keurmerk MSC?
  • Zijn alle soorten tonijn verkeerd om te eten?
  • Wat wordt er verstaan onder duurzaam gevangen tonijn?
  • En welke visserijmethode is het minst schadelijk?

Al mijn vragen over tonijn kon ik kwijt bij Tom Grijsen, campaigner oceanen bij Greenpeace. En ik kan alvast verklappen: 100% duurzame tonijn niet bestaat niet!

100% duurzame tonijn bestaat niet!

JUIZSY

Friday Favorites

Bye bye schoolmelk, pakjes vruchtensap, schoolbekers gevuld met aanmaaklimonade en te rood gekleurde kinderdrankjes met toegevoegde vitamine C. JUIZ~S heeft het assortiment coldpressed juices namelijk uitgebreid met gezonde coldpressed kindersapjes. Sylvia van Alphen, eigenaresse van JUIZ~S coldpressed is geslaagd in haar missie om het gezondste kindersapje te ontwikkelen. Maar dit deed ze niet alleen…

In samenwerking met de O.G. Heldringschool uit Den Haag is het kindersapje JUIZ~SY ontwikkeld. De kinderen van de onderbouw hebben tijdens een workshop zelf groente en fruit mogen mixen om dit vervolgens te proeven. De keuze is uiteindelijk gevallen op het recept dat iedereen het lekkerst vond. En zo is JUIZ~SY het eerste coldpressed kindersapje voor en door kinderen gemaakt.

JUIZSY: het gezonde sapje voor kinderen

Een paar dagen Bangkok?

Friday Favorites

Bangkok! You either hate it or you love it! De hoofdstad van Thailand is in 1 woord overweldigend. Om over het chaotische verkeer met tuk tuks, scooters en taxi’s inclusief de traffic jams en uitlaatgassen maar niet te spreken. Toch heb ik deze (ik mag wel zeggen warme) wereldstad met ruim 12 miljoen inwoners in mijn hart gesloten. Bangkok is namelijk een unieke stad: de bokswedstrijden, de night markets, het streetfood, de shopping malls, de mensen die er wonen, de tempels, de weekendmarkets zoals Chatuchak en niet te vergeten de vrolijke tuk tuk rijders en het indrukwekkende uitzicht vanaf de vele rooftop bars. I love Bangkok!

Top 10 things to do in Bangkok

Have a wonderful weekend!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This